Idol 2020 – odds och fakta

Idol 2020 är programmet vi bänkar oss framför varje fredag. På denna sida delar vi med oss av fakta kring Idol, deltagarna och de bästa oddsen. För även om Idol redan är spännande så blir det garanterat mer spännande med ett bet på vem som vinner eller vem som lämnar i fredagsfinalen.

TävlandeOdds
Nadja HolmSe Odds
Paulina Pancenkov2.20

Allt inför Idol 2020

Semifinalen i Idol bjöd på en dunderskräll när tävlingens favorit sedan kvalveckan åkte ur. Oddsen på Caspar Camitz låg på 1,30 som segrare inför semifinalen men efter uttåget väntar istället Idols första helkvinnliga final någonsin. Nadja Holm från Piteå och Paulina Pancenkov från Bjuv är de som gör upp i finalen av Idol 2020.

Det är Nadja som är favorit enligt oddsen men efter semifinalens oväntade resultat kan vad som helst hända. Nu väntar final i Idol 2020 och för första gången sedan premiärsäsongen kommer finalen inte att hållas i Globen. Detta på grund av rådande pandemi vilket gör att finalen fortsätter att hållas Idolstudion i Spånga. 

Vinnarlåten är skriven av Alexander Kronlund

Precis som under samtliga Idolfinaler ska de båda finalisterna framföra en vinnarlåt som tillfaller vinnaren av Idol 2020. Årets vinnarlåt är skriven av jurymedlemmen och musikproducenten Alexander Kronlund. I semifinalen fick tittarna höra ett litet stycke från sången som har upptempo till skillnad från de ballader som vi brukar få ta del av under Idol-finalen.

Zara Larsson gästar och Sean Mendez sjunger via länk

Trots att det inte blir final i ett fullsatt Globen bjuds det ändå på stjärnglans i Spånga. Zara Larsson gästar programmet på plats men det är inte det enda stjärnskottet i finalen. I tillägg kommer också världsartisten Sean Mendez, med superhits som Senorita och Monster, att framföra en låt på länk för svenska folket. Därmed finns det mycket att se fram emot.

Idolerna sjunger tre låtar vardera

I finalen kommer Nadja och Paulina att få framföra tre låtar vardera. Förutom vinnarlåten blir det två andra framträdanden i finalen den fjärde december. 

Schemat är släppt för Idolfinalen och de båda finalisterna kommer att framföra tre låtar vardera.

Kvällen inleds med ett eget val från de båda. Därefter kommer de framföra ett tidigare uppträdande för säsongen. Den tredje låten Idolerna framträder med är årets vinnarlåt som är skriven av jurymedlemmen Alexander Kronlund. Titeln är ”Used to me” och låten har betydligt mer fart än vad vi är vana vid från en vinnarlåt i Idol.

Idolerna kommer att uppträda med följande låtar i finalen

Nadja Holm

Nadjas val: Never enough – Loren Allred (The Greatest Showman)

Tidigare uppträdande från säsongen: Freedom – Beyoncé, Kendrick Lamar

Vinnarlåten: Used to me

Paulina Pancenkov

Paulinas val: Hurt – Christina Aguilera

Tidigare uppträdande från säsongen: Side to side – Arian Grande

Vinnarlåten: Used to me

Det blir en dunderinledning med två makalösa låtar. Såväl Nadja som Paulina har valt starka ballader som första låtval för att ha något högre tempo i andra låtvalet. Därmed blir det en slags stegring av tempot då vinnarlåten verkligen har bra fart jämfört med vad vi är vana vid.

Räkna med mycket känslor och två Idoler som gör allt för att vinna den första helkvinnliga finalen någonsin.

Blir det Nadja eller Paulina som vinner Idol 2020? På fredag har vi svaret!

Odds Idol Vinnare 2020 från Betsson

TävlandeOdds
Nadja HolmSe Odds
Paulina Pancenkov2.20

Därför vinner Nadja Holm Idol 2020

De båda finalisterna har verkligen förtjänat att vara här. När Nadjas finalplats varit mer väntad är det imponerande att se Paulinas utveckling sedan programmets start. Paulina har också haft otroligt starka låtval som lyft fram hennes starkaste sidor. Såväl ”Feelin Good” och ”I’m telling you I’m not going” de två senaste veckorna har varit framträdanden på internationell nivå.

Om Paulina haft väldigt bra låtval som lyft hennes styrkor har Nadjas senaste veckor varit mer blandade. Under balladerna har hon visat att hennes röst är den bästa i tävlingen men när det varit högre tempo i låtarna har juryns omdömen varit något svalare. 

