Anthony Joshua vs Kubrat Pulev – allt du behöver veta

Den brittiske boxaren Anthony Joshua är just nu innehavande av WBA, IBF, WBO och IBO-titeln.

I London kommer 1 000 åskådare kunna se när han på hemmaplan ska försvara sin roll som just obestridd mästare mot bulgaren Kubrat Palev.

Oddsen visar att hemmasonen kommer få en lätt uppgift på SSE Arena i London den 12 december. 

Fightodds Anthony Joshua – Kubrat Pulev

Matchvinnare – Odds från unibet

LagOdds
Anthony JoshuaSe odds
Oavgjort34.00
Kubrat Pulev7.00


    Spelbolag med bästa odds

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Inget spel på oavgjort – kampodds Odds från unibet

LagOdds
Anthony Joshua1.10
Kubrat Pulev6.50

Totalt antal ronder Odds från unibet

LagOdds
Over 6,5Se odds
Under 6,51.95

Matchen att gå tiden ut Odds från unibet

LagOdds
JaSe odds
Nej1.25

Bakgrund till fighten

Matchen mot Pulev om världsmästerskapet skulle egentligen utspela sig redan 2017 i Cardiff men trots att 70 000 biljetter såldes slut samma dag som biljetterna släpptes – och därmed slog rekord som den snabbast säljande boxningsmatchen någonsin, före Muhammed Ali vs Leon Spanks rematch från 1978 –  blev fighten aldrig av. Tolv dagar innan matchen skulle arrangeras blev det officiellt att Pulev hade en skada och istället fick Carlos Takam hoppa in med kort varsel.

Ett nytt tillfälle skulle dyka upp och det bestämdes att fighten istället skulle arrangeras på Tottenham Hotspur Stadium i London den 20 juni tidigare i år. Men även denna gång ville det sig inte då evenemanget åter igen fick skjutas upp på grund av pandemin. Men nu blir det äntligen av om än med väldigt begränsad publik. 1 000 lyckliga åskådare har lottats att få biljetter och kan därmed uppleva boxningsmatchen live tack vare Storbritanniens nya lättnader. 

Foto från sajter boxingnews24.com

Speltips 1 Totalt antal ronder Joshua vs Moreno

Anthony Joshua är överlägsen favorit och världsmästare i tungvikt av en anledning. 2019 tappade han chockartat sin titel som obestridd mästare för första gången efter förlust mot Andy Ruiz Jr i juni 2019. Britten skulle dock få sin revansch bara några månader senare när han i december samma år tog tillbaka samtliga titlar. Det har gått nästan exakt ett år sedan dess och nu ska världen äntligen få se Joshua i ringen igen. 

Men trots att Joshua är stor favorit, och har vunnit på knockout i 21 av sina 23 segrar, tror vi att inte att han avgör allt för tidigt mot Pulev. Det kan mycket väl dröja till sjunde eller åttonde ronden innan Joshua avgör. Därför väljer vi att spela över 6,5 ronder till oddset 1,80 hos Unibet.

Speltips 2 Matchen att gå tiden ut

Att det skulle gå hela vägen till tolfte ronden talar inte historien för. Joshua är så pass mycket bättre än sin motståndare. Oddsen på 1,25 är kanske inte det mest tilltalande men visar samtidigt på hur hög sannolikhet det är att han ska avgöra innan alla ronder är klara.

Han brukar vara oerhört skicklig på att trötta ner sina motståndare och mot Pulev kommer detta att komma honom till gagn. Därför väljer vi att spela att matchen inte går tiden ut till oddset 1,25 hos Unibet. 

Övriga fighter under boxningsgalan med odds från Unibet

Cruiserweight: Lawrence Okolie vs Nikodem Jezewski

Heavyweight: Hughie Fury 1,16 vs Mariusz Wach 4,75
Heavyweight: Martin Bakole 1,31 vs Sergey Kuzmin 3,25

Super-bantamweight: Qaiz Ashfaq vs Ashley Lane

Welterweight: Florian Marku vs Alex Fearon Light Middleweight: Souleymane Cissokho 3,25 vs Kieron Conway 1,31