TV4 Sport

tv4TV4-gruppen driver ett antal olika svenska kanaler inklusive två som inriktar sig på sport, Tv4 sport och TV12. TV4 fokuserar med dessa kanaler mycket hårt på det svenska marktäckande nätet och många svenskar har därför dessa kanaler tillgängliga i sina hem. TV4 Sport  är ofta en del av det grundpaket som kabelbolagen erbjuder sina tittare.

Hur skaffar jag TV4 Sport

TV4 Sport kan ses på en lång rad olika sätt inklusive via marknätet, kabelnät, IPTV och satellit.

Via marksänd TV

TV4 sport är tillgänglig via det marksända nätet och erbjuds av Boxer. Kanalen finns tillgängliga i kanalpaketen TV4, Mix och Max. TV4 Sport var tidigare gratis hos boxer men är numera bara tillgänglig som tillval.

Via Kabel-tv nätet

TV4 Sport finns tillgänglig via kabelnätverken Com Hem och Canal digital samt ett antal mindre lokala nätverk. Om du får din TV från ett mindre lokalt nätverk och inte har tillgång till denna kanal bör du ringa nätverket och se om de kan erbjuda den.

TV4 Sport är en del av grundutbudet hos Com Hem där kanalen har ersatt Eurosport.

Via Satellit

Denna kanal finns tillgänglig genom både Viasat och Canal Digitals satellitnät. Om du har Satellit TV har du alltså möjligheten att lägga till TV4 sport till ditt utbud om den inte redan är tillgängliga.

Viasats sänder via Astra 5°E. Denna satellit kallas ofta för Sirius 5°E men har sedan den köptes av Astra bytt namn. Canal digital sändningar sänds med hjälp av satelliterna Thor 5 och Thor 6 (0.8°W).

Via IPTV

Samtliga 3 stora IPTV företag i Sverige (Canal Digital, FastTV, Telia Digital-TV) erbjuder dessa kanaler som en del av deras sortiment.

Sportkanaler från TV4

TV4 gruppen driver för närvarande två olika sportkanaler som sänds i Sverige, TV4 sport och TV 12. TV12 ersatte i mars 2014 TV4 Sport Xtra som inte längre sänd

TV4 Sport

TV4 sport hette ursprungligen Sportexpressen. Som namnet antyder så grundades kanalen av Expressen. TV4 gruppen köpte upp kanalen 2006, ett år efter att den först grundats. TV4 döpte om kanalen till TV4 Sportexpressen och gav kanalen rättigheter att sända en del av TV4 gruppens sändningsmaterial. Namnet förkortades senare till TV4 Sport.

Kanalen marknadsförs numera ofta som Sveriges största sport kanal. Detta beror till stor del på att kanalen har ersatta Eurosport i Com Hems grundpaket. TV4 sport är huvudkanalen för alla TV4-gruppens sportrelaterade sändningsrättigheter.

På TV4 sport kan du eller har kunnat se utvalda matcher på bland annat följande sporter.

  • Ultimate Fighting: UFC
  • Ishockey: Elitseriens Finaler
  • Bandy: Elitserien i Bandy
  • Innebandy: Svenska Superligan för herrar
  • Handboll: Tyska Bundesligan
  • Bordtennis: Svenska Ligan
  • Fotboll: UEFA Cupen, Superetten, svenska cupen, DamAllsvenskan., League One, Copa del Rey, Eredivisie, Ligue 1 och Seria A

De svenska rättigheterna till vissa av dessa evenemang tillhör numera andra kanaler vilket gör att TV4 Sport vanligtvis bara kan visa ett begränsat urval av matcher med licensinnehavarens godkännande.

TV4 Sport Xtra

TV4 Sport Xtra var en sport kanal som slutade sända den 28 mars 2014. Kanalen ersattes av TV12 som började sända nästföljande dag. Kanalen var en betalkanal som visade bland annat fotboll, handboll och ishockey. De visade matcher från stora internationella sportevenemang såsom Ishockey VM, Handbolls VM och Fotbolls EM. De visade även fotboll från stora ligor såsom Serie A och Brasilianska Serie A.

TV12

TV12 är en livsstilskanal som visar sport under helgerna.  Kanalen visar mest fotboll.  Läs mer om TV12 här.