Inför SHL – kvartsfinaler

SHL Kvartsfinaler Odds

Det väntar fyra spännande kvartsfinaler i SHL efter att Frölunda och Färjestad avancerat från kvartsfinalerna. Nu är det dock tuffare uppgift för båda lagen som ställs mot Växjö Lakers och Rögle som slutade etta respektive tvåa i grundserien. I övrigt ser vi fram emot spännande drabbningar mellan Leksand och Örebro samtidigt som vi också får ta del av ett Norrlandsderby mellan Skellefteå och Luleå. Vi går som vanligt igenom samtliga matcher med speltips.

Rögle vs Frölunda

LagOdds
Rögle1.85
Oavgjort4.15
Frölunda3.85

Rögle slutade tvåa i grundserien och är därmed en av favoriterna till guldet under SHL-säsongen 2020/21. Nu står rutinerade Frölunda i vägen, ett Frölunda som haft en väldigt ojämn säsong. Som åtta i grundserien fick Frölunda spela åttondelsfinal och det mot Djurgården. Efter 3-1 i första mötet åkte man på rejält med stryk i match 2 som slutade 2-7. Men i tredje och avgörande matchen var Frölunda för bra för Stockholmarna och vann komfortabelt med 4-0.

Rögle må vara ganska klara favoriter men har haft det svårt mot Frölunda under säsongen. Två vinster och två förluster har det blivit mot Göteborgsklubben inför kvartsfinalserien. Men som tvåa i serien hela 14 poäng ner till Frölunda ska Rögle klara av att ta sig förbi Frölunda över sju matcher.

I första mötet tror vi på en målrik historia och spelar därför över 4,5 mål i matchen mellan Rögle och Frölunda.

Växjö Lakers vs Färjestads BK

LagOdds
Växjö Lakers1.85
Oavgjort4.50
Färjestads BK3.80

På förhand är detta möte det som kommer vara ojämnast men underskatta inte Färjestad. Växjö Lakers kliver dock in i kvartsfinalserien som solklara favoriter efter att ha vunnit grundserien med 102 poäng. Lakers inleder nu mot laget som är lägst rankat av alla i kvartsfinalerna.

Färjestad tog sig hit genom att sluta åtta i SHL och sedan möta Malmö Redhawks i åttondelsfinal. Där vann laget båda matcherna och är därmed bland de åtta återstående lag som gör upp om SM-guldet. Men att möte serievinnaren Växjö är inget som talar för en semifinal för Färjestad.

Vi tror att Lakers är för bra och redo direkt i första mötet. Därför väljer vi också att spela Växjö som vinnare med handicap -1,5. Det betyder att Växjö behöver vinna med två måls marginal vilket vi tror de lyckas med.

Leksands IF vs Örebro HK

LagOdds
Leksands IF2.20
Oavgjort4.15
Örebro HK2.90

Efter ett gäng svaga år är Leksand äntligen tillbaka i toppen och slutade trea i grundserien. Därför är man också ganska klara favoriter inför matchserien mot Örebro HK då Örebro som sexa inte ska kunna hota Leksand om en plats i semifinalen. Framförallt inte om Marek Hrivik fortsätter att ösa in poäng som han gjort hela säsongen.

Hrivik vann skytteligan med 51 poäng på 44 matcher vilket givetvis är oerhört imponerande. I toppen av poängligan hittar vi också Carter Camper som gjort 46 poäng på lika många matcher. Med dessa två poängspelare och en vilja att gå långt tror vi Leksand blir livsfarliga i detta slutspel.

Vi spelar därför Leksand som vinnare i matchen under ordinarie tid mot Örebro.

Skellefteå vs Luleå HF

LagOdds
Skellefteå2.12
Oavgjort4.10
Luleå HF3.15

Ett Norrlandsderby är alltid spektakulärt, framförallt när det är två väldigt jämna lag. Skellefteå slutade fyra i grundserien medan Luleå slutade femma. Bortalaget Luleå avslutade med tre raka segrar medan Skellefteå tog sju segrar på de nio avslutande omgångarna. Därför är det två lag i god form som ställs mot varandra och det kan bli en otroligt spännande matchserie mellan två av SHL:s giganter.

Spelsidor med bäst odds

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor