Hockey-VM: Gruppsegern ska säkras ikväll

Ikväll ska våra svenska hjältar göra upp med ryssarna om vem som plockar hem gruppsegern i Grupp A. Fortsätter det svenska segertåget hela vägen in i kvartsfinalerna?

coolbet bonus banner

Tre Kronor har gått rent sånär som på en övertidsseger mot Slovakien. Förutom den tappade poängen har det blivit full pott i övriga matcher och Sverige leder därmed Grupp A på 17 poäng, en pinne före Ryssland. Vinnaren av denna match kommer att få lättast möjliga motstånd i kvartsfinalen där antingen Lettland eller Danmark väntar. Förloraren kommer i sin tur få tufft motstånd i form av antingen USA, Finland eller Kanada, så en seger ikväll är absolut nödvändig.

Filip Forsberg är på plats i Köpenhamn

Tre Kronor har förstärkt laget ytterligare inför kvällens match då Filip Forsberg och Mattias Ekholm flugits in från Nordamerika. Framförallt Forsberg förväntas ta en stor roll i offensiven och ska vara en av de som bär oss hela vägen till en guldmedalj. Vi får hoppas att 23-åringen inte är alltför hårt drabbad av jetlaggen så han kan fortsätta sin fina säsong.

Den föredetta Leksand-spelaren har växt fram till en nyckelspelare borta i Nashville där han svarade för 64 poäng på 67 matcher i grundserien samt 16 poäng på 30 slutspelsmatcher innan det tog stopp för hans lag. Hans lagkamrat från Nashville Viktor Arvidsson och Pittsburgh-liraren Patric Hörnqvist har även de anslutit till truppen och har redan hunnit spela en match när de var med och mötte Schweiz i söndags. Hörnqvist presenterade sig direkt och kom med i målprotokollet för de gulblå och vi hoppas såklart att målformen håller i sig ikväll.

Datsyuk leder sitt Ryssland

Trots att Ryssland saknar många av de mest namnkunniga spelarna har de ändå gått bra inledningsvis. De parkerar som sagt på andraplatsen inför denna matchen och bör definitivt inte underskattas trots avsaknaden av storstjärnor. En som däremot är med i laget är den gamle pucktrollaren Pavel Datsyuk, som också är den som gjort flest poäng i laget. Nio poäng på de sex första matcherna för honom till en sjundeplats i den totala poängligan och tillsammans med sina kedjekamrater Nikita Gusev och Kirill Kaprizov bär han det ryska laget på sina axlar.

Ryssarna har även de vunnit fem matcher efter full tid, men har förlorat en på övertid inför denna matchen. De har gjort flest mål i gruppen före Sverige och har dessutom hållt nollan i fyra av sex matcher. Värt att nämna är dock att dessa nollor kommit mot svagt motstånd och det är tydligt att deras försvar är sårbart när de möter tuffare motstånd. Både Schweiz och Tjeckien gjorde livet svårt för ryssarna och detta är något som Tre Kronors offensiva pjäser kan utnyttja.

Hämta bonus hos Coolbet här

Tre Kronor har gjort fyra mål eller fler i alla matcher förutom en och med NHL-tillskotten hoppas vi att laget fortsätter på den inslagna vägen ikväll. Båda lagen kommer att gå för segern och vi tror på en svängig tillställning med mycket målchanser.

Därför rekommenderar vi spel på över 5.5 mål till odds 2.08 hos Coolbet. Där hittar även alla nya spelare en välkomstbonus på 100 % upp till 1000 kronor att använda i deras grymma oddsutbud.