Ecuador – Senegal Odds & Speltips

Det är dags att sätta tänderna i Ecuador – Senegal: odds och förutsättningar. Här har vi en match i den tredje gruppspelsomgången vilket innebär att mycket står på spel! Parallellt med matchen spelar även Nederländerna mot Qatar i grupp A. Just den här matchen spelas på Khalifa International Stadium och har avspark tisdagen 29 november klockan 16:00.

Ecuador – Senegal odds & analys

Både Ecuador och Senegal har deltagit i flera världsmästerskap under 2000-talet och stått för en hel del fina resultat. Det är två nationer som har flera spelare i Europas största ligor och som har kvalité i både anfall och försvar.

I kvalet till världsmästerskapet i fotboll 2022 inledde Ecuador starkt innan ett par poängtapp gjorde att det blev onödigt spännande på slutet. Det var dock aldrig riktigt någon fara och Ecuador har en förmåga att dra nytta av ett starkt kollektiv. Försvaret tror vi är nyckeln till seger här.

För det krävs dock att man får stopp på Sadio Mané i Senegal som har öst in mål i flera säsonger på absolut högsta nivå. Vi tror att hans irrationella spelstil blir för mycket för Ecuador att hantera och att segern går till Senegal.

Lätträknade framgångar för Ecuador

Även om antalet deltaganden i stora mästerskap har ökat för Ecuador har framgångarna uteblivit. Visserligen spelar man efter sin förmåga men endast tre inspelade poäng på fyra matcher i Copa América 2021 för att sedan få respass efter 3-0 mot Argentina, skrämmer inte Senegal här.

Ecuadors främste målskytt i VM-kvalet
Under VM-kvalet gjorde Ecuador som nation 27 mål framåt på 18 matcher. Bäst var Michel Estrada som gjorde sex av dessa. Estrada har under säsongen varit utlånad till DC United i MLS och har en historia av gediget målskytte genom karriären.

Senegal går för ny mästerskapssuccé

Vi alla minns Sveriges snöpliga uttåg mot Senegal i VM 2002, där Senegal själva gick till kvartsfinal. Genom åren har man stått för ett par fina resultat och det kulminerade när man i januari vann Afrikanska Mästerskapen. Där fick man revansch för finalförlusten i turneringen 2019.

Senegals främste målskytt i VM-kvalet
Något oväntat var det inte Sadio Mané som hittade nätet flest gånger för Senegal under VM-kvalet. Istället steg Famara Diédhiou fram vid fyra tillfällen och blev med det lagets främsta målskytt. Diédhiou har spenderat större delen av karriären i Frankrike men spelar idag i turkiska Alanyaspor.

Inbördes möten i mästerskap mellan Ecuador och Senegal

Med tanke på nationernas relativt korta erfarenhet av spel i världsmästerskap har det inte blivit några tävlingsmatcher mellan Ecuador och Senegal. Däremot drabbade man samman i en träningslandskamp inför VM 2002. Då vann Senegal med 1-0.

Ecuador – Senegal matchinfo

Matchinfo
AvsparkTisdag 29 november 2022 (16:00)
ArenaAhmad bin Ali Stadium
TV-kanal/streamTV4, C More

Vanliga fågor och svar

Hur tog sig Ecuador till VM i Qatar?

Det sydamerikanska kvalet spelas över 18 omgångar där alla möter alla två gånger om. För Ecuador blev det en relativt behaglig resa där man snabbt tog rygg på både Brasilien och Argentina men mattades av aningen i slutet. Biljetten säkrades med tre matcher kvar att spela.

Hur tog sig Senegal till VM i Qatar?

Senegal tog sig till VM 2022 genom att först vinna sin kvalgrupp enkelt, med fem segrar och en oavgjord match som resultat. Därefter väntade playoff mot Egypten, ett dubbelmöte som gick till straffar där Senegal drog det längsta strået.

Vilka stjärnor hittar vi i Ecuador och Senegal?

Ecuador har ett starkt kollektiv med några spelare som sticker ut. Man har Alberto Spencer som en av nationens framtidslöften samt veteranen Antonio Valencia. I Senegal kretsar mycket kring nämnde Sadio Mané men också Chelseas försvarsbjässe Kalidou Koulibaly som anslöt till Londonklubben från Napoli sommaren 2022.

Läs våra VM relaterade artiklar & speltips här