Idol odds 2019 – Vem vinner tävlingen?

Idol 2019

Tousin ”Tusse” Chiza är vinnare av Idol 2019!

I finalen mellan Tousin Chiza och Freddie Liljegren, så var det 17 åriga Tusse som tog hem titeln som vinnare av idol 2019!

Alla vinnare från svenska Idol

 • 2019: Tousin ”Tusse” Chiza
 • 2018: Sebastian Walldén
 • 2017: Chris Kläfford
 • 2016: Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen
 • 2015: Martin Almgren
 • 2014: Lisa Ajax
 • 2013: Kevin Walker
 • 2011: Amanda Fondell. Robin Stjernberg kom tvåa detta år. Representerade Sverige i Eurovision år 2013.
 • 2010: Jay Smith
 • 2009: Erik Grönwall
 • 2008: Kevin Borg. Robin Bengtsson blev trea detta år. Representerade Sverige i Eurovision år 2017.
 • 2007: Marie Picasso
 • 2006: Markus Fagervall
 • 2005: Agnes Carlsson
 • 2004: Daniel Lindström

Idol 2019 Historik

Nu börjar det snart dra ihop sig – den sjätte december kommer årets finalister att ställas mot varandra på Ericsson Globe i Stockholm, för att göra upp om vem som blir Sveriges Idol 2019. 
Fredagsfinalerna sparkade igång förra månaden och för varje vecka som går kommer vi ett steg närmre till att kora en vinnare. TV4 har redan börjat sälja biljetter till finalen och biljettpriserna ligger på mellan 148 och 795 kronor, beroende på var i Globen du vill sitta.

Men hur ser läget ut egentligen? Vem verkar ha störst chans att vinna tävlingen och vad tror oddssättarna hos några av Sveriges största bettingsajter? Vi har kikat närmre på spelsajternas favoriter och försökt sia kring vem som blir Sveriges nästa idol 2019.

Finalveckan odds!

Nu återstår bara två deltagare kvar i kampen, Freddie Liljegren och Tusse Chiza, vilket kommer strida över vem som blir idol vinnaren 2019! Finalveckan utspelar sig den 6 December i Globen, Stockholm.

Enligt Spelbolagen är Tusse Chiza favorit med oddsen 1.65 att vinna allt, medans Freddie Liljegren ligger sakta bakom med oddsen 2.10.

Finalisterna kommer bjuda på 3 varsina uppträden, vilket ser ut såhär.

Tusse Chiza – Final uppträdanden

 • Eget val: ”There’s Nothing Holdin’ Me Back” av Shawn Mendes
 • Tittarnas val: ”Rise Like A Phoenix” av Conchita Wurst 
 • Vinnarlåten: ”Rain”

Freddie Liljegren – Final uppträdanden

 • Eget val: ”Where The Streets Have No Name” av U2
 • Tittarnas val: ”Uptown Funk” av Mark Ronson, Bruno Mars
 • Vinnarlåten: ”Rain”

Spela på vinnaren hos Betsson:

NamnOdds
Tusse Chiza1.65
Freddie Liljegren2.10

Deltagarna du kan oddsa på

I skrivande stund finns det fortfarande 4 deltagare kvar i tävlingen, men alla finns inte listade hos spelsajterna. Pga att odds är ej tillåtet att spela på för deltagare under 18. Dock fyllde Dao Di Ponziano nyligen 18 år, så vi får se hur spelbolagen agerar efter nästa vecka av idol i topp 3 mötet.

Freddie Liljegren

Freddie Liljegren
Freddie Liljegren – Idol 2019

Freddie är 26 år gammal och kommer, precis som Astrid, från Örebro. När Freddie inte sjunger och spelar jobbar han som budbilschaufför, men drömmen är såklart att få hålla på med musik.

Det verkar som att Freddie kommit en bra bit på vägen, och kanske kan han snart förvandla sin dröm till verklighet. Med en otroligt övertygande tolkning av Stevie Wonders Isn’t she lovely tog det nämligen bara några sekunder för Freddie att vinna jurymedlemmarnas hjärtan – det blev till och med en guldbiljett. Freddie har en otrolig röstbegåvning och är dessutom en fena på att spela gitarr.

