Senegal – Nederländerna Odds & Speltips

Värdlandets grupp i VM, grupp A, innehåller även Senegal och Nederländerna som får anses vara gruppens två starkare nationer. Dessa gör upp redan i den första gruppspelsomgången i vad som blir ett laddat möte. Vi presenterar Senegal – Nederländerna: odds och förutsättningar inför matchen.

Senegal – Nederländerna odds & analys

Nederländerna går in grupp A som favoriter men får räkna med tufft motstånd. Det är framför allt Senegal och Ecuador som väntas utmana om slutspelsplatserna. Senegal vann till exempel Afrikanska Mästerskapen i januari 2022 och går in i VM i fotboll med stort självförtroende.

Det är två lag med många offensiva krafter vilket vi tror kommer att märkas när lagen gör upp här. Sadio Mané är en av fotbollsvärldens främsta anfallare och hotar för Senegal samtidigt som Nederländerna har en uppsjö av alternativ i fronten och alltid satsar framåt.

För Nederländerna är tre poäng av något större vikt än för Senegal. Det är mot Ecuador och inte minst Qatar som Senegal ska hämta sina poäng. En poäng här och det kan räcka långt inför fortsättningen.

Vilken nation tar hem VM guld i fotboll? Läs mer om fotbolls-vm vinnare odds här.

Kan Senegal rida vidare på vågen?

Om det var dramatik när Senegal vann Afrikanska Mästerskapen var det raka motsatsen när man kvalificerade sig för VM, åtminstone till en början. I en kvalgrupp med Togo, Namibia och Kongo tog man sig enkelt vidare till playoff. Spänning uppstod när det krävdes straffar för att slå ut Egypten, vilket man lyckades med.

  • Nyckelspelare: Att mycket i anfallsväg i Senegal går via Sadio Mané är ingen hemlighet. Han gör i snitt mål i var tredje landskamp och kan han komma upp i sin högstanivå under mästerskapet blir han ett hot mot samtliga försvar.
  • Tidigare framgångar i VM: Den stora framgången som Senegal har att stoltsera med i VM-sammanhang är från VM 2002 i Japan/Sydkorea. Efter vinst i förlängningen mot Sverige i åttondelsfinal fick man respass mot bronsmedaljören Turkiet i kvartsfinal.

Nederländerna med styrkor i alla lagdelar

I kvalet till VM blev det viss nerv för Nederländerna inför slutomgången efter ett oväntat kryss borta mot Montenegro. Säcken knöts ihop efter seger med 2-0 hemma mot Norge. I Nations League som följde under sommaren och hösten vann man gruppen före bland annat Belgien. Både offensiven och defensiven visade styrka.

  • Nyckelspelare: För en gångs skull hittar vi nyckelspelaren i detta nederländska landslag i försvarslinjen. Samtidigt som offensiven pumpar på för fulla muggar i 90 minuter krävs det att Virgil van Dijk kommer upp i nivå för att nationen ska kunna gå hela vägen.
  • Tidigare framgångar i VM: Nederländerna missade VM 2018 men har gått hela vägen till final vid tre tillfällen i historien. Nationen har dock aldrig lyckats vinna turneringen och med ny stark generation finns det kapacitet för att gå hela vägen i VM i Qatar 2022.

Senegal – Nederländerna matchinfo

Matchinfo
AvsparkMåndag 21 november 2022 (17:00)
ArenaAl Thumama Stadium
TV-kanal/streamSVT1/SVT Play

Vanliga frågor och svar

Hur ser statistiken ut mellan Senegal och Nederländerna?

Faktum är att mötet mellan Senegal och Nederländerna i VM är det första mellan nationerna i något sammanhang. Båda nationerna har spelare från Europas stora ligor varav dessa däremot har stött på varandra vid olika tillfällen.

Vilka är Senegals och Nederländernas bästa målskyttar?

I Senegal är det inte helt oväntat Sadio Mané som är den bästa målskytten någonsin i landslaget. Robin van Persie har gjort flest mål för Nederländerna genom alla tider medan Memphis Depay är den som har hittat nätet flest gånger i nuvarande trupp.

Vilka nationer kan Senegal och Nederländerna få möta i åttondelsfinal?

Nationerna som avancerar från grupp A i VM till slutspel får möta nationer från grupp B. Ettan i grupp A möter tvåan i grupp B och vice versa. England, Iran, Wales och USA är tänkbara motståndare.

Läs fler VM relaterade artiklar & speltips här