Spanien – Tyskland Odds & Speltips

Frågan är om inte mötet mellan Spanien och Tyskland är det absolut hetaste i gruppspelet i VM 2022. Båda nationerna är klara favoriter till att avancera från grupp E och den här matchen som spelas på Al Bayt Stadium kommer ha en stor inverkan på vilka som vinner gruppen. Vi presenterar Spanien – Tyskland: odds och förutsättningar inför det stjärnfyllda mötet.

Spanien – Tyskland odds & analys

Det är inte en match som går av för hackor det här. Spanien och Tyskland är två av förhandsfavoriterna till att ta hem hela turneringen. Nu ska man mäta sina krafter redan i gruppspelet och det är ett på förhand jämnt möte där vi tror tillfälligheter kommer att fälla avgörandet.

Spanien och Tyskland har flera defensiva spelare i världsklass. Samtidigt saknar båda nationerna den riktigt självklara målskytten längst fram. Därför tror vi mer på ett målsnålt möte än att det ramlar in mål, speciellt då det är ytterst skickliga målvakter som vaktar respektive kasse.

Oddsen är därför mer tilltalande vad gäller ett underspel. Vänta er inte ett tråkigt möte för den sakens skull. Spänning och dramatik är två ord som vi på förhand vill beskriva den här matchen med.

Spanien vill studsa tillbaka till världstoppen

Spanien vann EM 2008, VM 2010 och återigen EM 2012. Därefter har framgångarna uteblivit i stora mästerskap och i VM 2018 åkte man ut redan i åttondelsfinalen mot hemmanationen Ryssland. Nu har Spanien genomgått en generationsväxling och är redo för att utmana om medaljer av den ädlaste valör igen.

Lagkapten i Spanien
Mittfältaren Sergio Busquets gjorde debut i Barcelonas seniorlag 2008 och tog året därpå en plats i Spaniens landslag. Där har han varit självskriven sedan dess och har hunnit med närmare 150 landskamper. Busquets är även lagkapten i laget och den som håller ihop försvaret med anfallet från sin plats på det centrala fältet.

Tyskland – en sovande jätte

Likt Spanien är det ett tag sedan Tyskland hade några riktigt stora framgångar. Man vann VM 2014 och var en maskin på den tiden. Två bleka mästerskap med respass i gruppspelet både i VM 2018 och EM 2021 gör att man har tappat gentemot ett par andra nationer. Nu är man taggade till tusen och redo att ta revansch för tidigare insatser.

Lagkapten i Tyskland
Som sista utpost i det tyska landslaget hittar vi Manuel Neuer, som efter alla dessa år fortfarande är självskriven i startelvan. Han gjorde sin första landskamp 2019 och har klockat en bra bit över 100 landskamper. Gör eventuellt sin sista VM-turnering och blir otroligt viktig för Tyskland både i matchen mot Spanien och framöver i mästerskapet.

Inbördes möten mellan Spanien och Tyskland

Den inbördes statistiken mellan Spanien och Tyskland gör inte att vi blir mindre säkra på att en jämn match är att vänta. 25 landskamper har spelats genom åren där Tyskland har ett svagt övertag med nio segrar, gentemot Spaniens åtta. Åtta matcher har slutat oavgjort och vi kan inte skilja nationerna åt med detta.

Spanien – Tyskland matchinfo

Matchinfo
Avspark 
Söndag 27 november 2022 (20:00)
ArenaAl Bayt Stadium
TV-kanal/streamSVT, SVT Play

Vanliga frågor och svar

När spelas matchen mellan Spanien och Tyskland?

Avspark mellan Spanien och Tyskland är 20:00 söndag 27 november 2022. Matchen spelas på Al Bayt Stadium i Al Khor som tar in 60 000 åskådare. Arenan står som värd för fem matcher i gruppspelet och en i vardera slutspelssteg fram till och med semifinalerna.

Vem är förbundskapten för Spanien?

Luis Enrique är tränare för Spaniens landslag under VM. Han tränade bland annat AS Roma och FC Barcelona innan han blev bekant med jobbet som landslagstränare sommaren 2018. Som spelare var han aktiv både i Real Madrid och FC Barcelona.

Vem är förbundskapten för Tyskland?

Tränar Tyskland gör 57-årige Hans-Dieter Flick. Han tog över uppdraget sommaren 2021 efter att ha tränat Bayern München i knappt två år. Tidigare har Flick haft tränarjobb i RB Salzburg och TSG Hoffenheim och var som spelare aktiv i en handfull tyska klubbar.

VM relaterade artiklar & speltips