För 4 veckor sedan hade Freddie oddsen 7.00 för att vinna Idol, såhär ser hans odds ut just nu:

Odds 2.10

4 av topp 5 oddsarna har redan åkt ut!

I den åttonde upplagan av fredagsfinalen fick deltagarna sjunga låtar valda från både vårt svenska herr och dam landslaget i fotboll. Denna vecka var det Astrids tid att lämna Idol där hennes uppträdande för låten ”About you now” fick minst röster. Där Tusse hamna strax över i rösterna och lyckades ta sig vidare för att tävla om top 3 positioneringen.

Efter den veckan återstod deltagarna Gottfrid Krantz, Tusse Chiza, Freddie Liljegren och Dao Di Ponziano

För 4 veckor sedan åkte storfavoriten Christoffer ut, vilket var en stor chock för svenska folket och enligt spelbolagen var Christoffer det säkra kortet med en odds på 2.0 för att vinna hela Idol! 2 veckor sedan åkte Kim Lilja ut vilket hade femte lägsta oddset för att vinna Idol. Och senast veckan åkte Astrid hem!
Allt kan hända i Idol, så bli inte allt för påverkad av oddsen när ni lägger nästa bett på deltagarna! Mer info om dessa två deltagare hittar du nedan.

Gottfrid Krantz

Gottfrid Krantz
Gottfrid Krantz – Idol 2019

Gottfrid Krantz är 23 år och kommer från Hörnösand. Under säsongens gång har han framfört flera olikartade nummer från kända artister oh grupper som Queen, Rihanna och Björn Skifs. 

Den här karismatiske raggaren, som jobbar som vaktmästare när han inte sjunger eller kör amerikanare, har verkligen gjort bra ifrån sig i tävlingen. Sedan har raggade upp domarna med bilsnack, och en karismatisk tolkning av Arvingarnas Eloise, på sin audition, har Gottfrid visat att han har stjärnkvalitet genom att ta sig så här pass långt i tävlingen.

För 4 veckor sedan hade Gottfrid oddsen 4.50 för att vinna Idol, delad plats 2:a, där Christoffer var favoriten med 2.00. Nu har borden vänt och Gottfrid är nya odds favoriten med dessa odds ut just nu:

Odds 1.57 – 2 veckor sedan

Christoffer Hamberg

Christoffer Hamberg
Christoffer Hamberg – Idol 2019

Christoffer Hamberg har varit med förr. Den 28-åriga deltagaren från Tibro medverkade i Idol 2016 och den här gången har han gjort så bra ifrån sig att han blivit favorit hos oddssättarna.

Med en imponerande tolkning av Rag-n-Bone Mans Human visade Christoffer ”att han har soul” redan på sin audition. Och förra månaden gjorde han Bagge tårögd med sitt framförande av Rosa himmel. Det är inte svårt att förstå varför oddssättarna har Christoffer som favorit just nu.

Odds 2.00 – 3 veckor sedan

Astrid Risberg

Astrid Risberg
Astrid Risberg – Idol 2019

Astrid Risberg är 20 år och kommer från Örebro. Astrid berättar öppet om ett trassligt förflutet präglat av familjeproblem och alkoholism. Med sitt artistskap vill hon kunna inspirera och stärka andra människor, eftersom hon själv hämtat mycket inspiration och styrka från de artister hon ser upp till och beundrar. 

Just nu befinner sig Astrid på en bra plats i livet och i tävlingen har hon gjort riktigt bra ifrån sig. Den unga sångerksan utstrålade ett enormt självförtroende, och pondus, när hon framförde Bob Dylans It’s all over now Baby Blue på sin audition. Enligt jurymedlemmarna var det ett av de starkaste bidragen de någonsin sett. 

Odds 4.50 – 3 veckor sedan

Kim Lilja

Kim Lilja
Kim Lilja – Idol 2019

Kim Lilja är 25 år och kommer från Luleå. Det är första gången han medverkar i Idol och Kim beskriver sig själv som snäll och omtänksam. När han inte impar på det svenska folket med sina sånggåvor jobbar Kim som crossfitinstruktör. Kim har berättat att han alltid velat göra någonting med musiken, men att han varit för feg. 

