SpelaSpel Odds

Boxning Speltips

Boxning må vara en kontroversiell sport för vissa men det går inte att se mellan fingrarna på den miljardindustri som boxningen genererar. Idag är det inte bara de bästa boxarna som lockar stort intresse utan vi har också fått se flera kändisar och gamla legendarer gå matcher och få stor uppmärksamhet. Vi på SpelaSpel har stenkoll på boxning och täcker allt från matcher om världmästarbälten till de hetaste kändismatcherna.

Våra senaste boxning speltips

Bästa speltips för boxning

Boxning må vara en kontroversiell sport för vissa men det går inte att se mellan fingrarna på den miljardindustri som boxningen genererar. Idag är det inte bara de bästa boxarna som lockar stort intresse utan vi har också fått se flera kändisar och gamla legendarer gå matcher och få stor uppmärksamhet. Vi på SpelaSpel har stenkoll på boxning och täcker allt från matcher om världmästarbälten till de hetaste kändismatcherna.

Bästa spelbolagen för boxning

 • Unibet
  Det svenska spelbolag Unibet har bra odds på fighting generellt och så även på boxning. Du kan oddsa på många olika marknader och de erbjuder också odds på icke bekräftade matcher vilket långt ifrån alla spelbolag gör.
 • Bethard
  Bethard har alltid erbjudit bra förutsättningar för betting inom fighting och så även på boxning. Med bra odds och många marknader är Bethard definitivt ett spelbolag vi rekommenderar för den som är sugen på att oddsa på boxning. 
 • Betsafe
  Även om Betsafe kanske inte har ett namn som gör att en automatiskt förknippar spelbolaget med boxning är det en gedigen aktör inom odds på boxning. Här finns bra mobila förutsättningar och du blir medlem på under minuten tack vare BankID. Med höga odds och ett stort utbud av spelalternativ är Betsafe ett väldigt bra spelbolag för betting på boxning. 

SpelaSpels speltips för boxning

Matcher vi täcker med våra speltips

Vi täcker det mesta inom boxningens värld men fokuserar givetvis på de största evenemangen. Det kan handla om allt från Tyson Fury som går en viktig fight om bältet eller en av Floyd Mayweathers alla kändismatcher som han går för att fortsätta kunna leva sit jetset-liv. Vi prioriterar de fighter vi hittar bäst spelvärde vilket brukar vara på de största matcherna eftersom intresset är som störst där. 

Boxning – 4 rolig fakta

 1. Tyson Fury är förmodligen världens kändaste och mest omtalade boxare. Född i Manchester har han bältet för WBC, WBA, WBP, IBF och IBO. När han går upp i matcher och försvarar sitt bälte har vi givetvis stenkoll.
 2. Kändismatcher är något som blir allt vanligare. Floyd Mayweather gick till exempel en boxningsmatch mot UFC-stjärnan Connor McGregor vilket än idag är den fight som genererat mest pengar. Vi har också fått se pensionerade stjärnor som Mike Tyson göra comeback i ringen. Under 2021 kommer också Mayweather gå en fight mot YouTubern Logan Paul vilket är ett bevis på vad som lockar tittare till boxningen idag.
 3. Icke bekräftade matcher kan tyckas märkligt men faktum är att det finns mycket av detta slag inom oddsens värld. Till exempel har datum inte blivit bestämt för när Eddie ”The Beast” Hall (världens starkaste man 2017) och Hafþór Björnsson (världens starkaste man 2018) ska mötas i en boxningsmatch i vad som beskrivits som ”The Heaviest Boxing Match in History”. Det lär bli ett spektakel av guds nåde och det hade inte varit särskilt kul att hamna mellan de båda jättarna i en mörk gränd.
 4. Ibland går det också rykten om ännu mer märkliga fighter. Till exempel ryktades det om att Justin Bieber och Tom Cruise skulle mötas för några år sedan då Bieber utmanade Cruise på Twitter. Men det blev inget den gången men det är nog bara en tidsfråga innan något liknande händer igen. 

Så bettar du på boxning

Att betta på boxning är väldigt enkelt. Först behöver du vara medlem hos ett spelbolag. Det är bara att välja och vraka från de spelsidor vi listat på denna sida. Alla har svensk licens såklart vilket innebär en tryggare upplevelse samt skattefria vinster för dig. 

När du valt oddssida och gjort en första insättning är det dags att hitta en boxningsmatch. Långt innan det är dags för fight finns det odds tillgängliga. En match utses lång tid innan och på grund av skadorna en boxare utses för går en professionell boxare vanligtvis endast 1-2 matcher under ett år. 
Det gäller att hitta rätt marknad som passar dig. Fightodds är det som är vanligast då du spelar på vem som vinner matchen. Men du kan också oddsa på vinstmetod, d.v.s om det blir knockout, teknisk knockout eller om matchen går hela vägen till rond 12. Just antalet ronder är också en populär marknad och då är det över/under som gäller.

När är oddsen som mest precisa?

Oddsen är oftast som mest precisa ju närmare vi kommer matchstart. Visst släpps oddsen långt innan och det finns till med och odds på vissa matcher som inte är bekräftade ännu. Men efter invägningen går det ofta att se i vilken form boxarna verkar och hur de tränat inför fighten. Då är också oddsen som mest precisa jämfört med när de släpps. 

Live betting på boxning

En boxningsmatch varar i tolv ronder om ingen lyckas avgöra tidigare. Live betting på boxning är absolut tillgängligt men det gäller att hänga med och vara snabb i besluten eftersom ett hårt slag kan avsluta fighten. Men fram tills dess att matchen är avgjord finns det odds live att spela på för den som önskar. I ärlighetens namn finns det sporter som är mer lämpade för live betting men den som vill betta live på boxning har definitivt möjligheten att göra det.

FAQ – Svaren på de vanligaste frågorna om betting på boxning

Vilka oddsmarknader är vanligast på boxning?

Det vanligaste att satsa på är fightodds, d.v.s vilken fighter som vinner matchen. Men du kan också betta på om det blir knockout eller inte samt hur många ronder matchen kommer att gå.

Vem är världens bästa boxare?

För att kunna mäta vem som är bäst trots de olika viktklasserna som råder används pound for pound som mätsystem. Enligt detta system är Canelo Álvarez bäst före Tyson Fury. Men eftersom Tusyn Fury är den obestridde mästaren i Tungvikt är han den boxare med högst anseende. 

Hur många ronder är det i boxning?

En boxningsmatch varar i 12 ronder eller tills dess att någon knockat den andra motståndaren. Domaren kan också avbryta matchen om han anser att en av boxarna är för skadad för att fortsätta.

Går det att livestreama boxning hos spelbolagen?

Vanligtvis sänds boxning via PayPerView vilket innebär att du måste köpa matchen du vill se på individuellt. Vid vissa mindre attraktiva matcher händer det att spelbolagen streamar boxning.