Semifinalerna Hockeyallsvenskan 2021

Hockey-Allsvenskan

Det börjar dra ihop sig i Hockeyallsvenskan och nu återstår det endast fyra lag i jakten på direktplatsen till SHL. Timrå är storfavoriter att vinna hela mästerskapet och ställs mot Västerviks IK i semifinalen. Oddsen är riktigt bra på Hockeyallsvenskan semifinalerna! I övrigt väntar ett mer ovisst möte mellan BIK Karlskoga och IF Björklöven. Vilka har nerverna av stål att kunna nå hela vägen till finalen?

Odds Timrå IK vs Västerviks IK

3e april 18.001X2Spelbolag
Timrå IK vs Västerviks IK1.674.504.32

Spela hos Unibet

Speltips Timrå IK vs Västerviks IK

Timrå IK vann grundserien i överlägsen form och hade heller inga problem att avfärda AIK i semifinalen. Totalt blev det bara en förlust för favoriten som därmed kunde vinna matchserien med hela 4-1 vilket visar på en total överlägsenhet. Men Västerviks är ingen lätt motståndare vilket de också visade i kvartsfinalen mot Södertälje. Första mötet vann de efter förlängning och därefter åkte Västerviks faktiskt på en förlust. Men sedan vann man med 5-2, 4-1 och 4-1 och säkrade därmed en plats i semifinalen.

Nu kan det bli tuffare för Västerviks då det är Timrå som står för motståndet. Timrå gick igenom grundserien lekande enkelt och vann på 118 poäng. Laget är nu också favoriter att vinna mot Västerviks även om det krävs en fulländad prestation för att vinna. Västervik har faktiskt vunnit två
av de tre senaste interna mötena och det kan bli en jämnare matchserie än vad många tror. Men i första mötet tror vi definitivt att det blir Timrå som säkrar segern. Vi har kollat på oddsen inför semifinalen av Hockeyallsvenskan och här kommer vårat tips:

  • Speltips: Timrå vinner första mötet under ordinarie tid över Västerviks IK

Odds BIK Karlskoga vs IF Björklöven

4e april 18.001X2Spelbolag
BIK Karlskoga vs IF Björklöven2.644.402.24

Spela hos Unibet

Speltips BIK Karlskoga vs IF Björklöven

Detta är definitivt den mest ovissa av de båda semifinalerna och det kan bli dramatiskt när BIK Karlskoga och IF Björklöven gör upp om om en plats i finalen. Båda lagen förtjänar att vara i semifinal och har haft bra säsonger men toppat formen på slutet. IF Björklöven tog sig vidare efter 4-1 mot Mora IK men två av matcherna vann de i förlängning.

BIK Karlskoga ställdes mot Västerås i kvartsfinal och hade inga problem att ta sig vidare. Även här skrevs matchserien till 4-1 och med undantag för en bortamatch gick laget rent. Björklöven är favorit inför matchserien men det är minst sagt jämn och kan sluta hur som helst. BIK Karlskoga inleder på hemmaplan och skulle därför behöva en seger för att skaffa sig ett grepp men vi tror Björklöven är något starkare. Oddsen för hockeyallsvenskan ser lovande ut och detta är vad vi tippar:

  • Speltips: Björklöven vinner första mötet mot BIK Karlskoga (Money Line, ink övertid och straffar)