Frankrike – Danmark Odds & Speltips

Danmark har vuxit fram till en riktig mardrömsmotståndare för Frankrike. Tre raka matcher utan förlust för vårt kära grannland och nu får man en chans att ställa till det för guldmedaljören från VM 2018. Frankrike – Danmark: odds och förutsättningar ger dig det du behöver ha koll på inför matchen som är en del av grupp D i VM.

Frankrike – Danmark odds & analys

Det går inte att inte imponeras av Danmarks resa på senare år. Man var den nation som övertygade absolut mest under VM-kvalet och kvalificerade sig utan några som helst problem. I gruppspelet i Nations League slog man Frankrike två gånger om men fick se Kroatien ta hand om förstaplatsen.

Med en sylvass offensiv har man visat att man står sig mot större fotbollsnationer. I mötet mot just Frankrike i VM 2018 slutade det 0-0 vilket då sågs som ett sensationellt resultat. Skulle det sluta oavgjort i VM i Qatar är det betydligt färre experter och fotbollsälskare som höjer på ögonbrynen.

Vi tror också att Danmark blir den svåraste motståndaren för Frankrike i gruppspelet. Det är väldigt svårt att gå rent i ett mästerskap, även för de bästa lagen. Vi tror att ett helmotiverat Danmark tar åtminstone en poäng vilket gör att någon form av handicap på laget räcker långt.

Ska Frankrike göra Italien och Brasilien sällskap?

Bara två gånger tidigare har en och samma nation vunnit VM två gånger i rad. Italien gjorde det 1934 och 1938 och Brasilien stod för samma bedrift 1958 och 1962. Frankrike kommer med stjärnor så det räcker och blir över och kan mycket väl bli den tredje nationen som försvarar sitt VM-guld

Lagkapten i Frankrike
Under Fotbolls-VM i Qatar går Hugo Lloris om Lilian Thuram i flest antal landskamper och blir Frankrikes meste landslagsman genom alla tider. Vid sidan av sin klubblagskarriär som har placerat honom i Tottenham sedan 2012 är han även lagkapten för det franska landslaget och en viktig sista utpost i truppen.

Danmark går för medalj

Under 2021 och 2022 har Danmark tagit stora kliv som fotbollsnation. Det är framför allt VM-kvalet där man vann nio av tio matcher och hade en målskillnad på 30-3 som imponerar. I truppen finns det både kvalité men framför allt en sammanhållning som kan bära hur långt som helst i VM.

Lagkapten i Danmark
Simon Kjaer har passerat 100 spelade landskamper för Danmark sedan länge och är en stabil mittback både där och i klubblaget Milan. Skador har gjort att 33-åringen har fått hålla sig borta från fotbollsplanen i perioder men är en otroligt viktig röst som dessutom ger spetskvalité i backlinjen.

Inbördes möten mellan Frankrike och Danmark

Bara de senaste åren har Frankrike och Danmark ställts mot varandra flertalet gånger. Danmark har som nämnt två raka segrar och dessförinnan en oavgjord match i VM 2018. Genom alla tider har Frankrike dock fem segrar mot Danmarks tre. Krysset 2018 är det enda så här långt.

Frankrike – Danmark matchinfo

Matchinfo
AvsparkLördag 26 november 2022 (17:00)
ArenaStadium 974
TV-kanal/streamTV4, C More

Vanliga frågor och svar

Vem var Frankrikes främste målskytt i VM-kvalet?

Antoine Griezmann, som är en av Frankrikes främsta målskyttar någonsin, var nationens bäste målgörare under VM-kvalet. Det blev totalt sex mål på resan.

Vem var Danmarks främste målskytt i VM-kvalet?

Danmark gjorde ett bra jobb med att fördela målskyttet på flera olika spelare i truppen. Andreas Skov Olsen, till vardags i Club Brügge, gjorde fem till antalet och vann därmed den interna skytteligan.

Hur många VM har Frankrike deltagit i?

15 tidigare VM-turneringar har Frankrike hunnit med och det har blivit flera framgångar. 1958 och 1986 blev det en tredjeplats. Därefter har det blivit två VM-guld med 20 års mellanrum, på hemmaplan 1998 och i Ryssland 2018.

Hur många VM har Danmark deltagit i?

Danmark kvalificerade sig för VM för första gången till Mexiko 1986. Därefter har det blivit ytterligare fyra mästerskap och det totalt sjätte i ordningen i Qatar. Deras främsta framgång är en kvartsfinal från VM i Frankrike 1998 då det blev förlust mot Brasilien, som senare gick till final, med 3-2.

Läs våra VM relaterade artiklar & speltips här