Speltips boxning – spännande fighter i maj

odds online boxning

Inom en period på en vecka finns det otroligt mycket att se fram emot i boxningens värld. Bland annat väntar en spektakulär titelfight mellan Josh Taylor och Jose Ramirez den 22 maj i Las Vegas. Dessutom väntar två riktigt intressanta fighter under Memorial Day Weekend och det återstår att se om favoriterna håller för trycket. Vi på SpelaSpel går såklart igenom samtliga tre fighter med speltips och analys på de spännande boxningsmatcherna som väntar här den närmsta tiden. 

Här är våra speltips för boxning i maj med de intressantaste matcherna som står på schemat.

Här hittar du bäst odds online på boxning

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Speltips Josh Taylor vs Jose Ramirez 22 maj

MatchparOdds
Josh Taylor1.40
Jose Ramirez2.95

Räkna med bra stämning den 22 maj i Las Vegas när en spektakulär titelfight ska avgöras mellan Josh Taylor och Jose Ramirez. De båda obesegrade boxarna har tre respektive två mästarbälten vardera men snart kommer en av de sitta på samtliga titlar inom viktklassen.

Det är Josh Taylor som är favorit inför fighten och den skotske 30-åringen har visat en fenomenal form och hållit WBA, IBF och Ring Magazine-titeln sedan 2019. Vi tror att han tar en seger mot Jose Ramirez och därmed kommer att bli den nya obestridde mästaren i lätt weltervikt. Men att det blir knockout är inte något vi ser hända utan det här kan bli en lång match som går samtliga ronder. Odds online ger favoritskapet till Josh Taylor.

  • Speltips: Josh Taylor vinner över Jose Ramirez

Tankar inför fighten

I Las Vegas, Nevada på the Virgin Hotels kommer det bli en rejäl boxningsfest den 22 maj. När nuvarande WBA – IBF – Ring Magazine Champion Josh Taylor ställs mot WBC – WBO Champion Jose Ramirez. Därmed kommer 63 kg-klassen att för första gången ha en och samma mästare sedan Terence Crawford lyckades med just detta i augusti 2017.

För båda fighters är det en möjlighet som kanske bara dyker upp en gång i livet. Att sitta på samtliga titlar inom lätt weltervikt är en bedrift som endast ett fåtal boxare har klarat av i sin karriär. Därför lär det bli något extra när de båda drabbar samman i Las Vegas.

Den obesegrade Josh ”The Tartan Tornado” Taylor har gått 17 fighter i sin karriär med vinst i samtliga matcher samtidigt som 13 av dessa har slutat i seger via knockout. Han har tidigare gått tre titelmatcher och vunnit samtliga mot Miguel Titere Vazques, Viktor Postol och Ivan Baranch.

Men det blir ingen lätt fight för ”The Tartan Tornado”. Hans motståndare Jose Ramirez är också obesegrad med sina 26 vinster varav 16 på knockout. Totalt har Ramirez vunnit fem stycken titelfighter och därför är det svårt att föreställa sig bättre förutsättningar än inför denna spektakulära fight som avgörs den 22 maj.

Speltips Michael Dutchover vs Ivan Leon Benitez 28 maj

MatchparOdds
Michael DutchoverSe odds
Ivan Leon BenitezSe odds

Det är två unga fighters med lysande statistik som gör upp i ringen i Texas. Amerikanen Dutchover är favorit och har statistiken på sin sida. Han har vunnit 77% av sina fighter på knockout vilket kan jämföras med Benitez 43%.

Med tanke på att Dutchover också fightas hemma i Texas och har en bättre räckvidd än sin motståndare tror vi också han kommer hålla för favoritskapet. Hittills har det endast blivit en förlust i karriären för amerikanen som verkar vara i strålande form och mer än gärna besegrar sin mexikanska motståndare. I slutändan tror vi att Michael Dutchover är för stark och att han vinner fighten mot Ivan Leon Benitez.

  • Speltips: Vi spelar Michael Dutchover som vinnare på knockout mot Ivan Leon Benitez

Tankar inför fighten

Memorial Day Weekend är en stor högtid i USA och de amerikanska fansen får ett fullspäckat event när ”Rumble at Reed” avgörs i Texas på A&M University.. Eventet innehåller flera intressanta boxningsmatcher men det är fighten i weltervikt som är den intressanta där Dutchover, mer känd som ”West Texas Warrior”, är favorit till segern. 23-åringen har under sin professionella karriär gått 15 matcher varav han vunnit 14 med tio segrar på knockout. Dutchover blev professionell boxare för fem år sedan och har sedan dess haft en karriär som gått spikrakt uppåt.

Hans motståndare Ivan Leon Benitez är från Cancun i Mexico och är endast 20 år gammal. Därmed är de två unga boxare som gör upp. Benitez har trots sin ringa ålder i sammanhanget hunnit med sex år som professionell boxare och har tidigare besegrat två stycken obesegrade boxare. Senast kommer han från en oavgjord match mot Fransisco Javier Lopez Corrales. Under sin karriär har Benitez gått 19 fighter varav han vunnit 14, förlorat fyra och spelat en oavgjord. Av de 14 vinsterna har sex stycken kommit på knockout.

Fighten kommer att arrangeras över tio ronder och det blir säkerligen en spektakulär fight mellan två skickliga boxare. Att Michael Dutchover får fightas hemma i Texas ger givetvis en extra krydda till evenemanget.

Speltips Devin Haney vs Jorge Linares 29 maj

MatchparOdds
Devin Haney1.10
Jorge Linares7.00

Devin Haney är enorm favorit inför den viktiga fighten mot den rutinerade Jorge Linares. Även om Linares enligt rapporter är i strålande form och har mer erfarenhet är det svårt att se hur han ska kunna hota Devin Haney över en hel fight. Amerikanen Haney har haft WBC-bältet sedan 2019 och är obesegrad i samtliga 25 fighter han gått. Senaste segern kom mot Yuriorkis Gamboa från Costa Rica i november 2020.

Motståndaren Jorge Linares har en lång karriär bakom sig och har tidigare också varit mästare. Men två förluster på de fem senaste fighterna har gjort att han tappat sina bälten men nu finns det en chans tillbaka till toppen. Men det är väldigt svårt att se hur han ska kunna hota Devin Haney. De boxning odds som finns tillgängliga talar sitt tydliga språk.

  • Speltips: Vi spelar Devin Haney som vinnare över Jorge Linares

Tankar inför fighten

Det är Devin Haney som är klar favorit inför fighten mot Jorge Linares men den sistnämnda ser ut att vara i löjligt bra form och är definitivt motiverad att bevisa att han är en av de absolut bästa inom lättvikt än idag. Linares utmanar WBC lättvikts-mästaren David Haney som arrangeras i Michelob ULTRA Arena i Las Vegas på Mandalay Bay. Jorge som tränar på japans mest kända gym Teiken Boxing Gym är enligt rapporter i sitt livs form och har visat stor beslutsamhet inför fighten. Jorge Linares från Venezuela utmanar om världsmästartiteln men kommer få det tufft.

Det är utsålt på arenan i Vegas och Devin Haney ser fram emot att bevisa att han är världens bästa boxare i lättvikt och nu har han chansen att visa det mot den erfarna Jorge Linares. Lättvikt är den mest utspridda viktklassen med flera olika mästare och Devin Haney satsar på att behålla sitt WBC-bälte. För Linares är det en chans att ta sig tillbaka till fornstora dagar och återigen nå toppen i den viktklass som han brukade dominera.

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor