TV12

tv12TV12 är en sport och livsstilskanal som drivs av TV4 gruppen. Kanalen ersatte i mars 2014 kanalen TV4 Sport Xtra. TV4 gruppen sänder också TV4 Sport som är deras primära sport kanal.

TV12 visar livsstilsprogram, sport och långfilmer. De visar en långfilm varje kväll, sport på helgerna och livsstilsprogram under veckorna. TV12 finns precis som TV4 sport tillgänglig i det digitala marknätet som ett tillval.

TV12 sänder både egen producerad program såsom Framgång i sikte” och ”Ride” och inköpta program såsom Extreme makeover – weight loss edition, How clean is your house och Mysterious girl.

Du kan läsa mer om TV12 Sportutbud längre ner i artikeln.

Hur skaffar jag TV12

TV12 kan erhållas genom de flesta tv-nätverk inklusive marknätet, flera kabelnät, IPTV och satellit.

Via marksänd TV

TV12 sänds som en del av det digitala marknätet och kan erhållas genom Boxer. Kanalen ingår inte i basutbudet utan är en del av kanalpaketen TV4, Mix och Max. I dessa paket ingår även TV4 Sport.

Via Kabel-tv nätet

TV12 finns tillgängligt via kabelnätverken Com Hem och Canal Digital. Om du får din kabel-tv från ett mindre lokalt nätverk måste du kontakta dem för att se om de kan erbjuda TV12.

Via Satellit

TV12 kan erhållas genom både Canal Digitals och Viasats satellit-nätverk. Om du för närvarande har satellit-tv så kan du lägga till TV12 till ditt kanalutbud om du inte redan har tillgång till kanalen. Både Canal Digitals och Viasats satellitsändningar kan enkelt tas emot med hjälp av en standard parabol i nästan hela Sverige. Prata med en lokal parabolförsäljare eller någon som redan har en parabol för att ta reda på om någonting speciellt gäller där du bor innan du köper en parabol. Höga berg kan t.ex. skymma signalen och skapa behov för en större parabol än annars skulle krävas för att få bra bildkvalité.

Via IPTV

Du kan se TV12 genom IPTV företagen Canal Digital, Telia Digital-TV och FastTV. Samtliga dessa kanaler erbjuder TV12 och många andra kanaler som en del av deras sortiment.

Sportutbud

Sportutbudet i TV12 är relativt begränsat eftersom kanalen enbart sänder sport under helgerna. Sport sändningarna är främst fokuserad på fotboll och TV12 visar bland annat toppmatcher från Superettan, Toppmatcher från Serie A och Paris Saint Germains matcher i den Franska Ligue 1.

Det är bäst att se på TV12 som en livsstilskanal som visar sport på helgerna snarare än som en sport kanal. Detta innebär dock inte att kanalen inte visar många bra och spännande matcher. Det innebär bara att en mindre del av kanalens programmering består av sport.