casino-bg

Sveriges Bidrag i Eurovision 2023: Odds & Info

Melodifestivalen 2023 är slut och Sverige har fått fram sitt bidrag för vem som ska ställa upp i den ultimata sångtävlingen Eurovision. Den 13:e maj i Liverpool kommer samtliga länder från Europa göra upp om vem som blir nästa vinnare i Eurovision Song Contest.

För svensk del är det den förra vinnaren Loreen som ställer upp med sitt bidrag ”Tattoo”. Låten har inför musikfesten fått ett starkt gehör på streamingtjänster och är en av favoriterna till att vinna hela tävlingen. Men hur ser egentligen oddsen för Sverige i Eurovision 2023 ut? Läs mer om Loreens chanser här.

Bästa odds i Eurovision 2023 - December 2023

Betta på Sverige Eurovision odds 2023

Efter en rafflande tävling i Melodifestivalen 2023 var det till slut Loreen som stod högst upp på pallen och fick avsluta Sveriges mest prestigefyllda musiktävling med sitt nummer ”Tattoo”. Nu kommer hon att ställa upp i Eurovision – och chanserna för henne ser väldigt goda ut. Sveriges odds i Eurovision ligger på 1.91 och är lägst av alla bidrag. Det kan bli så att Loreen kommer att vinna Eurovision för andra gången i sitt liv i Liverpool.

Eurovision Sveriges Bidrag

Generell info Sveriges bidrag i Eurovision

Loreen är en av de mer rutinerade deltagarna i årets tävling i Eurovision. Hon är en av lyckliga få som har vunnit världens största musiktävling en gång tidigare. Hon vann tävlingen 2012 när tävlingen hölls i Baku, Azerbajdzjan, med låten ”Euphoria”. Nu ställer hon åter igen upp en superhit i form av låten ”Tattoo” som vann Melodifestivalen överlägset.

Redan innan Eurovision har startat har hennes låt fått bra kritik från världen över. ”Tattoo” streamas flitigt på dagens streamingtjänster och ser man till oddsen ligger Sveriges bidrag i topp. Det är bara Finland som räknas kunna mäta sig med Sverige i år enligt oddssättningen. Huruvida oddssättarna har rätt återstår att se. Men chanserna för Loreen och Sverige ser onekligen goda ut.

Sveriges Bidrag Euovision

Om det svenska bidraget Tattoo

Låten ”Tattoo” som framförs av Loreen är skriven av hela sex låtskrivare. Det är första gången som ett vinnande bidrag i svenska Melodifestivalen har så många kompositörer. Precis som ”Euphoria” är en av låtskrivarna Thomas G:son. Det var fjärde gången som han låg bakom ett vinnande bidrag och är nu bara en låt från att tangera det nuvarande rekordet.

Bidraget handlar vid första anblick om kärlek, men det finns även ett underliggande budskap i låten. Loreen bekräftar själv att låten handlar om hur det är vara uppväxt i ett annat land än sitt eget moderland. Både texten och scenografin finns det budskap och symboler som hyllar av de generationer av kvinnor som företrädde Loreen själv.

Det blev en jordskredsseger för Loreen i Melodifestivalen 2023. Hon fick totalt 177 poäng och vann både tittarrösterna och rösterna från den internationella juryn. Hon vann dessutom tolvpoängare från samtliga årsgrupper förutom de mellan 3-9. Där av bidraget ”Mer av dig” med Theoz.

Loreen kommer att delta i Semifinal 1 i Eurovision. Den kommer att sändas den 9:e maj klockan 20:00. Loreen är en av favoriterna att vinna deltävlingen. Bland alla deltagare i Semifinal 1 är Finland med bidraget ”Cha Cha Cha” det bidrag som står som Sveriges största rival.

Finalen i Eurovision kommer att sändas den 13:e maj och här kommer topp 10 från Semifinal 1, topp 10 Semifinal 2, the big 5 samt Ukraina att tävla om att bli vinnaren av Eurovision Song Contest 2023.

Relaterade artiklar:

Tidigare vinnare från Sverige i Eurovision

Sverige är ett land som under de senaste åren har haft stor framgång i Eurovision. Vi är ett av de länder som har vunnit tävlingen flest gånger under tiden som tävlingen har varit aktiv. Nedan kommer en lista över de gånger som Sverige har vunnit tävlingen.

Frågor och svar kring Sveriges bidrag i Eurovision

Vem kommer att representera Sverige i Eurovision 2023?

Det är Loreen som kommer att representera Sverige i Eurovision 2023. Hon vann Melodifestivalen samma år och får därför även tävla i Eurovision.

Hur kommer det gå för Sverige i Eurovision 2023?

Enligt oddsen kommer det gå bra för Sverige och Loreen i Eurovision 2023. Hon är favorit att vinna.

Vad är Sveriges bidrag i Eurovision 2023?

Sveriges bidrag i Eurovision 2023 är ”Tattoo”. Bidraget framförs av Loreen och är skrivit av bland andra Thomas G:son.

När kommer Sverige att delta i Eurovision?

Sverige kommer att delta i Eurovision i den första semifinalen som sänds den 9:e maj. Går man vidare från den kommer man att få tävla i finalen den 13:e maj.

Vilket startnummer har Sverige i Eurovision 2023?

Sverige kommer att vara det 14:e bidrag som äntrar scenen i den första semifinalen. Det är nästsist av alla bidrag.

Hur gick det för Sverige i Eurovision 2022?

Sverige kom en fjärdeplats i Eurovision 2022. Ukraina vann med bidraget ”Stefania” som framfördes av Kalush Orchestra.

Relaterade artiklar