England – USA Odds & Speltips

Grupp B i VM i Qatar är en samling av fyra nationer som samtliga har potentialen att gå vidare. England är visserligen favoriter men Wales, Iran och inte minst USA ser fram emot att lägga beslag på en slutspelsplats. England – USA: odds och förutsättningar ger dig nödvändig info inför mötet mellan två fotbollsnationer på frammarsch.

England – USA odds & analys

Klyftan mellan England och USA när det kommer till respektive landslag har minskat rejält på senare år. Det tog egentligen sin start redan 1994 efter VM i USA men har i takt med att det produceras mängder av stora talanger från andra sidan Atlanten blivit vanligare att prata om USA som en respekterad fotbollsnation.

Såklart är det något av ett prestigemöte, mer än att matchen spelas mitt i ett brinnande hett VM-gruppspel. Med spelare som Christian Pulisic, Giovanni Reyna, Tyler Adams och Weston McKennie kan USA absolut störa England, åtminstone offensivt.

Vi tror att det blir en öppen match mellan två lag som kommer med kraft i anfallen. Samtidigt är inte försvaren, inte minst för England, en lagdel som har övertygat på sistone. Att båda lagen hittar nätet ter sig därför sannolikt.

För mer infromation om VM grupper, fotbolls-vm odds och bettingtips, klicka här.

England siktar på tredje gången gillt

I två raka mästerskap, VM 2018 och EM 2021, har England varit med när det spelas om medaljerna. En fjärdeplats i Ryssland och en finalförlust senast på hemmaplan har gett laget vittring på ett nytt VM-guld. 56 år efter deras guldmedalj kan det, om man får ihop det stjärnfyllda lagbygget, vara dags igen.

Lagkapten i England
Mycket av Englands anfallsspel går genom Harry Kane. Tottenhams målspruta gjorde visserligen sin första landskamp så sent som 2015 men har därefter varit given när startelvan kritas ner i stora matcher. Kommer vara enormt viktig både för Englands eventuella framgång både i anfallsväg men också som lagkapten.

USA vill ta nästa steg

Det gick 40 år utan att USA var med vid VM mellan 1950 och 1990. Därefter har man kvalificerat sig för samtliga turneringar förutom i Ryssland 2018. Man har redan tagit sig vidare till kvartsfinal vid ett tillfälle men kan med den mest talangfulla truppen någonsin skrälla sig längre än så.

Lagkapten i USA
Christian Pulisic fick kaptensbindeln när USA kvalificerade sig för VM och tar hand om bindeln under mästerskapet också. Chelseaspelaren är nationens stora hopp och hans erfarenheter från spel på den absolut högsta nivån gör att han är ett självklart val som lagkapten.

Inbördes möten mellan England och USA

Ska USA ställa till med oreda för England krävs det att man bryter barriärer. Nio gånger tidigare har nationerna drabbat samman och åtta av dessa möten har vunnits av England. USA har ett oavgjort resultat, men har samtidigt aldrig ställts mot England med liknande förutsättningar som i VM.

England – USA matchinfo

Matchinfo
AvsparkFredag 25 november 2022 (20:00)
ArenaAl Bayt Stadium
TV-kanal/streamSVT, SVT Play

Vanliga frågor och svar

När spelas matchen mellan England och USA i VM?

Matchen i den andra gruppspelsomgången i grupp B mellan England och USA har avsparkstid 20:00, fredagen 25 november 2022. Spelplatsen är Al Bayt Stadium som har plats för 60 000 åskådare, en arena som även står värd för en av två semifinaler.

Hur många VM har England deltagit i?

Årets turnering är VM nummer 16 för England och man är en av nationerna som har deltagit flest gånger. Den största framgången kom 1966 på hemmaplan när man vann guldet. Därefter är två fjärdeplatser, från VM 1990 och VM 2018 deras främsta resultat.

Hur många VM har USA deltagit i?

USA har kvalificerat sig för VM tio gånger tidigare och sitt elfte mästerskap i Qatar. Visserligen har man en semifinalplats från VM 1930, men då ska vi också säga att det räckte med tre spelade matcher varav två vinster för att nå dit. KVartsfinalen från VM 2002 i Japan/Sydkorea är annars deras bästa prestation.

Spana in våra VM relaterade artiklar & speltips