Juryns låtval till Nadja i semifinalen var direkt elakt och att man valde Zara Larsson ’I will never forget you’, samtidigt som Paulina fick en låt som verkligen lyfte fram hennes styrkor, fick konspirationsteoretikern i en att undra om inte juryn hellre ville ha Paulina än Nadja i finalen.

Vad vi tror om finalen av Idol 2020

Vi tror att det blir Nadja Holm som vinner finalen. När Paulina sjöng Hey Brother i semifinalen var det inte alls lika övertygande som under första framträdandet. Paulinas styrka ligger i balladerna men faktum är att när Nadja sjungit ballader har hon visat att hennes röst är den starkaste i tävlingen.

Dessutom har Nadja haft en förmåga att steppa upp när det verkligen gäller. I finalen tror vi att det kommer märkas att hennes röst är något bättre än Paulinas och att Nadja dessutom har en bredare repertoar. Paulinas styrka är också Nadjas styrka samtidigt som Nadja är starkare på låtarna med högre tempo.

Därför tror vi att det blir Nadja Holm som vinner finalen vilket vi också spelar till oddset 2,20 hos Betsson. 

Så var semifinalen

Fyra deltagare återstod i semfinalen där Nadja, Paulina, Nova och Caspar gjorde upp om två platser i finalen. När de fyra Idolerna hade framfört sin första låt stod det klart att Nova hade fått minst röster och därmed blev det en fjärdeplats för 16-åringen. 

Därefter fick de återstående tre tävlande framföra ytterligare en låt som de valde själva. När programledaren Per Lernström presenterade resultatet stod det klart att Nadja Holm var den första att bli klar för finalen. Därmed återstod Caspar och Paulina och majoriten som följt årets upplaga var säkerligen övertygade om att Caspar skulle gå till final. Därför blev det en chock när den gode Lernström istället läste upp Paulinas namn.

Därmed väntar den första helkvinnliga finalen någonsin i Idol. Därför kommer vi också att få den första kvinnliga vinnaren av Idol sedan Lisa Ajax vann 2014.

Betta på Idol 2020

Idol Sverige 2020 är igång, och 13 finalister har i ett gäng fredagsfinaler redan reducerats till 6. På grund av rådande pandemi har årets upplaga varit klart annorlunda än de andra – bland annat har idolerna fått spela inför i stort sett tomma läktare, samtidigt som de istället fått pepp genom olika videohälsningar som skickats till dem. 

Trots de något trista förutsättningarna har vi fått ta del av flera riktigt bra – och några mindre bra – uppträdanden, och på denna sida håller vi dig uppdaterad kring vad som komma skall i årets omgång av svenska Idol 2020.Vi får också lära känna de olika idolerna närmare för att försöka lista ut vem av dessa karismatiska, skönsjungande, karaktärer som blir vinnare idol 2020 – och naturligtvis delar vi med oss av de senaste Svenska Idol odds inför nästa framträdande. Du som tänkt betta på idol 2020 kommer ha stor nytta av att hålla dig uppdaterad i informationen på denna sida. 

Idol 2020 upplägg

Eftersom vi har en pågående pandemi i hela landet, med allt vad det innebär, såg årets audition till Idol väldigt annorlunda ut gentemot hur den brukar genomföras. Till exempel har det i år varit möjligt att söka till programmet digitalt. Även auditionturnén var möjlig att genomföra digitalt för de deltagare som tillhörde någon form av riskgrupp. 

Själva tävlingen med veckofinaler genomförs dock på plats – men istället är det en maxgräns om 50 personer när det gäller publika arrangemang, något som medfört att de tävlanden i år fått sjunga utan publik. 

I övrigt är det som vanligt att tittarna varje vecka får rösta på de idoler de helst vill ha kvar i tävlingen. De två tävlanden som fått lägst antal röster kommer hänga löst, och den av dessa två som fått det absolut lägsta röstantalet kommer därefter få lämna programmet. 

