Odds och speltips för UFC 256

Las Vegas bjuder återigen till Ultimate Fighting Championship när UFC 256 ska avgöras.

Huvudkortet är titelmatchen i flugvikt mellan nuvarande världsmästaren Deiveson Figueiredo mot mexikanske utmanaren Brandon Moreno. Enligt oddsen är Figueiredo stor favorit och brasilianaren har sett ruggigt stark ut under sina tre fighter 2020 som alla slutat med vinst i KO eller Submission.

Kan han återigen vinna på avslut eller blir det en skräll av Moreno? Utöver världsmästarbältet i flugvikt väntar flera andra fighter under kvällen, bland annat en spännande uppgörelse i mellanvikt mellan Kevin Holland och Ronaldo Souza.

Odds Deiveson Figueiredo vs Brandon Moreno

Alla odds i denna tabell är hämtade från Unibet

Matchvinnare

LagOdds
Deiveson FigueiredoSe odds
Brandon Moreno3.50


    Spelbolag med bästa odds

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Speltips – vår analys

Deiveson Figueiredo är solklar favorit av en anledning och har presterat på topp under 2020. Efter segern i februari mot Joseph Benavidez vann han egentligen bältet i flugvikt men fick det beslagtagit efter att ha missat invägningen.

Han fick en ny chans på det vakanta bältet i juli och fick då sin revansch genom ”rear-naked choke” när tolv sekunder återstod av första ronden mot Joseph Benavidez. Så sent som den 21 november 2020 försvarade Figueiredo sin titel genom en ”guillotine choke” redan efter 1:57 mot Alex Perez. Nu ska han återigen försvara det som är hans: bältet i flugvikt.

Foto från officiell ufc sajter

Brandon Moreno är en värdig utmanare men kan långt ifrån visa upp Figueiredos meritlista. De senaste fem matcherna har det visserligen inte blivit någon förlust men det är en bit kvar för Moreno upp till Deiveson Figueiredos nivå. Därför väljer vi att spela på Deiveson Figueiredo som segrare i UFC 256 mot Brandon Moreno till oddset 1,33 hos Betsson.

Antal ronder

LagOdds
över 2,52,00
under 2,5 1.77

Bästa speltipsen

Deiveson Figueiredo har avgjort tidigt i sina senaste matcher. I de båda tidigare fighterna om flugviktsbältet har Figueiredo avgjort redan i första ronden. Senast hann tidtagaruret inte ens passera två minuter innan han hade överlistat Alex Perez. 

Det kan mycket väl bli avslut tidigare i matchen mot Moreno också om Figueiredo lyckas likt han gjort i sina senaste matcher. Moreno har visserligen aldrig förlorat på KO, TKO, eller Submission sedan sin debut i UFC 2016 men nu kan den trenden mycket väl brytas. Oddset 1,77 kan också läggas in i ett kombinationsspel med Deiveson Figueiredo som segrare.

Går matchen till domslut?

LagOdds
Ja2,70
Nej 1.41

Mycket talar för att matchen inte går hela vägen till domslut. Även om Moreno varit svår att besegra är Figueiredo världsmästare av en anledning och med tanke på hans form för bara några veckor sedan kan det bli en bra kväll för Figueiredo. 

Genom att spela att matchen inte går till domslut på 1,41 säkrar vi också en eventuell skräll om Moreno istället skulle vinna innan alla tre ronderna är över. 

Fight Card UFC 256 med odds från Betsson och Bethard

Övriga Main Cards

LättviktOdds
Tony Ferguson1.60
Charles Oliveira 2.40

Andra odds

Lättvikt: Renato Moicano 2,30 vs Rafael Fiziev : Se odds från Betsson

Mellanvikt: Kevin Holland 1,85 vs Ronaldo Souza : Se odds från Betsson

Tungvikt: Junior dos Santos 4,40 vs Ciryl Gane : Se odds från Betsson

Preliminary card

Fjädervikt: Mackenzie Dern vs Virna Jandiroba

Fjärdervikt: Tecia Torres vs TBA