Speltips Grupp B i Fotbolls-EM 2021 – Ryssland-Finland och Danmark-Belgien

speltips ryssland-finland danmark-belgien

Första matcherna i grupp B skulle präglas av de otäcka scener vi fick ta del av i matchen mellan Danmark och Finland. Det var i slutet av första halvleken som Christian Eriksen helt plötsligt segnade ihop vid sidlinjen. Hjärt- och lungräddning påbörjades och lyckligtvis återfick Eriksen medvetandet.

Matchen återupptogs efter en längre paus, men såklart var Danmark inte samma lag efter det som hänt deras viktigaste spelare. Inte bara spelmässigt. Att komma tillbaka efter ett sådant känslomässigt trauma kan inte förväntas av något lag. Såklart kommer detta även att påverka följande matcher i denna grupp.

Här går vi igenom förutsättningarna för andra omgången i Grupp B.


    Hitta odds på Fotbolls-EM 2021 här

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Speltips Ryssland-Finland

Odds
Ryssland1.66
Oavgjort3.90
Finland6.00

Finlands första framträdande i en stor fotbollsturnering slutade i succé rent resultatmässigt. Resultatet skulle dock komma att överskuggas av det som hände med Christian Eriksen. Det var inga vilda glädjescener som utspelade sig varken i samband med vinstmålet eller slutsignalen.

Även spelmässigt är det svårt att utvärdera Finlands insats. Segermålet kom på matchens enda riktiga anfall och statistiken talar sitt tydliga språk. Finland var tillbakapressade hela matchen och hade väldigt lite att säga till om spelmässigt. Det saknas kvalitet på individnivå för att laget skall kunna mäta sig med de bästa.

I tidigare EM-slutspel har vi dock sett exempel på hur långt det kan bära även om lag på pappret är chanslösa. Inte minst genom Islands framgångar i EM 2016 då de tog sig ända till kvartfinal efter vinst mot England i åttondelen.

Har Finland möjligheten att nå samma framgångar? Det är inte mycket som talar för det. Men i och med resultat på fredag skapade man sig iallafall ett gyllene läge inför fortsättningen.

I praktiken räcker det med en vinst mot Ryssland för att säkra platsen. Det är dock enklare sagt än gjort. Ryssland har ett betydligt bättre lag på pappret, trots att de förlorade klart mot Belgien och spelar också på hemmaplan i Sankt Petersburg.

Vi tror dock att Finland har alla chanser att straffa Ryssland i denna match. Alla odds online talar för ett klart favoritskap till Rysslands fördel. Finlands prestation mot Danmark ändrade heller inte mycket i detta avseende.

Vi tror på ett målfattigt möte där Finland satsar helt och hållet på försvar och snabba omställningar. Nyckeln ligger i att utnyttja de få situationer som uppstår. Att ha två utpräglade målskyttar i form av Teemu Pukki och Joel Pohjanpalo på topp inger också hopp för Finland. Båda är i utmärkt form och det kan visa sig avgörande i detta läge.

  • Speltips: Vi tror på ett oavgjort resultat och under 2.5 mål

Speltips Danmark-Belgien

Odds
Danmark4.25
Oavgjort3.20
Belgien2.10

Kan Danmark ladda om för en ny match i EM-slutspelet? De bär inte enbart på ett känslomässigt trauma, utan saknar också sin absolut bästa spelare. Christian Eriksen har snart i ett decennium varit laget offensiva härförare och är fortsättningsvis ovärderlig offensivt sett.

Defensivt sett håller laget toppkvalitet med spelare som Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Andreas Christensen och Pierre-Emile Højbjerg. Det är i det offensiva spelet som det ser tunt ut, trots att det finns spelare med imponerande speladresser i laget. Det kreativa spelet lider enormt när Eriksen inte är tillgänglig.

För Belgiens del är situation en helt annan. Laget är en av favoriterna till att ta hem hela Fotbolls-EM 2021 – och inte utan orsak.

Det blev en komfortabel 3-0 seger i den första matchen mot Ryssland. Romelu Lukaku visade än en gång vilken fantastisk form han är i genom sina två mål. Samtidigt seglade han som den hetaste kandidaten till att bli skyttekung i Fotbolls-EM 2021.

Om även Eden Hazard kan komma i samma form som han varit i tidigare kan det bli en riktigt rolig turnering för Belgien. Spelare som Dries Mertens håller inte riktigt samma nivå som i senaste VM-turnering, men istället finns det andra spelare som växt till sig. Hit hör bland annat Thorgan Hazard och Youri Tielemans.

Vi har svårt att se att Danmark på allvar skall kunna hota Belgien i matchen. Det finns kvalitet att utmana, men spetsen saknas utan Eriksen i laget.

  • Speltips: Vi tippar på en vinst med 2-0 för Belgien.