Bäst spelbolag för odds på svenska Idol

Det är i år relativt många spelbolag som erbjuder odds på Idol 2020. De flesta bolagen erbjuder bara odds på vem som kommer vinna hela tävlingen – men det finns ett par stycken som även erbjuder odds på vem som kommer att på lämna varje fredag. De 2 bästa spelbolagen som erbjuder betting på Idol 2020 är:

 1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Deltagare Idol 2020

Det har varit ett lite svajigt startfält i år. Detta kan säkert till stor del förklaras med att årets upplägg inte följer tidigare års mall, och det kan kännas märkligt för idolerna med den osäkerhet som råder i allmänhet med varierande restriktioner och så vidare. Kvalitén på uppträdandena har dock höjts ju längre in i programmet vi kommit – något som tyder på att deltagarna börjar känna sig varma i kläderna, även med årets anpassade och annorlunda upplägg. 

Simon Karlsson

26-årige Simon Karlsson kommer från Väsby, och har kammat hem många lovord från juryn i år. Han kan inte bara sjunga som en gud – han kan även spela gitarr, och några som gett honom väldigt stor musikalisk inspiration är Mumford & Sons. 

Nadja Holm

Blott 22 år, men med en röst som kan ta henne världen över. Om inte favoriten Caspar Camitz tar hem segern i årets upplaga av Idol kommer det helt klart vara Nadja Holm som står som segrare i programmet. Nadja har kort och gott en röst som saknar motstycke. Hon är också nummer två bland favoriterna enligt hur oddsen ser ut i skrivande stund. 

Nova Luther

Detta är en deltagare som vi misstänker att vi inte sett det sista av i Idol-sammanhang. Nova är bara 16 år, och hennes unga ålder verkar ställa till det en del för henne, då hon sätter en enormt stor press på sig själv – något som gör att hennes framträdanden haft en något varierande kvalitet. Synd, då hon har en fantastisk pipa. Med lite mer självförtroende kommer hon vara sylvass – och vi tror som sagt att detta inte är hennes sista Idol-säsong. 

Paulina Pancenkov

Paulina är troligen en av de deltagare i tävlingen som haft den brattaste utvecklingskurvan. Trots att hon inte var superimponerande från start, har hon verkligen lyssnat och tagit till sig av juryns kritik – och hennes senaste framträdanden har varit riktigt, riktigt bra. Fortsätter kurvan såhär kommer hon vara riktigt farlig i slutet av tävlingen. 

Herman Silow

Herman är en av de deltagare i programmet som verkligen gör en show av sina framträdanden. Han har ett brett register, och även om allting inte alltid håller är han inte rädd för att testa sina vingar och prova på nya stilar och nummer. 
Det är alltid kalas när Herman uppträder – han är en entertainer ända ut i fingerspetsarna och man vet aldrig vad som komma skall när han ställer sig på scenen. Underbart! 

Caspar Camitz

Det är ingen tvekan om att Caspar är den Idol-deltagare som är storfavorit till segern i årets säsong av talangshowen. Det är dessutom inga konstigheter alls, då han har både en röst, en självsäkerhet och en scennärvaro som är utan dess like. Han har tidigare förklarat att hans far ligger bakom en stor del av hans musikaliska självsäkerhet, eftersom fadern uppmuntrat honom att våga experimentera och ta ut svängarna när det gäller det musikaliska – så vi vill därför rikta ett stort tack till Caspars pappa, bra jobbat!

Spela på vinnaren av Idol 2020

Se odds för semifinalen i Idol 2020 här

Vilka deltagare har åkt ut ur Idol 2020?

Hur gärna vi än vill det, kan inte alla vinna i Idol. Här samlar vi de deltagare vars uppträdanden inte tog dem hela vägen fram – åtminstone inte detta året. 

Ella Hedström

Utslagen i fredagsfinal nummer 7. Ella åkte egentligen ut redan i den femte fredagsfinalen, men juryn valde då att ge henne sin enda livboj vilket gjorde att hon fick stanna kvar i tävlingen. Tyvärr räckte det ändå inte hela vägen för denna donna, som annars varit ett riktigt intressant inslag i årets Idol. Förhoppningsvis har hon fått blodad tand – för vi har verkligen uppskattat att se hennes egna tolkningar av de låtar hon framfört. Vi ser dig gärna i rutan nästa år igen Ella!

Niklas Hultberg

Utslagen i fredagsfinal nummer 6. Fram tills att han åkte ut var Niklas inte bara säsongens äldste deltagare – han hade också det i särklass vitaste leendet. Med sina bländvita tänder och sina svängiga framträdanden har han fått många (framförallt lite äldre) hjärtan att bulta extra snabbt. Tyvärr räckte det inte hela vägen fram och Niklas fick lämna tävlingen i den sjätte fredagsfinalen. 

