Brasilien – Schweiz Odds & Speltips

Brasilien och Schweiz ska göra upp om poängen i den andra gruppspelsomgången i grupp G i VM. Det är två nationer som har mött varandra i närtid i VM-sammanhang och nu gör det igen. Frågan är om Schweiz kan ta poäng av storfavoriten eller om det blir en bekväm resa till segern för Brasilien. Vi har kollat närmare på Brasilien – Schweiz: odds och förutsättningar.

Brasilien – Schweiz odds & analys

Ett lurigt möte väntar för Brasilien när Schweiz står på schemat. Många minns matchen från VM i Ryssland 2018 när lagen möttes i vad som då var premiären för respektive nation. Då var det ett Schweiz som trots underläge lyckades komma tillbaka och ta en poäng i en match där man absolut inte blev utspelade.

Känslan är att klyftan mellan Brasilien och Schweiz har växt sedan dess och Brasilien har, visserligen som brukligt, en trupp med mängder av kvalité. Vi tror att det kommer att märkas när ett Schweiz som saknar riktigt heta anfallsvapen står för motståndet.

Den andra matchen brukar vara mer talande än den första i ett stort mästerskap då det finns en del nerver på plats. Ett Brasilien likt det vi har sett genomgående under kvalspelet vinner den här matchen med åtminstone två bollar.

Brasilien går för guldet

En annan målsättning än ett VM-guld för Brasilien finns inte för spelare, ledare eller anhängare till landslaget. Kollar vi på precis alla positioner, från målvakt till anfall, finns det en reserv som kan gå in och göra ett i princip lika bra jobb som den ordinarie spelaren. Eventuella skador och avstängningar påverkar inte ett Brasilien som kan trumma på i 90 minuter och mer om så krävs.

Lagkapten i Brasilien
Brasilien har gjort sig kända för att rotera friskt med sina lagkaptener. Just nu är det mittbacken och veteranen Thiago Silva som har den äran. 38-årige Silva är hemmahörande i Chelsea FC till vardags och har gjort över 100 landskamper för det brasilianska landslaget efter debuten 2008.

Avancemang en rimlig målsättning för Schweiz

2006, 2014 och 2018 tog sig Schweiz vidare till slutspel i VM. Även då fanns Brasilien och Serbien med i gruppen, likt i årets turnering. Även om Brasilien blir en tuff motståndare att skrälla mot finns det kapacitet och erfarenhet att gå vidare som ett av två lag. Serbien, som man slog med 2-1 2018, möter man i den tredje gruppspelsmatchen.

Lagkapten i Schweiz
Som härförare i form av lagkapten i Schweiz hittar vi Granit Xhaka som även är lagkapten i klubblaget Arsenal FC i Premier League. Xhaka styr på mittfältet i Londonklubben som har imponerat under hösten. Likt Thiago Silva har han en bit över 100 matcher för landslaget på kontot.

Inbördes möten mellan Brasilien och Schweiz

Tar vi en tripp längs minnenas allé har det spelats nio matcher mellan Brasilien och Schweiz. Den första landskampen gick av stapeln 1950, även då i VM, i en match som slutade oavgjort. Totalt har Brasilien vunnit tre matcher mot Schweiz och förlorat två, bland annat 2013 i en träningslandskamp.

Brasilien – Schweiz matchinfo

Matchinfo
Avspark 
Måndag 28 november 2022 (17:00)
ArenaStadium 974
TV-kanal/streamSVT, SVT Play

Vanliga frågor och svar

När spelas matchen mellan Brasilien och Schweiz?

Brasilien och Schweiz går av stapeln måndagen 28 november klockan 17:00 på Stadium 974 i Doha. Det är den andra av tre matcher i gruppspelet och spelar en stor roll i kampen om avancemang från grupp G.

Vem är förbundskapten för Brasilien?

Tränar Brasilien gör Adenor Leonardo Bacchi, mer känd som Tite. Han har en lång och gedigen karriär bakom sig, främst i den brasilianska ligan. Tränarjobbet i Brasiliens landslag har han haft sedan 2016.

Vem är förbundskapten för Schweiz?

Det är 48-årige Murat Yakin som leder tränarbänken för Schweiz. Han var aktiv som spelare i bland annat VfB Stuttgart och Fenerbahce och har som tränare basat över FC Basel och Grasshoppers i hemlandet.

Läs mer om fotbolls VM & få speltips här