Den fegheten lämnade han bakom sig på sin audition i Boden där han impade på domarna med en  tolkning av Audioslaves Heaven’s Dead. Det var ett  starkt framträdande där Kim både visade sångfärdigheter och att han kan spela gitarr.

Odds 16.00 – 3 Veckor sedan

Vecka 45 Händelser

Senaste veckan tog den sjunde finalveckan plats vilket bjöds på ett spännande duett-tema. Efter varje finalvecka är det alltid en som åker ur och denna vecka var det Kim Lilja som var tvungen att säga adjö till svenska folket och idol juryn.

Detta var sista veckan som idol juryn kunde använda sig av livbojen, vilket inte användas denna vecka för Kim. Från och med nu är den personen med minst röster officiellt den som åker ur, oavsett hur mycket deltagaren är älskad av juryn.

Vem vinner Idol 2019?

Det finns verkligen några starka kandidater kvar i tävlingen. Alla artister på Bet365s lista har goda förutsikter att vinna tävlingen, åtminstone om vi ser till de talanger de besitter. Alla fyra är riktigt duktiga sångare, och de har alla något unikt som gör dem till starka kandidater. Frågan är bara vilken av deltagarna som vinner tv-tittarnas hjärtan i slutändan. Än så länge är det några veckor kvar och mycket kan hända på vägen till finalen den sjätte december.

Om vi ska gå efter TV4s Idol-sida verkar det som att Christoffer Hamberg och Freddie Liljegren är de två  starkaste kandidaterna i år. Både Christoffer och Freddie är med på TV4s rekommenderade-lista och deras senaste framträdanden är bland de mest sedda. Båda är dessutom med både oddsättarnas lista, och de flesta av oss verkar alltså ense om att Christoffer och Freddie är två deltagare att hålla ett vaket öga på i år.
Det är faktiskt inte särskilt svårt att förstå varför. Båda de här deltagarna har framfört starka nummer där de påvisat stora musikaliska gåvor. Samtidigt har båda en charmig och positiv attityd som säkert tilltalar tittarna hemma i tv-sofforna. Att välja mellan Christoffer och Freddie blir därför ganska svårt. 

Om vi ser till sångbegåvning drar de ganska jämt, och i slutändan kommer det att handla om vilken personlighet som svenskarna tar till sig mest. I det här avseendet känns faktiskt Christoffer Hamberg som ett ganska säkert kort – jag kan inte annat än att hålla med oddssättarna hos Bet365. Skulle jag lägga ett spel på någon av Idol-deltagarna hade jag satt pengarna på Christoffer!

Vi skrev detta för en månad sedan, och som ni ser så var vi en av många som la våran tro i fel händer. Just nu tror Bet365 att Gottfrid är favoriten för att vinna, men allt kan hända i Idol och innan vi vet vilka teman idol finalisterna kommer uppträda med, så är det svårt att säga vem som verkligen kommer ta hem detta!

Värt att veta om Idol

Idol är förmodligen Sveriges mest sedda tv-program, med undantag för Melodifestivalen förstås. TV4:as flaggskepp har sänts sedan 2004 och tillhör den brittiska franchiseserien Pop Idol som sändes för första gången 2001. 
Under årens gång har programmet haft fem olika jurys med nio olika medlemmar, och 12 olika programpresentatörer. Från och med starten 2004 sände TV4 åtta raka säsonger av Idol innan programmet upphörde 2011. Året därpå ersattes programmet av X-Factor och The Voice, men 2013 gjorde Idol comeback i tv-rutan igen. 

Idol är onekligen ett av Sveriges populäraste tv-program. Det skrivs om fredagsfinalerna i våra kvällstidningar och deltagarna får snabbt kändisstatus runt om i landet. Under årens gång har Idol-deltagare tillsammans sålt mer än 1.1 miljoner album i Sverige, och hittills har vi fått se 15 säsonger av programmet.

Spela på vinnaren av idol 2019 hos Betsson