Joshua vs Usyk odds & bettingtips

Returmatchen mellan de explosiva tungviktarna Oleksandr Usyk och Anthony Joshua går äntligen av stapeln den 20 augusti i Saudiarabien. Under deras första möte i fjol bjöd den obesegrade ukrainska boxaren Usyk på en dominant insats mot mästaren Joshua genom alla tolv ronder. Det var en skräll som chockerade boxningsfans världen över, och detta eftersom Joshua varit storfavoriten inför stormatchen.

Nu är det istället Usyk som är favoriten och mästaren, medan Joshua utmanar som underdog. Och det kan vara goda nyheter för alla Joshua fans som kommer att betta på Joshua vs Usyk odds.

Fightodds – Joshua vs Usyk

MatchparOdds
Oleksandr Usyk1.53
Anthony Joshua 2.65
Oavgjort 21.00

Spela hos Unibet!

Usyk är en flerfaldig världsmästare i boxning med vinster över namn som Derek Chisora och Tony Bellew. Joshua har dock minst lika, om inte mer imponerande namn på nacken, bland andra Wladimir Klitschkooch Andy Ruiz Jr. Usyk kan anses vara en mer meriterad boxare och skryter dessutom med ett fläckfritt matchfacit.

    Här hittar du bästa odds på boxning

  1. Reklamlänk | 18+ | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se | Regler & Villkor
  2. Reklamlänk | 18+ | Spela ansvarsfullt | Välkomsterbjudanden gäller nya kunder | 35x omsättningskrav på casino | Freespins gäller Book of Dead | 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80 | Giltig i 60 dagar | https://stodlinjen.se/ | spelpaus.se | Regler & Villkor
  3. Reklamlänk | Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas

Kan Oleksandr Usyk bjuda på ännu en mästarklass?

”The Cat” Usyk har gått obesegrad genom nitton proffsmatcher, varav tretton vinster kommit via avslut. Det är säkert att säga att ukrainaren har krut i nävarna, men det är främst hans vassa teknik som lett till den stora framgången i ringen.

Ukrainarens smidiga fotarbete och spektakulära tekniska förmåga är varför superstjärnan Tyson Fury varit så pass intresserad av en match mot honom.

Innan det kan bli tal om en supermatch mot ”The Gypsy King” måste Usyk dock sätta punkt för rivaliteten med Joshua en gång för alla. Med tanke på hur fokuserad britten varit sedan förlusten i fjol blir det nog lättare sagt än gjort.

Flera boxningsexperter har dessutom identifierat en svaghet hos Usyk som Joshua eventuellt skulle kunna kapitalisera på. Tidigare i sin amatörkarriär har Usyk skadats vid flera tillfällen av hårda slag mot kroppen, bland annat mot levern. ”AJ”, som har en mycket längre räckvidd, skulle eventuellt kunna utnyttja detta och fokusera sitt anfall mot mittsektionen. Med tungviktskraften som Joshua besitter hade det både skadat Usyk rejält och saktat ner hans fotarbete i de senare ronderna.

Oleksandr Usyk vinner matchen
Odds 1.53 hos Unibet

Joshua vs Usyk Fightodds hos Unibet

Anthony Joshua har ett helt nytt team inför returmatchen

Den före detta mästaren ”AJ” Joshua har själv ett imponerande matchfacit på 24 vinster och 2 förluster och har knockat 22 av sina tidigare motståndare. Han är alltså en onekligen begåvad boxare som absolut inte går att underskatta. Joshua är den längre fightern och har dessutom drygt tio centimeter längre räckvidd.

Britten har förvisso inte samma tekniska skicklighet som Usyk, men talar man om rå atletisk förmåga kan han absolut mäta sig med, om inte slå rivalen. I tungviktsklassen, där ett enda slag kan ha en förödande effekt, är det en faktor som måste tas i beaktning.

Joshuas främsta styrkor är alltså fysiska och atletiska, medan svagheten, åtminstone relativt till Usyk, ligger i det rent tekniska.

Det innebär dock inte att Joshua själv inte är en skicklig boxare. Som före detta världsmästare räknas Joshua bland de bästa boxarna i världen. Med rätt justeringar kan han absolut utklassa karriärens största rival.

Joshua är hungrigare än någonsin förut och är ute efter att ta revansch för det svåra nederlaget förra året. Sedan förlusten mot Usyk har han bland annat sparkat sin tidigare tränare och gjort flera större ändringar i sin träningsmiljö. Vi kan alltså få se en helt annorlunda ”AJ” äntra ringen den 20 augusti.

Anthony Joshua vinner matchen
Odds 2.65 hos Unibet

Joshua vs Usyk Fightodds hos Unibet

Oleksandr Usyk har störst chans till vinst

I tungviktsboxning finns det inga säkra kort, även om Joshua vs Usyk odds indikerar att ukrainaren har en större chans till vinst. Trots att Tyson Fury var den långt skickligare boxaren i matcherna mot Deontay Wilder åkte han i mattan flera gånger och var närapå att tokknockas vid fler än ett tillfälle. Det är alltså inte alltid den mer tekniska boxaren som får sin hand upprest i slutändan, utan ofta är det kraft i nävarna och atletisk förmåga som avgör det hela.

Med det sagt tror vi att Usyk kammar hem vinsten igen, och det via domslut.

”The Cat” Usyk har uppvisat en god haka och ett utmärkt försvar i sina tidigare matcher och returmatchen kommer förmodligen inte att vara ett undantag. Men om Joshua äntrar ringen med en helt annorlunda strategi, och kanske siktar in sig på motståndarens mittsektion, kan han kamma hem vinsten via avslut.

Hur tror du att matchen utspelar sig?

För dig som är intresserad av Joshua vs Usyk odds finns det flera olika spel att satsa på. Utbudet av spel skiljer sig en del från spelbolag till spelbolag. Vanligtvis kan du som spelare satsa på bland annat matchvinnare, antal ronder och hur matchen avslutas. Du kan exempelvis betta på att antingen Joshua eller Usyk vinner via domslut, eller via KO, TKO eller diskvalificering. Det går även att anpassa dina bets utifrån hur matchen utspelar sig med livebetting medan tungviktarna ryker ihop.

Som tidigare nämnt är Usyk storfavoriten inför returmötet, men tittar man på oddsen för vinst via avslut ser det betydligt jämnare ut. Lyckas Usyk vinna igen blir det förmodligen på samma sätt som förra gången, men tar Joshua revansch för sin tidigare förlust blir det troligtvis via knock – åtminstone enligt Joshua vs Usyk odds.

Joshua vs Usyk Fightodds hos Unibet