Finalen i Fotbolls-EM 2021 är här!

speltips final fotbolls-em 2021

Det har blivit dags för avgörandet i Fotbolls-EM 2021 och sällan har förväntningarna varit större inför en final. England har aldrig tidigare varit i en EM-final och när det nu äntligen är dags har alla hämningar släppt i det fotbollstokiga landet.

Italien är som bekant också ett land som lever för sin fotboll. Därför är det starka känslor att vänta i finalen.

Här ger vi er förutsättningarna inför finalen i Fotbolls-EM 2021 mellan England och Italien.


  Hitta odds på Fotbolls-EM 2021 här

 1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Italien-England

Odds
Italien3.05
Oavgjort3.10
England2.67

Spelas söndag 11/7 kl. 21:00 på Wembley, England

Det är två förväntade finalister som möts i finalen. Vi fick se semifinaler med helt olika matchbilder. Italien satsade främst på försvar och kontringar, medan England förde matchen mot Danmark.

Det är också en sannolik matchbild i finalen. England hade vissa svårigheter i inledningen av semifinalen mot Danmark, men när man väl fick in kvitteringen var det ingen tvekan om vem som styrde och ställde.

England har ett oerhört passningssäkert lag, men mot Italien kommer det krävas ännu mer för att komma till avslut. Italien är välorganiserat i försvaret och har visat genom turneringen att man släpper till ytterst få chanser.

Målsnål tillställning att vänta

Ett ställningskrig är att vänta där Italien troligen kommer att överlåta bollinnehavet till England.

Ju längre turneringen kommit desto mer har Italien fokuserat på tätt försvar och kontringar. Det såg vi mot både Belgien och Spanien.

Avgörande för matchbilden blir första målet. Om Italien lyckas göra ett tidigt mål kommer de att fokusera helt på att försöka störa tempot i matchen – något som Italien är mästare på.

Om det blir England som gör första målet kommer det att bli en helt annan matchbild. De är inte alls lika cyniska i sitt spel och därmed blir det ett betydligt mer öppet och underhållande spel om engelsmännen lyckas få in första bollen.

En målsnål tillställning är hursomhelst att vänta och det skulle inte förvåna oss om vi går in i en förlängning med 0-0 som resultat. Ett oavgjort resultat ger 3.10 i odds hos Unibet.

 • 100 kronor i riskfritt spel hos LeoVegas! Pengarna tillbaka inom 72 timmar ifall ditt bet inte går hem. Du kan spela på både Italien och England.
 1. 18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

It’s coming home

Vi tror på England i finalen och det finns flera orsaker till detta. Inte minst ett betydligt bredare och bättre material hos engelsmännen.

England har världsklasspelare på samtliga positioner och har också roterat spelare flitigt under turneringen. Till de spelare som ingått i ett roteringsssystem hör Jack Grealish, Bukayo Saka, Phil Foden, Mason Mount och Jadon Sancho.

Alla landslag i världen skulle ta emot dessa spelare med öppna armar i sina landslag.

Italien är såklart en tuff nöt att knäcka. De är ett lag som är mycket frustrerande att möta där alla lagdelar jobbar stenhårt tillsammans.

Vi tror ändå att Englands vassare individuella färdigheter i offensiven fäller avgörandet och tippar vinst 1-0 efter förlängning.

Spelare att hålla koll på!

Många har nämnt Leonardo Spinazzola som en av turneringens bästa ytterbackar. Vi vill lyfta fram både Luke Shaw och Kyle Walker i sammanhanget. Speciellt Luke Shaw har på allvar slagit igenom och visat att han håller världsklass.

Med sin snabbhet och sitt ettriga spel har han totalt dominerat sin vänsterkant. Han har också varit imponerande vältajmad i sina brytningar och det syns att han varit ordinarie i Manchester United hela året.

 1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
  18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor