Bettingappar för Apple Watch

Apple Watch är en högteknologisk pryl som kan göra det mesta. Du kan kolla din mail, surfa på anpassade webbplatser, skicka snabbmeddelanden, ja kort sagt det mesta.

Eftersom Apple har släppt mjukvara för tredjepart finns möjlighet för i princip vem som helst att skapa appar för att komplettera utbudet av de appar som följer med i klockan från början. Det är något som flera spelbolag har dragit nytta av. En del av spelbolagens appar för Apple Watch ger dig möjlighet att placera ett bet direkt på skärmen på handleden medan andra mer fungerar som informationscentraler för push-meddelanden från din telefon.

De flesta bettingappar för Apples mer eller mindre fantastiska gadget finns bara på engelska i dagsläget. I takt med att fler och fler köper klockan finns väl möjligheten att en del spelbolag börjar ta fram svenska versioner. När det sker kommer vi givetvis att uppdatera informationen om de respektive apparna nedan. Notera också att det här är en levande sida som kontinuerligt uppdateras i takt med att nya appar släpps.

Så här spelar du på din Apple Watch

Det första att känna till är att ingen bettingapp är ”stand-alone” för tillfället. Det innebär att du måste ha din iPhone nära när du använder bettingappar. Det finns rykten om att nästa version av Apple Watch kommer att ha stöd för appar som fungerar separat från mobilen, men det är något som ligger i framtiden.

Alla Apple Watch-appar laddar du ner via iTunes på din dator. När nedladdningen är klar ska du synka klockan med datorn och då dyker appen upp i klockans interface. För att kunna använda appen behöver du logga in på den mobilapp du använder på mobilen. Du kan med fördel spara dina inloggningsuppgifter i mobilappen för att förenkla den löpande kommunikationen mellan din iPhone och din Apple Watch.

William Hill app för Apple Watch

William Hill Apple Watch

I William Hills app för Apple Watch kan du placera bets på utvalda objekt direkt från din klocka. Det är emellertid ett mycket begränsat urval du kan välja mellan och det ska sägas att det är ett stort fokus på matcher och andra evenemang som brittiska spelare kan tänkas vara intresserade av.

När du öppnar appen på din klocka får du upp en välkomstskärm med fyra alternativ, nämligen Sports, Stakes, Cancel och About. Väljer du ”Sports” får du upp en skärm med de tre hetaste spelobjekten för tillfället. Du kan sedan gå tillbaka till en mer omfattande lista över spelobjekt för att välja ett objekt du vill spela på. Detta gör du genom att ”swipa” på skärmen.

Unibet app för Apple Watch

Unibet Apple Watch app

Unibet, som inte bara är Sveriges största spelbolag (frånsett monopolet), utan även är en jätte i Europa, var ett av de första spelbolagen som tog fram en app för Apples smarta klocka och man är förmodligen den aktör som har kommit längst i utvecklingen av appen. Hos Unibet finns ett rejält utbud av odds inom fotboll och hästsport och antalet spelobjekt som kan visas på klockans skärm är relativt stort.

Konkurrensfördelen med Unibets app är att den ger dig goda möjligheter att både följa med i händelserna i en match via liveresultat och även spela under matchens gång. Unibet har också byggt in en rad smarta funktioner för pushmeddelanden.