Mike Tyson vs Roy Jones Jr

Den kanske största boxningsprofilen efter Muhammed Ali gör sensationell comeback i ringen när STAPLES Center i Los Angeles står värd för fighten mellan Mike Tyson och Roy Jones Jr. ”Iron Mike” har hunnit fylla 54 år men har inte legat på latsidan inför comebacken.

Odds på Mike Tyson vs Roy Jones Jr

Uppdatering gällande oddsen inför fighten mellan Mike Tyson – Roy Jones Jr: Odds på eventet gäller inte längre eftersom att det är en sparringmatch utan närvarande domare. Segrare i matchen kommer istället att bedömas efter varje rond av boxarna Chad Dawson, Vinny Pazienza och Christy Martin.

På övriga matcher under galan gäller oddsen som vanligt och dessa hittar du här.

TävlandeOdds
Mike TysonSe odds hos Bet365
Roy Jones Jr2.50

Odds Badou Jack vs Blake McKernan

Den svenska boxaren Badou Jack har som bekant också en fight under samma gala. Badou Jack är solklar favorit att vinna matchen till oddset 1.06. 1.06 är förstås inga odds att hänga i granen, däremot är det ett spel som med stor säkerhet kommer gå in.

TävlandeOdds
Badou JackSe odds hos Betfair
Blake McKernan8,00

Jake Paul vs Nate Robinson

En annan fight som går av stapeln under samma gala är den mellan 23-åriga Youtubeprofilen Jake Paul och den f.d. NBA-spelaren Nate Robinson. För Jake Pauls del är det andra gången han går upp i ringen(tidigare i januari detta år gick han upp mot den brittiske Youtubeprofilen Ali Eson Gib där han vann på TKO). Med den vinsten i ryggen är han enligt oddsen den stora favoriten inför lördagens drabbning.

Tävlande Odds
Jake Paul Se odds hos Bet365
Nate Robinson 2.75

För 36-årige Nate Robinson är det första gången han går en professionell match i boxning. Men med en lång karriär som basketspelare på den absoluta toppnivån är han ingen motståndare som lättvindigt ska räknas ut eftersom att han är en topptränad idrottsman. Till de som tvivlar på honom har han sagt att under sin karriär i den högsta basketligan har han vunnit mot spelare som Kobe Bryant och Allen Iverson och menar därpå att han alltid är väl förberedd oavsett vilken motståndare som står på andra sidan.

Mike Tyson vs Roy Jones Jr

Mike Tyson poserar framför kameran med sina återfunna magrutor och den 28:e november får vi se om träningen varit tillräcklig när Roy Jones Jr står på andra sidan av ringen. Mike Tyson har inte gått en match sedan 2005 när han vid 38-års ålder förlorade mot Kevin McBride. Att det skulle bli förlust mot Roy Jones Jr är dock osannolikt, i alla fall om vi tittar på odds för Mike Tyson vs Roy Jones Jr.

Mike Tyson är klar favorit att vinna matchen mot Roy Jones Jr den 28 november. Legendaren har legat i hårdträning inför fighten som egentligen skulle avgjorts i september. Men matchen blev flyttad och nu är det alltså i slutet av november som vi får se de båda herrarna göra upp i Staples Center, Los Angeles. 


    Var kan jag spela?

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Båda boxarna har passerat 50-strecket vilket innebär att domarna har instruktioner att stoppa matchen om den når utanför gränserna för vad som är tillåtet för en uppvisningsmatch med tävlingsprägel. Fighten kommer att avgöras i åtta ronder och vi räknar med en enorm mängd TV-tittare när en av de största boxningslegendarerna genom tiderna gör en sensationell comeback!

Mike Tyson

Han har kallats för såväl ”Iron Mike” som ”The Baddest Man on the Planet” men oavsett smeknamn var han länge den odiskutabla världsmästaren i tungvikt. Med 50 segrar (44 på knockout) på 56 fighter har han en meritlista som få i boxningsvärlden kan matcha. Det var dock inte enbart framgångar som präglade Tyson utan det är en kontroversiell man vi har att göra med som stulit rubrikerna vid flertalet tillfällen. Mest känd är troligtvis bitattacken mot Evander Holyfield i Las Vegas 1997, en attack som gjorde att Tyson blev diskvalificerad efter att ha bitit av en del av dennes öra.

Efter karriären har ”Iron Mike” synts i rutan flertalet gånger. Bland annat återfanns han i ”The Hangover” och sedan 2017 har den gode Tyson en humorkanal på YouTube. Fighten mot Roy Jones Jr är den första sedan 2005 då han förlorade mot Kevin McBride i Washington. När han kliver in i ringen den 28 november gör han det 54 år gammal.

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Roy Jones Jr

Amerikansk-ryssen Roy Jones Jr har hunnit fylla 51 år men har fortsatt fightats på äldre dar. Inför den upphaussade fighten mot Tyson har Jones Jr meddelat att detta blir hans sista match. Han verkar minst sagt vara redo då han inför matchen sagt att han mycket väl kan komma att dö i ringen.

Oddsen visar att det blir en tuff kväll för Roy Jones Jr som gick sin senaste fight 2018 där han vann mot Scott Sigmon. 

Under sin långa karrirär kan Jones Jr stoltsera med 66 vinster och 9 förluster på 75 fighter. 47 av segrarna har kommit på knockout och det är en imponerande meritlista 51-åringen samlat på sig. Att han skulle avsluta sin karriär med seger verkar dock ossanolikt. 

Svenske Badou Jack fightas under samma gala

Det blir givetvis mest fokus på matchen mellan Mike Tyson och Roy Jones Jr men ur ett svenskt perspektiv blir det kul att följa Badou Jack som är solklar favorit mot Blake McKernan. Odds på 1.06 hos Betfair visar att det blir revansch för den svenske 37-åringen som förlorat två raka titelmatcher. Därför behöver han verkligen segern om det ska bli en ny chans på en titelmatch.

Badou Jack har varit WBC:s världmästare i supermellanvikt men har sedan han gick upp en viktklass till lätt tungvikt år 2017 inte tagit någon ny titel. Blir det seger som förväntat mot Blake McKernan finns hoppet om ytterligare en chans på bältet. 

Hur slutar fighten?

Vi tippar att det kommer bli en jämn drabbning där båda är väl förberedda. Jake Paul har själv sagt att han ska vinna på KO, så vi lär se honom attackera direkt från början och om han tidigt får in några bra slag kan han såklart sänka Robinson, men eftersom att den förre basketstjärnan fortfarande är i topptrim kommer han försöka trötta ut den inte lika konditionsmässigt erfarne Jake Paul för att senare kunna ta ner honom. Vi tippar att Robinsons erfarenhet och ålder slutligen kommer att leda till vinst.

När startar matchen?

Eftersom att fighten är underkort till kvällens main event mellan Mike Tyson – Roy Jones Jr och börjar efter den så beräknas fighten att starta runt 3:00 på natten, svensk tid.