V86 Direkt 7/8 – Speltips

Det är dags för idylliska Bollnäs att stå värd för travloppet när åtta avdelningar ska avgöras. Många ser framåt duellen mellan Actual Star och Young Da Vinci, de två A-hästarna i Avd 1. Tio hästar deltar totalt i första loppet av V86 under onsdagen. När sedan andra avdelningen ska starta är det 8 Victory Highness som är favorit. Kusken är Erik Adielsson som gör upp med åtta andra kuskar om segern. Glöm inte att det också är Jackpott under onsdagen vilket gör att det finns möjligheter minst sagt.

I Avd 3 är Nordsjö Odin enorm favorit då motståndet är svagt och ryttarna få. Endast sex deltagare syns i startfältet under V86-3. Under det fjärde racet blir det tätare på banan. 15 hästar finns där med 3 Fikonia AM och 4 A Nice Gift S.H som de som förväntas göra upp om vinsten.

I V86-5 bör 6 Thess Vilja med Mats E Djuse vinna utan några som helst problem enligt spelarna men vi är absolut inte lika säkra. Avd 6 har åtta personer i startfältet där 1 Global Well Off mycket väl kan behålla sitt nummer efter målgången då han förväntas vinna. Intressant ska det dock bli med 2 Adia Gallia som visat hyfsad form och kan utmana.

Många ser fram emot det näst sista loppet där nummer 5 Kalashnikov och 2 Nyhet slåss om segern på förhand. Erik Adielsson rider Nyhet och har chans på en trevlig kväll där det kan bli mer än en vinst.

Bollnäs längtar efter travfesten

Med en slående likhet av V75 har V86 också gjort stor succé. I Bollnäs lär det bli folkfest och ”man ur huse” när travfesten kommer till stan. Isbandy-säsongen har inte börjat ännu så lite trav gör den sporttokige befolkningen gott. De som tar sig till travbanan kommer kunna njuta av ett kallblodslopp av extra karaktär i Avd 8. Tangen Haap som vunnit Elitkampen ska ut på banan och det är något vi längtar efter att få se.

Som vi nämnde är Nordsjö Odin stor favorit på Avd 3 och om det är någon gång du ska lägga en spik är det nu. En vanlig dag är Öysteins häst flera sekunder snabbare än de andra och med tanke på konkurrenterna är det nu som du ska lägga din spik.

Strunta i 6 Thess Vilja

Det är nästan ofattbart hur överspelat nummer 6 är i Avd 5. Med tanke på galoppen i 4 av 10 lopp kan det vara värt att gardera här. 7 Klack Vilja har ett bra spår och Oskar J bakom ratten kommer att gå för det. I Rättvik senast hade hästen näst bästa tiden i loppet och med så få som spelat på Klack Vilja (3%) finns det potential.

Annars är det Avd 8 vi ser mest fram emot. Tangen Haap i Bollnäs känns för bra för att vara sant och trots en tuff sommar är Björn Karlsson självsäker och segerviss inför onsdagens avdelning 8. En som kan förstöra segerfesten är 7 Granetta med tre raka segrar men spelarna verkar inte tro på detta då endast 3% valt Grannetta. Det blir upp till Jimmy Jonsson att utmana ordentligt.