Portugal – Uruguay Odds & Speltips

Både Cristiano Ronaldo och Luis Suarez börjar bli till åren men har fortfarande näsa för mål. Mötet mellan Portugal och Uruguay i grupp H i VM blir troligtvis ett av spelarnas sista framträdanden i ett stort mästerskap. Vi har kollat in mötet ytterligare och ger er Portugal – Uruguay: odds och förutsättningar inför matchen.

Portugal – Uruguay odds & analys

Grupp H i fotbolls VM 2022 är ett riktigt getingbo. Förutom Portugal och Uruguay ingår både Sydkorea och Ghana, två nationer som har kapacitet att störa samtliga lag i gruppen. Det gör också att varje poäng man kan plocka blir otroligt viktigt när slutställningen ska presenteras.

För Portugal handlar det om att få revansch på Uruguay för förlusten i åttondelsfinalen i VM 2018. Sedan dess har ytterligare stjärnspelare vuxit fram och många vill säga att Portugal är en bättre fotbollsnation än man var då, även om det två år innan blev EM-guld i Frankrike.

Vi är inne på samma spår och tror att Uruguay får svårt att stå emot ett revanschsuget och kvalitativt Portugal. Portugal vinner den här matchen även om det kan dröja innan ett avgörande faller.

Portugal vill ge Ronaldo titeln han saknar

EM, Champions League, Premier League, La Liga och Serie A är bara några titlar som skyttekungen Cristiano Ronaldo har samlat på sig under en lång och framgångsrik karriär. Han saknar fortfarande en medalj på VM och det är i år det ska ske om han inte ska gräma sig över det när karriären är över.

Lagkapten i Portugal
Som den självklare ledaren är det också Cristiano Ronaldo som för trupperna framåt i Portugal. Världsstjärnan närmar sig 200 landskamper och hans blotta närvaro, både på plan och vid sidlinjen (se EM-finalen 2016) lyfter lagkamraterna. Precis den effekten man vill ha av en lagkapten med andra ord.

Avancemang målet för Uruguay

Uruguay är inne i något av en generationsväxling. Edinson Cavani och Luis Suarez har gäckat många motståndarförsvar genom året men kommer nu få lämna plats åt andra förmågor. Att Uruguay ska gå långt i den här turneringen är kanske inte rimligt att förvänta sig, dock ett avancemang från gruppspelet.

Lagkapten i Uruguay
En annan spelare som är inne på sina sista år i karriären är mittbacken Diego Godín. Efter framgångsrika år i Atlético Madrid spelar han nu i Vélez Sarsfield i Argentina. Han är fortfarande lagkapten i landslaget och en viktig spelare för den normalt benhårda defensiven som Uruguay har gjort sig kända för.

Inbördes möten mellan Portugal och Uruguay

Mötet mellan Portugal och Uruguay i VM 2018 var det första och hittills enda mellan nationerna i något sammanhang. Då vann som nämnt Uruguay och gav Portugal respass ur turneringen. Edinson Cavani blev stor hjälte för Uruguay genom att göra båda målen för att ta laget till kvartsfinal.

Portugal – Uruguay matchinfo

Matchinfo
AvsparkMåndag 28 november 2022 (20:00)
ArenaLusail Iconic Stadium
TV-kanal/streamSVT, SVT Play

Vanliga frågor och svar

Vem var Portugals främste målskytt i VM-kvalet?

Föga förvånande var det Cristiano Ronaldo som hittade nätet flest gånger under VM-kvalet. Totalt sex till antalet blev det för Portugal som tog sig vidare först efter att ha genomlidit ett playoff som följd av att man blev tvåa i sin kvalgrupp.

Vem var Uruguays främste målskytt i VM-kvalet?

I Uruguay var det Luis Suárez som med sina åtta mål vann den interna skytteligan. Han är även den spelare som har gjort flest mål för någonsin i landslagssammanhang för nationen. Utöver det har målsprutan gjort närmare 250 mål för diverse europeiska storklubbar.

Var spelas matchen mellan Portugal och Uruguay?

Portugal och Uruguay får äran att spela på den största av samtliga arenor i VM i Qatar. Lusail Iconic Stadium tar in hela 80 000 åskådare och är skådeplats när finalen ska spelas i slutet av december. Avspark är 20:00, måndagen 28 november 2022.

Missa inte våra VM relaterade artiklar & speltips