Viasat Sport

ViasatsportViasat sport är en grupp svenska sportkanaler som drivs av det svenska mediebolaget MTG (Modern Times Group). MTG började som en del av Kinnevik AB men är numera ett separat företag som har delats ut till Kinneviks aktieägare. Kanalen grundandes 1999 och har sedan dess gått igenom en lång rad olika förändringar. Idag är Viasat ett av de bästa valen för svenska sportälskare då de driver ett antal olika kanaler och äger de svenska rättigheterna till en lång rad olika sportevenemang såsom t.ex. Sochi OS, Premier League, Davis Cup, NFL, NBA Formel 1, UEFA Champions League, Nascar, Hockey Allsvenskan, PGA touren, NHL och många fler.

Viasat driver för närvarande sex olika sportkanalen. Fem av dessa finns både som vanlig kanal och som HD kanal. De kanaler som finns både i en HD och en vanlig version är:

  • Viasat Sport
  • Viasat Golf
  • Viasat Fotboll
  • Viasat Motor
  • Viasat Hockey

Den sjätte kanalen är Viasat Premier League HD. Denna kanal finns för närvarande enbart som HD kanal.

Viasat äger även ett antal olika reklamkanaler och du kan därför se delar av deras utbud på andra Viasat kanaler såsom t.ex. TV3.

Hur skaffar jag Viasat Sport

Viasat finns tillgängligt genom en lång rad olika kabelnätverk samt via satellitsändningar.

Via Kabel-tv nätet

Viasat sport finns tillgängligt genom en rad stora digitala kabelnätverk så väl som ett antal mindre lokala nätverk. Om du får din kabel-tv från ett mindre lokalt nätverk rekommenderar vi att du kontaktar dem för att se om de kan erbjuda Viasat sport genom deras nätverk.

Exempel på stora nationella kabelnät som erbjuder Viasat sport inkluderar Com Hem, Bredbandsbolaget, Tele2 och Canal Digital.

Via Satellit

Om du bor i ett område som inte är anslutet till något kabelnätverk så kan du se Viasat Sport via satellit. Kanalen finns bara tillgänglig som en del i Viasat satellitpaket. För tekniska specifikationer för den parabol och mottager du behöver rekommenderar vi att du kontaktar en lokal handlare eller Viasat direkt.

Viasats sändningar återfinns på på Astra 5°E. (satelliten var tidigare känd som och kallas fortfarande ofta för Sirius 5°E.)

Via IPTV

Det är också möjligt att se Viasat sport via IPTV över internet. Viasats sportkanaler finns tillgängliga via Viasat IP_TV och som en del i utbudet hos Telia Digital TV.

Viasatsport.se

Viasat sport erbjuder också webbsidan viasatsport.se. På denna kan du se tv-tablåer för alla Viasat sport kanalerna men också hitta matchresultat, se videoklipp över den senaste tidens höjdpunkter och se live sändningar från olika sport evenemang. Här hittar du också en mängd artiklar om olika sporthändelser. Webbsidan är ett bra komplement till TV kanalerna och ett bra substitut om man av någon anledning för tillfället inte kan se kanalerna.

Sportutbud

Viasat sport erbjuder sändningar från en lång rad olika sporter och de mest populära av dessa har fått sina egna kanaler dedikerade enbart till dem. Dessa kanaler erbjuder Sveriges troligen bästa utbud av sändningar relaterade till den specifika sporten.

Viasat sport har det svenska licensavtalet till många av de absolut bästa och viktigast sportligorna inklusive premier league, NHL, NBA och NFL.

Viasat Sport kanaler

Nedan kommer vi ta en närmare titt på de olika kanal som Viasat sport erbjuder och deras utbud av sportevenemang.

Viasat Sport (HD)

Viasat sport är Viasats generella sportkanal. Kanalen finns både i en vanlig och i en HD version. Här hittar du ett brett utbud av olika sport evenemang och exempel på sporter som du kan se på Viasat sport är t.ex. Basket, Tennis, Mixed Martial Arts (MMA), Amerikansk fotboll och många andra sporter.

