Speltips SHL 8e december

Fem matcher ska avgöras och det finns mycket att se fram emot under onsdagens omgång.

Bland annat väntar toppmöte mellan Rögle och Luleå samtidigt som krisande Brynäs tar emot Djurgården hemma på Monitor ERP Arena. Även Linköping är pressade att vinna och har chans att öka avståndet till de två jumbolagen ytterligare när laget ställs mot HV71, som inte har den säsong vi är vana vid att se. Nedan finner du samtliga matcher inför tisdagens omgång med odds från alla arenor. Alla odds är hämtade från Bet365, världens största bettingsajt

Spelsidor med bäst odds

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Linköpings HC vs HV71

LagOdds
Linköpings HC2.35
Oavgjort4.25
HV712.45

Linköping har haft marginalerna med sig på slutet med tre segrar på de fyra senaste matcherna varav två efter ordinarie tid och en med uddamålet. Nu väntar HV71 på hemmaplan, ett lag som vunnit två raka matcher men dessförinnan hade fem förluster på sex matcher. Oddsen visar att det blir jämnt men vi håller Linköping högre i matchen.

Örebro HK vs Leksands IF

LagOdds
Örebro HK2.00
Oavgjort4.25
Leksands IF3.00

Såväl Örebro som Leksand har stabila säsonger men det är Örebro som överraskat mest med en femteplats i den haltade tabellen. Om Örebro vinner sina hängmatcher är de i högsta grad med i den absoluta toppen. För Leksand har det blivit två raka segrar och nu hoppas laget kunna fortsätta den trend som gjort att Siljans Stolthet för en gångs skull inte är inblandade i bottenstriden utan snarare har häng på lagen i den övre halvan av tabellen. En oviss match men Örebro har favoritskapet av en anledning.

Växjö Lakers vs IK Oskarshamn

LagOdds
Växjö Lakers1.60
Oavgjort4.50
IK Oskarshamn4.50

Växjö Lakers har haft en otrolig säsong hittills och ligger trea i tabellen. När elvan i serien Oskarshamn kommer på besök ser det ut att bli en komfortabel seger för hemmalaget som har sju segrar på tio senaste matcherna. Nu sist blev det förlust i toppmötet mot Lakers men på hemmais har det blivit åtta raka segrar. IK Oskarshamn har gjort det bättre än de brukar och ligger ganska stadigt ovanför bottenstriden. Mot Växjö på bortaplan får de det dock väldigt tufft.

Malmö Redhawks vs Skellefteå AIK

LagOdds
Malmö Redhawks2.90
Oavgjort4.25
Skellefteå AIK2.05

Malmö Redhawks har det otroligt tufft och ligger sist i SHL efter 20 spelade omgångar. MIF har fem raka förluster när nu Skellefteå AIK kommer på besök, ett Skellefteå som faktiskt är det motstånd där Malmö tog sin senaste seger. Skellefteå har heller ingen extraordinär säsong utan ligger sexa i tabellen. Senast blev det seger mot nästjumbon Brynäs efter förlängning. Malmö behöver verkligen vinna om de ska ha chans att lämna jumboplatsen men oddsen talar för bortaseger. 

Luleå HF vs Rögle BK

LagOdds
Luleå HF2.05
Oavgjort4.10
Rögle BK3.00

Onsdagens hetaste möte blir det på Coop Norrbotten Arena. Tvåan i tabellen ställs mot fyran i vad som kan bli en riktigt häftig match. Luleå har fyra raka segrar mot Rögle och brukar vara starka på hemmais. Samtidigt finns det en anledning till att Rögle endast har suveränen Frölunda framför sig i tabellen. Räkna med en jämn match där Luleå ändå måste räknas som favoriter. 

Brynäs IF vs Djurgårdens IF

LagOdds
Brynäs IF2.25
Oavgjort4.25
Djurgårdens IF2.55
  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Brynäs ligger näst sist i tabellen och behöver börja plocka segrar om det inte ska bli ännu värre. Det blir tufft då Brynäs förlorat fyra raka matcher samtidigt som Djurgården börjat ta segrar och visar upp en formkurva med fem segrar på sex senaste matcherna. Det har fått laget att lämna bottenstriden och klätta upp till mitten av tabellen. Enligt oddsen är Brynäs favoriter men Djurgården är i bäst form och ligger bättre till i tabellen.