Qatar – Ecuador Odds & Speltips

I den allra första matchen av VM 2022 i Qatar är det alltså hemmanationen som tar sig an Ecuador. Matchen ingår i grupp A och spelas på Al Bayt Stadium med plats för 60 000 åskådare. Vi presenterar Qatar – Ecuador: odds och förutsättningar där vi tror att Qatar inför en massiv hemmapublik kan ställa till det för Ecuador.

Qatar – Ecuador odds & analys

Efter en påkostad och häpnadsväckande invigningsceremoni är det dags för avspark mellan Qatar och Ecuador. Det är en hemmanation som gör mästerskapsdebut mot ett Ecuador som har deltagit i flera mästerskap under 2000-talet och har rutin i truppen.

Qatar kommer med ett samspelt landslag där spelarna känner varandra utan och innan. Det är till viss del svårt att veta var man har laget, även om det har blivit allt klarare under förberedelserna. Den stora chansen till poäng finns just här och vi tror att det går att utnyttja.

Ecuador är ingen nation som har för vana att köra över motståndet på något sätt och grundar vill viss del sitt spel på defensiven. Premiärnerver, en försiktig inställning och en större rädsla för att förlora än en vilja att vinna gör att vi tror att det blir en målsnål match som inte går över 2,5 mål totalt.

Är du på jakt efter Fotbolls-VM vinnare odds och speltips? Klicka här.

Qatar har vilat sig i form

Som hemmanation har Qatar inte behövt gå igenom någon form av kval. Istället har träningsmatcherna avlöst varandra under året, matcher med något lägre intensitet än tävlingsmatcher. Man har bland annat spelat oavgjort mot Jamaica, Slovenien och klubblaget Lazio.

  • Nyckelspelare: Landslaget som Qatar skickar till VM består endast av spelare från den inhemska ligan som känner varandra utan och innan. Lagkaptenen Hassan-Al Haydos spelar i Al-Sadd likt flera lagkamrater. Han är nationens meste landslagsman genom alla tider och tar ett stort ansvar från sin anfallsplats.
  • Tidigare framgångar i VM: Framgångar för Qatar i VM existerar inte då man aldrig tidigare har deltagit. Det blir alltså en helt ny bekantskap för den breda fotbollspubliken och det ska bli intressant att se hur väl Qatar kan prestera.

Måstematch för Ecuador

Ecuador hade inga större problem med att, före nationer som Chile, Colombia och Peru, ta sig till VM. Premiärmatchen mot Qatar blir en otroligt viktig sådan. Senare i turneringen väntar Nederländerna och Senegal som är på pappret bättre lag. Tar man tre poäng här finns det goda chanser för avancemang.

  • Nyckelspelare: Pervis Estupinán är hemmahörande i Brighton Hove & Albion i Premier League och är vital för Ecuador. Han har hunnit med att göra 30 landskamper för nationen och kan från sin position som vänsterback vara nyttig både defensivt men även i offensiven.
  • Tidigare framgångar i VM: Ecuador gjorde debut i VM i turneringen 2002. Redan nästkommande turnering, 2006 i Tyskland blev det avancemang från gruppspelet innan det 2014 blev respass i gruppspelet återigen. Efter att ha missat VM 2018 i Ryssland är man nu tillbaka med siktet inställt på slutspel.

Qatar – Ecuador matchinfo

Matchinfo
AvsparkSöndag 20 november 2022 (17:00)
ArenaAl Bayt Stadium
TV-kanal/streamTV4, C More

Vanliga frågor och svar

När spelas matchen?

Premiären mellan Qatar och Ecuador spelas på Al Bayt Stadium i Al Khor, en arena som även står värd för en av semifinalerna i turneringen. Matchen har avspark 17:00 söndagen 20 november och är den första av totalt 64 tillställningar.

Vilken spelare har gjort flest mål i den nuvarande truppen för Qatar?

Almoez Ali, som spelar i Al-Duhail i hemlandet, är lagets främste målskytt. Han närmar sig Mansour Muftah som mellan åren 1976 och 2000 gjorde 32 mål för landslaget. 

Vilken spelare har gjort flest mål i den nuvarande truppen för Ecuador?

Enner Valencia har både gjort flest mål i den nuvarande truppen men också någonsin för Ecuador. Valencia debuterade för landslaget 2012 och är en av nyckelspelarna i VM i Qatar.

Missa inte våra VM relaterade artiklar & speltips