Mattias Nederman

Utslagen i fredagsfinal nummer 4. Mattias Nederman kommer troligen bli ihågkommen i många år, trots att han lämnade tävlingen relativt tidigt. Han hade nämligen en talang för att kunna sjunga otroligt ljusa toner – något han tidigare fått motta en hel del (inte alltid trevliga) kommentarer kring. En skön revansch för Mattias att ta sig ända till fredagsfinal nummer 4 i Idol – och vi önskar honom lycka till vidare i sin karriär!

Affe Hagström

Valde att lämna frivilligt i fredagsfinal nummer 4. Affe Hagström är en av de deltagare som stuckit ut, tack vare sin unika röst. Vi tror att han hade kunnat ta sig långt med sin karakteristiska röst och sin vänliga, något tillbakadragna, personlighet. Därför var det synd att han självmant valde att lämna tävlingen i den fjärde fredagsfinalen, men eftersom han uppgav att han känt stress och ångest över sin medverkan klandrar vi honom inte. Vi hoppas han mår bättre nu! 

Maya Arctaedius

Utslagen i fredagsfinal nummer 3. Det har varit delade meningar kring Mayas uppträdanden – hon hyllades av juryn i början av säsongen, men när hon valde att byta musikstil var mottagandet något mer ljummet. Till slut fick hon lämna showen i den tredje fredagsfinalen. 

Gabriel Abdulahad

Utslagen i fredagsfinal nummer 2. Gabriel hade en något tuff start innan han tog sig till veckofinalerna. I kvalet gjorde han ett mindre lyckat framträdande som hade kunnat avsluta hans resa redan där. Juryn valde dock att ge honom ett wild card, och tur var väl det, för det gav honom chansen att genomföra ett nytt uppträdande med ”When I was your man” av Bruno Mars. Detta framträdande mottogs mycket väl av publiken. 

Indra Elg

Utslagen i fredagsfinal nummer 1. Precis som Gabriel var Indra en deltagare som inte tog sig vidare från sin kvaltävling. Juryn tyckte dock annorlunda och gav henne ett wild card till kvalfinalen. Hennes uppträdande där räckte till att det svenska folket skulle tycka att Indra var en självklar del av veckofinalerna – tyvärr hann det bara bli en sådan för hennes del. 

Lägg ett odds på vem som vinner Idol

Vanliga frågor om Idol 2020

Här nedan samlar vi de vanligaste frågorna kring Idol 2020.

Vem är programledare för årets Idol?

Årets programledare är Pär Lernström, en Strängnäsbördig pojk – numer bosatt i Stockholm. 
Om du tycker att du känner igen hans nuna är det med största sannolikhet för att du sett honom i tv förut. Han har nämligen en diger meritlista, där han varit programledare för succéprogram så som Parlamentet, Ballar av stål och Kockarnas kamp. 

Vilka sitter i juryn i Idol 2020?

Juryn i årets omgång av programmet består av:
Kishti Tomita – röstcoach som vunnit tittarnas hjärtan genom att äntra Idol i 2004 som en sur och vrång tant, som under årens lopp förvandlats till en godhjärtad mystant som gärna gråter över vackra framträdanden.
Alexander Kronlund – en musiker av rang som skrivit låtar till världsartister som bland annat Britney Spears och Ariana Grande. Han har även varit medkompositör till ett antal framgångsrika album och låtar. 
Nikki Amini – marknadsförare som tidigare jobbat på Universal Music Groups i London. Där har hon jobbat bland annat med artister så som Rihanna, Taylor Swift och Aviici.
Anders Bagge – hundälskande mysfarbror som även jobbar som kompositör, sångtextförfattare, musiker och musikproducent. 

Vilka tider sänds Idol 2020?

Idol 2020 sänds på fredagar klockan 20.00. Du kan se programmet på Tv4, Tv4 Play och Cmore.

Finns det någon livboj att använda i år?

En livboj innebär att juryn kan rädda kvar en av årets deltagare i tävlingen, trots att denna egentligen röstats ut. Det finns bara en livboj i tävlingen, och för att kunna använda denna måste alla jurymedlemmarna vara överens om att dela ut den. 
Årets livboj är redan förbrukad då Ella Hedström fick den av juryn under den femte fredagsfinalen. Det innebär att ingen annan deltagare kan räddas från utröstning mer i årets omgång av Idol. 

Vem åkte ur Idol?

I förra veckans avsnitt av Idol var det Ella Hedström som åkte ur tävlingen. 

Vem vinner Idol 2020?

