Bästa oddsen för finalerna i JVM 2021

JVM börjar lida mot sitt slut och det är klart vilka länder som kommer göra upp om medaljerna. Det är final mellan USA och Kanada i JVM och Ryssland och Finland kommer att göra upp om bronset. Vilket land kommer vinna JVM 2021?

Kanada hade inga problem att avfärda Ryssland i semifinalen och kunde komfortabelt vinna med hela 5 – 0. För USA var favoritskapet inför matchen mot Finland förmodligen ännu större men det satt långt inne även om laget till slut vann matchen med 4 – 3. Därför blir det nordamerikansk final för första gången sedan 2017. För Finland och Ryssland väntar bronsmatch där Ryssland har chans på sin tredje raka medalj

TävlandeVinnare
DanmarkSe Odds
Norge4.80
Spanien4.80
Frankrike5.50
Kroatien8.00
Tyskland15.00
Egypten26.00
Slovenien26.00
Visa William Hill

Final mellan USA och Kanada

Det blir en högintressant match mellan två lag som förtjänar att vara i finalen. I lagen hittas också turneringens två poängkungar i form av Kanadas Dylan Cozens och USA:s Trevor Zegras. Båda spelarna har stått för 16 poäng vardera på sex matcher, en imponerande svit.

Nu kommer en av de bli mästare men frågan är vem det blir? Enligt oddsen är Kanada stora favoriter men USA har övertygad efter premiärförlusten mot Ryssland. Samtidigt har Kanada övertygat ännu mer och laget har totalt släppt in fyra mål.

    Lägg odds på JVM

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
  2. 18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Speltips Kanada vs USA – Odds från Bethard

Vi tror att Kanada är för starka för att USA ska kunna hota över tre perioder. Det kanadeniska laget krossade Ryssland i finalen och borde inte ha några problem att avfärda rivalen USA. Därför väljer vi att spela Kanada som vinnare under ordinarie tid till oddset 1,66 hos Bethard. 

Vägen till finalen

Kanada inledde sin turnering genom en riktig överkörning av Tyskland med hela 16 – 2. Gruppspelet fortsatte sedan med idel segrar när laget vann mot Slovakien med 3 – 1, Schweiz med 10 – 0 och Finland med 4 – 1. I kvartsfinalen väntade Tjeckien och där blev det komfortabel seger med 3 – 0.

Inför semifinalen mot Ryssland var Kanada favoriter och levde minst sagt upp till förväntningarna. Innan ens minuten var spelad i första perioden hade Newhook satt 1 – 0. Matchen var avgjord efter 15 minuter när Kanada hade 3 – 0. Till slut skulle det sluta med hela 5 – 0 och Kanada spelar därför final i år igen och har chansen att försvara sitt guld.

USA har växt under detta JVM och blivit starkare för varje runda. Premiären mot Ryssland innebar förlust med 3 – 5 men därefter har laget gått rent. Faktum är att efter matchen mot Ryssland släppte USA inte in ett enda mål under övriga gruppspel när Österrike avfärdades med 10 – 0, Tjeckien med 7 – 0 och Sverige med 4 – 0.

I slutspelet har det varit något jämnare men 5 – 2 mot Slovakien och 4 – 3 mot Finland i semifinalen visar att laget förtjänar att vara i final.

Ryssland vs Finland – Bronsmatch

Bronset ska avgöras och även om det inte är särskilt fett att spela bronsmatch bör lagen vara motiverade till en medalj i årets JVM. Ryssland är knappa favoriter men räkna med en jämn match och de finska lejonkubbarna har visat att man är ett svårslaget lag.

När Ryssland åkte på duktigt med stryk mot Kanada och förlorade med 0 – 5 gav Finland i alla fall USA en match. Finland hade ett oavgjort resultat fram tills 18:44 i sista perioden men USA kunde avgöra sent och ta finalplatsen.

Med tanke på förväntningarna inför turneringen borde Ryssland vara större favoriter men Finland är en nation som aldrig kan underskattas. De senaste åren har vi fått se flera finska landslag i ishockey prestera som bäst när de varit underdogs. 

Speltips Finland vs Ryssland JVM bronsmatch – Odds från Bethard

Vi tror på en jämn match mellan två lag som känner varandra väl. Finland är laget som varit jämnast under turneringen medan Ryssland är mer ojämna med höga toppar men också djupa dalar. I en bronsmatch tror vi inte ryssarna har den motivation som krävs för att slå ett hårt jobbande Finland. Därför spelar vi Finland som segrare under ordinarie tid till oddset 2,45.