Frölunda Indians vs HV71 – Träningsmatch 8/8

Nu är SHL snart här och en av de hetare matcherna denna försäsong är den som spelas mellan Frölunda och HV71. Hemmalaget är favoriter och regerande mästare och det har varit mycket positivt kring Göteborgs-klubben. SM-guldet förra året firades länge och nu har supporterorganisation ”Goa Gubbar” gått ut och sagt att man sponsra Göteborg HC, ett damlag i Ishockey i Götet. De positiva vindarna kan dock snabbt utbrytas mot oro om laget inte presterar. Som klar favorit till SM-guldet ligger det stor press på laget att försöka försvara guldet i Sveriges näst största stad.

För att öka chanserna till guld har Johan Sundström värvats hem. Han har spelat två säsonger i klubben tidigare där 2016 är den mest minnesvärda med såväl SM-guld som en CHL-titel. Nu får han chansen att upprepa succén då Frölunda återigen ska spela CHL och dessutom försöka försvara guldet.

HV71 däremot har inte värvat lika bra. Visst blir Jussi Ikonen en profil i Jönköping men den klassiska klubben har hamnat efter i hierarkin. Inför säsongen är laget tippade sexa från SM-guldet vilket borde tala för en kvartsfinal men inte mer.

Speltips Frölunda vs HV71

  • Frölunda ska ha denna matchen i hamn om de presterar på topp. Även om det är en träningsmatch håller vi hemmalaget som solklara favoriter. Därför spelar vi Frölunda som segrare i matchen, kom ihåg att välja Money Line!
  • När lagen möts brukar det bli målglad historier. 6-1, 6-1, 5-3, 4-1, 2-3 är resultaten i de fem senaste interna mötena. Vi tror på en målrik match återigen och spelar över 4,5 mål.
  • Det kan bli en rolig tillställning för Johan Sundström i återkomsten. Han ser fin ut och vi tror han kan göra mål direkt. Därför spelar vi honom som målskytt i denna träningsmatch.

Oddsanalys Frölunda vs HV71

Frölunda ser ruggigt starka ut inför årets säsong också. Med tunga nyförvärv och inte för många spelartapp är det inte konstigt att spelbolagen håller den regerande mästaren som favoriter till guldet återigen. 5,00 på SM-guld är väldigt lågt med tanke på att säsongen inte ens börjat. HV71 däremot är sexa och ger oddset 10,00 gånger pengarna på SM-guld, alltså dubbelt så högt som Frölunda.

Med tanke på självförtroendet hos hemmalaget och HV71:s fortsatta kollaps är Frölunda stora favoriter. De ska ta hem denna match även om det bara är en träningsmatch. Man är bättre spelare för spelare och dessutom taktiskt skickligare. Med detta i åtanke väljer vi att spela en seger för hemmalaget med Money Line. Vill du höja oddsen kan du köra resultatet under ordinarie tid istället.

Målfester har vi fått se prov på tidigare när de båda lagen möts. Ingen match har slutat i under 4,5 mål på lagens fem senaste möten. Vi tror att de kan bli en målfest igen, framförallt när det är träningsmatch och lagen inte går in 100% i alla närkamper. Därför spelar vi över 4,5 mål på matchen mellan Frölunda och Djurgården.

Vi tror också Johan Sundström får en trevlig match då han sett het ut på träningarna under försäsongen enligt vissa rapporter. Det borde kunna leda till att han gör mål i matchen mot HV71 och vi spelar honom som målskytt i träningsmatchen mot HV71.