Oddsen för årets vinnare av Idol har talat sitt tydliga språk. Så länge inte Caspar Camitz lämnar tävlingen frivilligt, eller får någon form av absolut genomklappning, kommer han stå som slutgiltig vinnare av Idol 2020. 

Värt att veta om Idol

Idol är förmodligen Sveriges mest sedda tv-program, med undantag för Melodifestivalen förstås. TV4:as flaggskepp har sänts sedan 2004 och tillhör den brittiska franchiseserien Pop Idol som sändes för första gången 2001. 
Under årens gång har programmet haft fem olika jurys med nio olika medlemmar, och 12 olika programpresentatörer. Från och med starten 2004 sände TV4 åtta raka säsonger av Idol innan programmet upphörde 2011. Året därpå ersattes programmet av X-Factor och The Voice, men 2013 gjorde Idol comeback i tv-rutan igen. 

Idol är onekligen ett av Sveriges populäraste tv-program. Det skrivs om fredagsfinalerna i våra kvällstidningar och deltagarna får snabbt kändisstatus runt om i landet. Under årens gång har Idol-deltagare tillsammans sålt mer än 1.1 miljoner album i Sverige, och hittills har vi fått se 15 säsonger av programmet.

Alla vinnare från svenska Idol

 • 2019: Tousin ”Tusse” Chiza
 • 2018: Sebastian Walldén
 • 2017: Chris Kläfford
 • 2016: Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen
 • 2015: Martin Almgren
 • 2014: Lisa Ajax
 • 2013: Kevin Walker
 • 2011: Amanda Fondell. Robin Stjernberg som kom tvåa detta år representerade Sverige i Eurovision år 2013.
 • 2010: Jay Smith
 • 2009: Erik Grönwall
 • 2008: Kevin Borg. Robin Bengtsson som blev trea detta år representerade Sverige i Eurovision år 2017.
 • 2007: Marie Picasso
 • 2006: Markus Fagervall
 • 2005: Agnes Carlsson
 • 2004: Daniel Lindström

IDOL 2019

I finalen mellan Tousin Chiza och Freddie Liljegren var det 17 åriga Tusse som tog hem titeln som vinnare av idol 2019!

Tusse Chiza – Final uppträdanden

 • Eget val: ”There’s Nothing Holdin’ Me Back” av Shawn Mendes
 • Tittarnas val: ”Rise Like A Phoenix” av Conchita Wurst 
 • Vinnarlåten: ”Rain”

Freddie Liljegren – Final uppträdanden

 • Eget val: ”Where The Streets Have No Name” av U2
 • Tittarnas val: ”Uptown Funk” av Mark Ronson, Bruno Mars
 • Vinnarlåten: ”Rain”

Såhär såg oddsen ut inför finalen 2019 – Tusse var favorit

Deltagare IDOL 2019

Det var många bra deltagare med i Idol 2019. Nedan listar vi alla som det gick att betta på. Alla deltagare var inte över 18, vilket betyder att det inte går att betta på dem.

Freddie Liljegren

Freddie är 26 år gammal och kommer från Örebro. När Freddie inte sjunger och spelar jobbar han som budbilschaufför, men drömmen är såklart att få hålla på med musik.

Gottfrid Krantz

Gottfrid Krantz är 23 år och kommer från Hörnösand. Han jobbar som vaktmästare när han inte sjunger eller kör amerikanare.

Christoffer Hamberg

Christoffer Hamberg har varit med förr. Den 28-åriga deltagaren från Tibro medverkade i Idol 2016.

Astrid Risberg

Astrid Risberg är 20 år och kommer från Örebro. Astrid berättar öppet om ett trassligt förflutet präglat av familjeproblem och alkoholism. Med sitt artistskap vill hon kunna inspirera och stärka andra människor.

Kim Lilja

Kim Lilja är 25 år och kommer från Luleå. Det är första gången han medverkar i Idol och Kim beskriver sig själv som snäll och omtänksam. När han inte impar på det svenska folket med sina sånggåvor jobbar Kim som crossfitinstruktör.

Kort om Idol 2019

I den åttonde upplagan av fredagsfinalen fick deltagarna sjunga låtar valda från både vårt svenska herr och dam landslaget i fotboll. Efter den veckan återstod deltagarna Gottfrid Krantz, Tusse Chiza, Freddie Liljegren och Dao Di Ponziano

Det kom som en chock när storfavoriten Christoffer åkte ut och enligt spelbolagen var Christoffer det säkra kortet med en odds på 2.0 för att vinna hela Idol!