Inför helgens tävlingar i Sommar OS 2021

golf i os

Det finns mycket att se fram emot bland helgens grenar i Sommar OS i Tokyo. Inte minst tack vare att friidrottstävlingarna äntligen kört igång. För svenskt vidkommande finns flera guldhopp inom friidrotten, men även flera andra intressanta grenar finns på schemat.

Här tar vi er igenom intressanta OS-grenar med svenska deltagare denna helg.


    Hitta bästa odds inför Vinter OS 2022 här

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas

Golf för herrar

  • Avgörs 1 augusti (kl. 00.30-09.00)

Vid tidpunkten för denna artikel ligger Alex Norén på bronsplats bland 60 deltagare i OS-golf för herrar. Tävlingen avgörs på 72 hål slagspel, fördelat på fyra 18-hålsronder och avgörs natten till söndag den 1 augusti.

Det är alltså upplagt för en riktig thriller för svensk del i kampen om medaljerna.

Discus final herrar

  • Avgörs på lördag 31 juli (kl. 13.15)

Daniel Ståhl tog sig enkelt vidare från diskuskvalet som etta i sin grupp. Redan i första kastet slog han till med 66,12 meter och var med detta resultat ett i sin kvalgrupp.

Ståhl verkar harmonisk och avslappnad, vilket lovar gott inför finalen på lördag eftermiddag. Som bekant är Ståhl ett i världsstatistiken i diskus i år och är ett av våra största guldhopp i detta OS. Ett odds på endast 1.40 hos Unibet säger en del om hans favoritskap i finalen.

Stavhopp herrar

  • Avgörs på tisdag 3 augusti (kl. 12:20)

Ett ännu klarare guldhopp enligt oddsen är Armand Duplantis som ligger på endast 1.10 i odds hos Unibet. Att följande deltagare, Renaud Lavillenie har hela 16.00 i odds är anmärkningsvärt. Vi håller såklart tummarna för ett svenskt guld, men i ett OS kan allt hända – det har vi sett förut.

Vi tror dock att Duplantis håller för pressen och levererar på samma nivå som tidigare under året.

Segling för damer och herrar

  • Final på söndag 1 augusti

Både Josefin Nilsson och Anton Dahlberg/Fredrik Bergström har medaljer inom räckhåll efter de första deltävlingarna.

Josefin Osson ligger på tredje plats inför söndagens final med åtta poäng upp till silverplats och 15 poäng till Danmarks Anne-Marie Rindom på första plats.

De regerande världsmästarna Anton Dahlberg och Fredrik Bergström ligger på femte plats totalt, men har endast fyra poäng upp till tredje plats inför finalen som börjar på söndag.

Dela på