Frankrike – Australien Odds & Speltips

I grupp D i VM hittar vi de regerande mästarna Frankrike, vårt kära grannland Danmark samt Australien och Tunisien. Nedan går vi igenom premiärmötet Frankrike – Australien: odds och förutsättningarna inför matchen. För Frankrike gäller det att få igång maskineriet och vara påkopplade från start.

Frankrike – Australien odds & analys

Att Frankrike är en av storfavoriterna till att ta hem VM-guldet blir tydligt när man kikar på truppen som finns att tillgå. Gruppspelet bör inte bli några som helst problem att ta sig igenom och för bästa möjliga lott i åttondelsfinalen gäller det att även ta hem gruppsegern.

Man inleder alltså mot Australien som bör och lär bli en munsbit. Till skillnad från tidigare mästerskap saknar Australien en riktig härförare. Nationerna möttes i den första gruppspelsomgången även i VM 2018 då Frankrike “bara” vann med 2-1 efter ett sent avgörande.

Här tror vi Frankrike går in och sätter ner foten direkt. Man är uppretade efter fadäsen i Nations League tidigare i år och kommer inte att lämna något åt slumpen här. Över 90 minuter är man ett par klasser större än sin motståndare vilket kommer visa sig på resultattavlan.

Viktigt för Frankrike att få igång offensiven

I VM 2018 gjorde Frankrike bara ett spelmål av egen kraft i gruppspelet, resterande två var ett straffmål respektive ett självmål. Under årets upplaga av Nations League blev det totalt fem mål på sex matcher och det är tydligt att det är där man behöver lägga energi. Med spelare som Karim Benzema, Kylian Mbappé och Antoine Griezmann finns det kvalité.

  • Nyckelspelare: Karim Benzema har visat att han fortfarande är en av världens absolut främsta anfallare. Hans kalenderår i Real Madrid har varit magnifikt och kan han konservera den formen till VM i Qatar blir han en klar nyckelspelare. Tillsammans med bland annat Kylian Mbappé bildar han en fruktad offensiv.
  • Tidigare framgångar i VM: Med VM 2018 fräschast i minnet är Frankrike en av nationerna som har varit framstående under senare år. Även 1998 vann man VM-guld och brukar kunna vara med långt in i turneringen.

Australien tråcklade sig till VM

Det blev en lång kvalresa för Australien när man först slutade trea, långt bakom Saudiarabien och Japan i kvalgruppen. Följde gjorde ett ovisst möte i playoff mot Peru som avgjordes över en match. Den gick i sin tur till straffar där målvakten Andrew Redmayne, inbytt i förlängningen, blev stor hjälte.

  • Nyckelspelare: Navet på mittfältet är Aaron Mooy, till vardags i skotska Celtic. Han har gjort över 50 landskamper och är en av lagets främsta spelare på många sätt och vis. 32-åringen gör sig påmind både offensivt och defensivt.
  • Tidigare framgångar i VM: Australiens framgångar i VM-sammanhang är lätträknade. VM i Qatar är den sjätte gången man deltar med 2006 i Tyskland, då man tog sig till åttondelsfinal, som deras främsta resultat. Då var man nära på att slå ut Italien, som senare vann guld.

Vill du veta mer om fotbolls-vm 2022, klicka här.

Frankrike – Australien matchinfo

Matchinfo
AvsparkTisdag 22 november 2022 (20:00)
ArenaAl Janoub Stadium
TV-kanal/streamTV4/C More

Vanliga frågor och svar

Hur ser statistiken ut mellan Frankrike och Australien?

Mötet i VM i Qatar är det tredje i ordningen mellan Frankrike och Australien. Utöver matchen i VM 2018, som slutade 2-1 till Frankrike, blev det 6-0 till fransmännen när man drabbade samman i en vänskapslandskamp 2013.

Var spelas matchen mellan Frankrike och Australien?

Frankrike och Australien gör upp på Al Janoub Stadium, en arena som färdigbyggdes 2019. Arenan har tidigare stått som värd för finalen i den asiatiska motsvarigheten till Champions League och har ytterligare fem matcher på schemat under VM 2022.

Vilka övriga nationer ingår i grupp D?

Förutom Frankrike och Australien kommer vi få stifta bekantskap med Danmark och Tunisien i grupp D. Danmark har bland annat besegrat Frankrike vid två tillfällen under Nations League och blir att räkna med under VM.

Tips på fler VM relaterade artiklar & speltips