ESPN

espnESPN är en amerikansk sportkanal som ägs av Disney och Hearst Corporation. Kanalen inriktar sig främst på Amerikansk sport men har också länge funnits i Europa.

EPSN sänder två olika kanaler som tidigare funnits tillgängliga i Europa. Dessa var ESPN och ESPN Classic. Den senare av dessa två kanaler sände klassiska sportevenemang. ESPN sänds sedan sommar 2013 inte i Sverige eller resten av Europa med undantag från England och Irland. Kanalen kunde tidigare erhållas via Canal digitals sändningar och via Com Hems kabelnät.

Kanalen är mest känd för SportsCenter som är ett nyhetsprogram för sportnyheter. SportsCenter är USA:s mest sedda sportprogram. ESPN erbjöd under en period också en Europeisk version av Sports Center. Denna version startades p.g.a. att originalversion av licensskäl inte kunde sändas i Europa då ESPN bara hade rätt att visa vissa sporter inom USA. Sports Center nådde under 2013 den smått fantastisk milstolpen att ha sänt 50 000 program.

ESPN Sänder också en rad andra mycket välkända sportprogram också t.ex. Monday Night Football

Eftersom ESPN är en Amerikansk kanal som fokuserar främst på Amerikansk sport så visar kanalen främst NFL (Amerikansk fotboll), NBA (Basket), NASCAR (Motorsport), MLB (Baseball), Boxning och MLS (Fotboll). Du hittar väldigt lite på kanalen om t.ex., de europeiska fotbollsligorna även om ESPN till en mindre grad bevakar även dessa.

ESPN har precis som flera andra amerikanska nätverk anklagats för bristande objektivitet i deras rapportering och för att de ofta tycks ha favoriter när de rapporterar från sportevenemang. Kanalen har även skakats av en rad skandaler och kontrovers bundna till deras kommentatorer och analysatorer. Inget av detta kan direkt anses vara överraskande då ESPN erbjuder sport som underhållning snarare än bara objektiv rapportering. Detta har gjort dem till ett av USA:s och världens mest populära sportnätverk.

Om du vill se de sporter du brukade se på ESPN kan du numera hitta dem här:

NFL (Amerikansk fotboll) – Viasat Sport

NBA (Basket) – Viasat Sport

NASCAR (Motorsport) – Viasat Motor

MLB (Baseball) – mlb.tv (för USD130 får du tillgång till alla matcher under en säsong.)

Boxning – C More Extreme

MLS (Fotboll). – C More Fotboll