Argentina – Mexico Odds & Speltips

Argentina har gått fram som en ångvält under 2022 och hoppas kunna hitta samma spår mot Mexiko. Det är den andra av tre gruppspelsmatcher i grupp C i VM för nationerna och vi har en spännande drabbning att vänta. Argentina – Mexiko: odds och förutsättningar ger dig det du behöver ha koll på inför tillställningen.

Argentina – Mexiko odds & analys

Argentina är en klar favorit till att avancera från grupp C och allt annat vore ett fiasko. En seger mot Mexiko skulle verkligen ge fart åt drömmen om medaljer och framgång. Med en extra laddad Lionel Messi blir det intressant att följa laget genom turneringen.

I matchen mot Mexiko kommer man att ha mycket boll och det finns en uppsjö av målfarliga spelare att förlita sig på. Mexiko är kontringsfarligt och Argentina vill inte riskera att hamna i ett läge där man måste gå framåt.

Därför tror vi att man avgör och vinner den här matchen relativt komfortabelt. Vi såg redan i VM 2018 att det finns defensiva brister i Mexiko och Argentina kommer utnyttja det till att vinna med minst två bollar.

Inget annat än guld i sikte för Argentina

Redan 2014 var det nära för Argentina att plocka hem nationens tredje VM-guld. Då föll man mot Tyskland i finalen efter ett sent avgörande. Trots en lurig grupp i Qatar ska man promenera genom den utan bekymmer och därefter är det inte många nationer man slår ur underläge mot.

Lagkapten i Argentina
Lionel Messi är tillsammans med Diego Maradona Argentinas två främsta fotbollsspelare genom alla tider. Ett VM-guld här skulle troligtvis placera Messi överst på den listan. Som lagkapten ingjuter han mod i sina lagkamrater och är med sina prestationer på planen ett föredöme för samtliga.

Mexiko siktar på slutspelsplatsen

Efter Argentina är det främst Mexiko och Polen som förväntas slåss om den sista slutspelsplatsen. Poäng för Mexiko mot Argentina får nästan ses som en bonus men skulle också ta nationen bra mycket närmare ett avancemang.

Lagkapten i Mexiko
Andrés Guardado är både klubblaget Real Betis och Mexikos landslag trogen. Han har gjort närmare 200 landskamper från 2005 framåt och är ett självklart val som lagkapten. Med en mångsidighet som få spelar han där det behövs och är en ledare oavsett position.

Inbördes möten mellan Argentina och Mexiko

Argentina och Mexiko är två vana motståndare i alla sammanhang när det kommer till fotboll. Genom historien har Argentina ett övertag efter att ha vunnit 16 av 35 matcher. Mexiko har totalt fem segrar och resterande 14 har alltså slutat oavgjort. Senaste mötet i ett VM var 2010 då Argentina vann med 3-1.

Argentina – Mexiko matchinfo

Matchinfo
AvsparkLördag 26 november 2022 (20:00)
ArenaLusail Iconic Stadium
TV-kanal/streamTV4, C More

Vanliga frågor och svar

Vem är förbundskapten för Argentina?

På tränarbänken i Argentina är det Lionel Scaloni som styr och ställer. Han gjorde blott sju landskamper för landet som spelare men har nu basat sedan 2018. Scaloni avslutade sin egen spelarkarriär 2015 efter två år i italienska Atalanta.

Vem är förbundskapten för Mexiko?

Gerardo Martino är faktiskt född i Argentina och har gjort ett framträdande i deras landslag. Han inledde sin tränarkarriär redan 1998 och har hunnit med att träna bland annat Barcelona och just det argentinska landslaget. Efter en tid i Atlanta United i MLS tog Martino över Mexiko 2019.

Var spelas matchen mellan Portugal och Uruguay?

Portugal och Uruguay spelas på den gigantiska Lusail Iconic Stadium, med plats för 80 000 åskådare. Lusail Iconic Stadium står som värd för flera gruppspelsmatcher och även för finalen. Arenan byggdes färdigt och invigdes i november 2021.

VM relaterade artiklar & speltips