Polen – Argentina Odds & Speltips

Argentina ställs inför sin kanske tuffaste uppgift hittills på förhand. Samtidigt som man har mängder av stjärnkraft framåt ska försvaret försöka handskas med Robert Lewandowski. Den tredje och sista matchen i grupp C spelas på Stadium 974 i Doha med avsparkstid 20:00 onsdagen 30 november. Häng med oss när vi går igenom Polen – Argentina: odds och förutsättningar.

Polen – Argentina odds & analys

Två av fotbollsvärldens bästa spelare i VM 2022 gör upp när Polen och Argentina springer ut på Stadium 974. Polen, som står som hemmanation, har Robert Lewandowski till sitt förfogande medan Lionel Messi leder Argentina.

Det är två nationer vars försvarsspel fungerar väl mot sämre lag men när det finns kvalité i fronten tenderar det att bli nätrassel. Vi tror att båda lagen kommer ha problem med att hantera motståndarnas offensiv.

Ett överspel på 2,5 mål ligger nära till hands. Det finns goda möjligheter till att både Lewandowski och Messi hamnar i målprotokollet här. Lägg till att andra stjärnspelare finns runt omkring.

Bleka insatser från Polen i mästerskap

Polen har deltagit i flera mästerskap på senare år, både i EM och VM. Man har dock haft enorma svårigheter med att ta sig vidare. Senast i EM 2021 var det en förlust mot Sverige som blev spiken i kistan. Med en åldrande Lewandowski kan detta vara en av de sista chanserna att uträtta stordåd.

Polens främsta målskytt i VM-kvalet
Att Robert Lewandowski blev Polens främsta målskytt när nationen tog sig till fotbolls-VM 2022 i Qatar gör ingen förvånad. Totalt hittade han nätet nio gånger om. Det är en form som han har konserverat under hösten i Barcelona och han blir som nämnt ett rejält hot mot det argentinska försvaret.

Argentina siktar på ny titel

När Copa América avgjordes 2021 var det Argentina som stod högst upp på prispallen. En viss revansch efter uttåget i åttondelsfinalen i VM 2018. Då var det den blivande guldmedaljören som vann med 4-3 i en svängig och minst sagt underhållande tillställning.

Argentinas främsta målskytt i VM-kvalet
Argentina har mängder av alternativ offensivt även om Lionel Messi får mycket uppmärksamhet. Det visade sig inte minst under kvalspelet när både Messi och Lautaro Martinez, till vardags i italienska Inter, båda gjorde sju mål totalt och bidrog till att Argentina bekvämt tog sig till VM.

Inbördes möten i mästerskap mellan Polen och Argentina

Även om det inte finns några mästerskapsmatcher mellan Polen och Argentina att hitta i närtid drabbade man samman två gånger om under 1970-talet. I Västtyskland 1974 drog Polen det längsta strået, en turnering man senare plockade hem tredjeplatsen i. Fyra år senare fick Argentina revansch genom att vinna med 2-0.

Polen – Argentina matchinfo

Matchinfo
AvsparkOnsdag 30 november 2022 (20:00)
ArenaStadium 974
TV-kanal/streamSVT, SVT Play

Vanliga frågor och svar

Vem har flest landskamper för Polen?

Robert Lewandowski har inte bara gjort flest mål någonsin för det polska landslaget. Han är även den spelare som har representerat nationen flest gånger. Anfallaren närmar sig 150 framträdanden och har dessutom ett par år kvar på den stora scenen.

Vem har flest landskamper för Argentina?

Lionel Messi fyller motsvarande roll i Argentina. Trots storheter som Gabriel Batistuta, Diego Maradona och Javier Zanetti att tampas med har lagkaptenen gjort flest landskamper så väl som flest mål i den randiga landslagströjan.

På vilken arena spelas matchen mellan Polen och Argentina?

Stadium 974 i Doha är en av många arenor som har byggts specifikt för VM i Qatar. Den tar in strax under 45 000 åskådare och ligger precis vid vattnet i landets huvudstad. Här spelas totalt fem matcher under gruppspelet samt en åttondelsfinal under mästerskapet 2022.

Läs mer om Fotbolls VM 2022