Viasat sport är innehavare för den svenska licensen för bland annat Davis Cup (tennis), Basketligan och NBA (basket), NFL (Amerikansk fotboll) och K-1 (MMA). Samtliga dessa sportevenemang kan därför ses exklusivt på kanalen Viasat sport. Inga andra Svenska kanaler får visa dessa evenemang i sin helhet.

På Viasat sport kan du även se en rad NHL matcher.

Viasat Fotboll (HD)

Viasat fotboll visar exklusivt fotboll. De erbjuder ett bra utbud av olika fotbollsligor men saknar tyvärr sändningar från flera stora ligor såsom Spanska och Italienska Ligan.

Viasat fotboll innehar den svenska licensen att visa UEFA Champions League, Landskamper med Sveriges, Englands eller Tysklands landslag, FA-cupen, Ligacupen samt Franska Ligue 1. Engelska landskamper visas ofta på systerkanelen TV10 istället för på Viasat fotboll.

Viasat sport har också rättigheterna till Premier league men dessa matcher vissas mestadels på Viasat Premier League HD. Det faktum att Viasat sport kan erbjuder både Champions League och Premier League som en del av samma kanalpaket gör Viasat sport till det bästa valet för de flesta fotbollsälskare.

Viasat Premier League HD

Viasat Premier League HD är en relativt ny kanal som skapades 2013 efter att Viasat hade förvärvat rättigheterna till premier league (som tidigare hölls av Canal Digital). Denna kanal finns enbart som HD och erbjuder uteslutande fotboll från Engelska Premier League.

Viasat Motor (HD)

Viasat motor är en kanal för alla motorsports älskare. Kanalen finns både som HD kanal och som vanliga kanalen,

Viasat motor har ett mycket bra utbud av sändningar från motorsportsevenemang och är enligt mig Sveriges bästa kanal för de som vill se motorsport.

Kanalen visar och äger de svenska rättigheterna till bland annat Formel 1, Formel BMW, NASCAR, STCC, GP2, GP3 och Porsche supercup. Motorcykel fanatiker kan njuta av Superbike och MotoGP inklusive Moto2 och Moto3.

Viasat motor visar även Världsmästerskapen för F1 båtar och Red Bull Air Race,

Kanalen satsar mycket hårt på Formel 1 och MotoGP. Man kan inte bara följa tävlingar utan också träningar, kval och vissa individuella stall. Viasat motor är sedan 2009 den enda kanal som visar formel1.

Viasat Hockey (HD)

Viasat Hockey är Viasat Sports kanal dedikerad helt till ishockey. Kanalen fokuserar främst på hockeyallsvenskan, kvalserien och NHL. Viasat Hockey (sport) är sedan 2011 den enda svenska kanal som får sända NHL hockey. Alla NHL Matcher visas på Viasat sport. För att kunna göra detta visas NHL matcher inte bara på Viasat hockey utan även på Viasat sport, Viasat Sport HD samt Viasats extra kanaler som bara sänder när kanalplatsen behövs.

Kanalen visar två matcher under varje omgång av hockey Allsvenskan. Om du vill se matcher från Svenska Hockey Ligan (tidigare Elitserien) så återfinns dessa hos C more sport.

Viasat Hockey visar även matcher från en rad andra ligor såsom Norska ligan, Litauiska Ligan, European Trophy, KHL, Champions Hockey League och Världsmästerskapen i Hockey.

Viasat Golf (HD)

Viasat Golf är en kanal som inriktar sig på golf och som äger de svenska rättigheterna till nästan alla stora Golf turneringar. Golfkanalen är för närvarande ett tillval och ingår inte i köpet av Viasat sport.

Viasat Golf äger bland annat de svenska rättigheterna till PGA touren, LPGA Touren, Europeiska PGA touren, Ryders Cup, Majors, Kvinnliga Majors, Senior Touren, Mästar Touren, Utmanar Touren och Sunshine Tour.