Mexiko – Polen Odds & Speltips

Under den första speldagen i grupp C i VM i Qatar ställs Mexiko och Polen mot varandra. Matchen spelas på den nybyggda Stadium 974 i Doha och innebär mer än bara tre poäng. Vinnaren tar nämligen ett rejält grepp om den ena slutspelsplatsen som väntas bli en kamp mellan nämnda nationer. Vi kikar på Mexiko – Polen: odds och förutsättningar inför mötet.

Mexiko – Polen odds & analys

Den första gruppspelsmatchen i ett stort mästerskap tenderar att bli aningen mer tillknäppt. Inget lag vill gå bort sig direkt och ett oavgjort resultat innebär att man åtminstone har en rimlig chans att gå vidare till slutspel. Matchen mellan Mexiko och Polen har just den karaktären.

Båda nationerna ställs mot Argentina i ett senare skede och vill inte ha pressen på sig att ta tre poäng där och då. Vi tror att den här matchen mellan Mexiko och Polen kan bli en tillställning där lagen sätter defensiven i främsta ledet och förlitar sig på att sticka upp när tillfälle ges, utan att för den delen blotta sig. Därför lockar odds för en mer målsnål match. Skulle någon av nationerna vinna blir det troligtvis med uddamålet.

Mexiko med en enkel resa till VM

Mexiko hade inga större bekymmer med att kvalificera sig för VM i Qatar 2022. Kvalspelet avslutades med 28 inspelade poäng på 14 matcher och man slutade före både USA och Costa Rica i tabellen. Åtta insläppta mål under hela kvalet vittnar om att det inte är ett lag som slarvar med defensiva detaljer.

  • Nyckelspelare: För att Mexiko ska kunna avancera till slutspel krävs det dock att målen görs framåt. För det har man Raul Jiménez, som till vardags spelar i Wolverhampton Wanderers. 31-åringen är en gedigen målskytt både i klubblaget och i landslaget och kommer spela en stor roll i VM.
  • Tidigare framgångar i VM: Mexiko gör VM nummer 17 i nationens fotbollshistoria. I sju raka mästerskap har äventyret tagit slut i åttondelsfinal. 1970 och 1986 avgjordes turneringen på hemmaplan och vid båda tillfällena blev det en kvartsfinal för landet.

Polen till VM efter att ha slagit ut Sverige

Polens väg till VM gick via en seger i playoff mot Sverige. I en grupp med Argentina, Mexiko och Saudiarabien får man ses med goda chanser till avancemang. Här spelas som nämnt nyckelmatchen där Robert Lewandowski och gänget ska försöka forcera den mexikanska väggen.

  • Nyckelspelare: Av förklarliga skäl är det Robert Lewandowski, en av fotbollens världens främsta målskyttar någonsin, som är lagets nyckelspelare. 34-åringen är på god väg mot 100 gjorda mål i landslagssammanhang och kommer säkerligen krympa avståndet ytterligare i VM.
  • Tidigare framgångar i VM: 1974 blev det en tredjeplats för Polen och så även i VM 1982. Därefter har det inte gått fullt lika bra med uttåg i gruppspelet 2002, 2006 och senast 2018. Man har tagit minst en seger i varje mästerskap men fallit på målsnöret många gånger när tabellen summeras.

Vill du veta mer om fotbolls-vm 2022, klicka här.

Mexico – Polen matchinfo

Matchinfo
AvsparkTisdag 22 november 2022 (17:00)
ArenaStadium 974
TV-kanal/streamTV4/C More

Vanliga frågor och svar

Hur ser statistiken mellan Mexiko och Polen ut?

Faktum är att Mexiko och Polen har drabbat samman vid flera tillfällen genom åren. Senast var 2017 då Mexiko vann en träningslandskamp med 1-0. Båda nationerna har vunnit tre matcher vardera och kryssat två gånger.

Vem är förbundskapten för Mexiko respektive Polen?

På Mexikos tränarbänk hittar vi Gerardo Martino som det högsta hönset. Det är en tränare med meriter från FC Barcelona, Argentina och Atlanta United. Han har tränat Mexiko sedan januari 2019. I Polen är det Czeslaw Michiewicz som styr och ställer och har gjort under större delen av 2022.

Vilka övriga nationer deltar i grupp C?

Förutom Mexiko och Polen hittar vi Argentina och Saudiarabien i grupp C. De två nationer som tar sig vidare till slutspel kommer att ställas mot ettan och tvåan från grupp D där bland annat Frankrike och Danmark går att finna.

Tips på VM relaterade artiklar & speltips