Vem får lämna Idol? Vi har högsta odds

Dessa odds och speltips är aktuella inför fredagsfinalen i Idol 2020 den 13 november.

Efter att Ella fått lämna förra veckan återstår det sex deltagare i Idol 2020. Veckans fredagsfinal ser ut att bli något extra med det mäktiga temat ”Powerkvinnor” samtidigt som Idolerna också parats ihop två och två för att sjunga duetter. Därmed blir det första gången för säsongen som de tävlande kommer att uppträda med två låtar vardera.

När Ella åkte ur förra veckan var det efter att hängt löst tillsammans med Herman. Den här veckan ser det ut att bli ännu svårare för Herman som hängt löst två veckor i rad men klarat sig kvar. Mycket talar för att det blir den charmige 23-åringen som får lämna tävlingen härnäst. 

Vem åker ur Idol 2020 den 13 november? Odds från Betsson

TävlandeOdds
Caspar CamitzSe Odds
Nadja Holm40.00
Simon Karlsson25.00
Nova Luther3.00
Paulina Pancenkov4.50
Herman Silow1.60

Vem får lämna Idol 2020 den 13 november – Speltips

Som oddsen visar blir det tufft för Herman att hålla sig kvar. Veckans tema med Powerkvinnor gynnar eventuellt inte 23-åringen, även om han har en fantastisk falsettröst som han plockar fram ibland.

Herman har hängt löst två veckor i rad och att överleva en tredje gång med det startfält som återstår blir tufft.

Caspar och Nadja befinner sig på en egen nivå och det mesta tyder på att de hamnar i finalen.

Simon ligger därefter och förra veckan visade han att han vill utmana den förväntade toppduon.

Kvar återstår Nova och Paulina men det känns som att veckans tema passar damerna utmärkt. Paulina är kanske den deltagare som har haft tydligast utvecklingskurva och låten med Jessie J som hon ska framföra kommer passa likt fisken i vattnet. Den har alla element som lyfter fram Paulinas styrkor i rösten och dessutom är Jessie J hennes favoritartist. Det kan också vara anledningen till att Nova är före Paulina enligt oddsen på att åka ur veckans fredagsfinal samtidigt som hon har lägre odds än Paulina på att vinna hela tävlingen. 

Hur som helst tror vi att Herman blir näste deltagare att lämna Idol och om vi måste gissa på vem som kommer hänga löst med honom under fredagen tror vi det blir Nova Luther.

Här kan du betta på Idol 2020

 1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Fredagens duettpar

 • Paulina & Herman – ”If the world was ending” JP Saze & Julia Michaels
 • Nadja & Simon – ”Rewrite the stars” James Arthur & Anne-Marie
 • Nova & Caspar – ”I knew you were waiting (for me)” George Michael & Aretha Franklin  

Kommentar

Alla tre duetter blir intressanta men höjdpunkten lär bli någon av de två sista låtarna. Att se Nadja & Simon tolka ’Rewrite the stars” från succéfilmen The Greatest Showman blir något extra. Detsamma gäller Nova & Caspar som tar sig an George Michael och Aretha Franklins klassiska låt. Duetterna kanske inte är det som främst avgör hur tittarna röstar men parfördelnignen kommer inte gynna de två deltagare med lägst odds att vinna hela tävlingen. 

Idolernas individuella framträdanden

 • Nadja Holm ”It’s raining men” – The Weather Girls
 • Caspar Camitz ”Killing me softly with his song” – Roberta Flack
 • Paulina Pancenkov ”Nobody’s perfect” – Jessie J
 • Herman Silow ”La vie en rose” – Edith Piaf
 • Simon Karlsson  ”Blåmärkshårt (Mi amor)” – Miriam Bryant
 • Nova Luther ”River” – Bishop Briggs

Lägg ett odds på vem som åker ur Idol

Kommentar

Kvällens tema ”Powerkvinnor” ligger helt rätt i tiden och det blir kul att se de olika deltagarna tolka några av våra världens mäktigaste röster. Vi är lite besvikna över Nadjas låtval men hoppas eventuellt på en lugnare version av klassikern ”It’s raining men”.

De två som ligger närmast Herman är att åka ur är förmodligen Paulina och Nova. Fredagens låtval borde tala till Paulinas fördel då hon får tolka sin favoritartist Jessie J i en låt som borde passa hennes röst perfekt. Dessutom kan den yngre publiken relatera till låten.

Novas val av ”River” blir också något att följa men frågan är om den går hem hos den breda massan på samma sätt. Nova kommer inte att åka ur men kanske hänger löst under veckofinalen. Caspar kommer som vanligt dominera och få juryns hyllningar och Simon är lite för bra för att riskera att hänga löst redan denna vecka.

Odds på vinnaren av Idol 2020 från Betsson

TävlandeOdds
Caspar CamitzSe Odds
Nadja Holm3.00
Simon Karlsson5.00
Nova Luther10.00
Paulina Pancenkov15.00
Herman Silow15.00