Brasilien – Serbien Odds & Speltips

I den första omgången av grupp G i VM i Qatar 2022 drabbar Brasilien och Serbien samman. Matchen spelas på Lusail Iconic Stadium, arenan som även kommer att stå som värd för finalen som spelas den 18 december. Nedan får ni en inblick i Brasilien – Serbien: odds och hur nationerna står sig inför matchen.

Brasilien – Serbien odds & analys

Den första gruppspelsmatchen i ett VM är alltid av extra stor vikt. Här sätter man tonen och vill framför allt få en bra start. En förlust innebär en rejäl uppförsbacke och en stor press att ta tre poäng i nästkommande match.

Brasilien hade inga bekymmer med att ta sig till VM. I konkurrens med Argentina vann man det sydamerikanska kvalet med 45 inspelade poäng på 17 matcher. Motståndaren Serbien stod för en bragd när man i kvalspelets sista match slog Portugal på bortaplan efter ett sent avgörande och därmed vann gruppen.

Här tror vi att ett nederlagstippat Serbien med en målfarlig duo i Aleksandar Mitrovic och Dusan Vlahovic kan skrälla till sig en poäng. Brasilien kommer säkerligen växla upp under turneringens gång och oavgjort mot Serbien är inte en katastrof på något sätt.

För mer infromation om VM grupper, fotbolls-vm odds och bettingtips, klicka här.

Brasilien överlägsna i kvalet

Som nämnt hade Brasilien inga problem att ta sig vidare från kvalet till VM. Målskillnaden var förkrossande 40-5 och av förklarliga skäl är man en av favoriterna till att plocka hem guldet i Qatar. I en grupp med Serbien, Schweiz och Kamerun bör avancemanget inte bli några problem att klara av.

  • Nyckelspelare: Den generationsväxling som Brasilien har genomgått under en längre tid har nu burit frukt. På målvaktsposten finns två av världens absolut främsta namn i Alisson och Ederson. Backlinjen kontrolleras av Marquinhos och stjärnorna avlöser varandra offensivt med bland annat Neymar som bolltrollare.
  • Tidigare framgångar i VM: Med fem VM-guld är Brasilien en stormakt i dessa sammanhang. Mellan 1958-1970 vann man tre av fyra mästerskap, men är nu utan en medalj sedan VM 2002. Efter ett par misslyckade VM bör det dessutom vara ett revanschsuget landslag som åker till Qatar.

Serbien har något spännande på gång

Även Serbien har fått ihop ett nytt och intressant landslag som har gjort ett väldigt bra 2022. Det började med att man slutade före Portugal och Irland i kvalspelet till VM innan man vann sin grupp i Nations League med bland annat Sverige som motståndare.

  • Nyckelspelare: Styrkan finns i offensiven där Dusan Vlahovic, till vardags i Juventus, och Aleksandar Mitrovic från Fulham öser in mål. Man är ackompanjerade över Dusan Tadic som i flera år har varit en av Europas absolut främsta framspelare från sin offensiva mittfältsroll i Ajax.
  • Tidigare framgångar i VM: Serbien har gjort två mästerskap och har än så länge misslyckats med att ta sig vidare från gruppspelet. I VM 2018 ställdes man mot både Brasilien och Schweiz, som båda ingår i gruppen i Qatar, men fick nöja sig med en tredjeplats efter förlust mot Brasilien i den sista gruppspelsmatchen.

Brasilien – Serbien matchinfo

Matchinfo
AvsparkTorsdag 24 november 2022 (22:00)
ArenaLusail Iconic Stadium
TV-kanal/streamTV4/C More

Vanliga frågor och svar

När spelas matchen?

Mötet mellan Brasilien och Serbien ingår i den första gruppspelsomgången i grupp G i VM i Qatar. Den spelas torsdag 24 november och är den sena matchen på dagens schema med avsparkstid 22:00. Dessförinnan ska Schweiz och Kamerun göra upp.

På vilken arena spelas matchen?

Matchen mellan Brasilien och Serbien spelas på Lusail Iconic Arena i Lusoil. Det är en arena som tar 80 000 åskådare och av förklarliga skäl är det även arenan där finalen spelas när mästerskapet så småningom ska avgöras i december.

Vilka övriga nationer deltar i grupp G?

I grupp G hittar vi även Schweiz och Kamerun som Brasilien och Serbien ställs mot senare under gruppspelet. Samtliga nationer förutom Kamerun ingick i samma grupp i VM 2018. Då var det Brasilien och Schweiz som gick vidare till slutspel, i vilket Schweiz fick respass i åttondelsfinalen mot Sverige.

Tips på VM relaterade artiklar & speltips