VM-tipset 26/6 Sverige till åttondelsfinal?

Svenska Fans Sverige

Dags för nytt VM-tips och det är fullpackat med avgörande VM-matcher. Kupongen avslutas med fyra matcher i svenska Division 2. Sveriges ödesmatch mot Mexiko finns med på kupongen, tippar du med hjärtat eller hjärnan?

Spelstopp 19:59

 

 

 

 

1. Island – Kroatien 1

Island måste vinna om deras första VM inte ska ta slut i gruppspelet. Man sitter i en mycket tuff situation men som tur är har man Kroatien på andra planhalvan, ett kroatien som i princip redan säkrat gruppsegern. Island inledde VM med att spela 1-1 mot Argentina, en mycket tung poäng och många trodde på en repris på EM 2016. I andra matchen ställdes Island mot Nigeria som inför matchen stod på noll poäng. Efter dubbla mål av Ahmed Musa stod Nigeria som segrare. Kroatiens förbundskapten Zlatko Dalic förväntas bänka en rad nyckelspelare och detta är mycket bra för Island. Island kommer vara extremt motiverat och kämpa som djur för segern, mot ett relativt omotiverat Kroatien väljer vi att utgå från Island på kupongen. Etta!

2. Mexiko – Sverige x

Revanschdags efter kallduschen mot Tyskland. Sveriges insats hittils i VM har varit riktigt stark, stabil seger mot Sydkorea och en mycket stark insats mot Tyskland trots en otroligt tuff förlust. Sverige har visat prov på att ha ett av VM:s stabilaste försvar. I sista matchen mot Mexiko har man allt i egna händer, seger räcker för avancemang. Mexiko står på sex poäng och behöver endast oavgjort för att säkra gruppsegern. Eftersom Mexiko endast behöver oavgjort och inte kommer behöva gå för segern utgår vi från kryss på kupongen. Gardera givetvis Sverige!

3. Sydkorea – Tyskland 2

Ett utslaget Sydkorea mot Tyskland som måste vinna för att ha chans på gruppsegern. Tyskland kommer sätta full fart framåt från minut ett och det finns egentligen inget som talar emot tysk seger. Sydkorea har sett svaga ut mot både Sverige och Mexiko och mot ett extremt motiverat Tyskland kan det bara gå åt ett håll. Bergtvåa!

4. Serbien – Brasilien 2

Brasilien behöver endast oavgjort för att säkra avancemang, beroende på hur det går i Schweiz match mot Costa Rica behöver Brasilien troligtvis vinna mot Serbien för att vinna gruppen. Serbien behöver minst oavgjort för att kunna ha chans på avancemang. Brasilien har ett väldigt stabilt lag och truppen känns mycket starkare än vad den var för fyra år sedan. Brasilien är utan att ha imponerat obesegrade och behöver steppa upp inför slutspelet. Serbien har ett starkt lag och om de är på spelhumör kan det gå hur som helst. Tvåa, gardera gärna med kryss.

5. Schweiz – Costa Rica 1

Schweiz behöver minst oavgjort för säkrat avancemang, men behöver troligtvis seger för att kunna komma etta i gruppen. Costa Rica har sett svaga ut och det blev ingen repris på 2014 då man vann dödens grupp. Schweiz vann senast mot Serbien efter sent mål av Xherdan Shaqiri. Schweiz har sett starka ut hittils och fick i första matchen med sig ett kryss mot Brasilien. Costa Rica är utslagna och har endast hedern att spela för, ett motiverat Schweiz får stå som favoriter. Etta!

6. Senegal – Colombia 2

Efter förlusten i första omgången mot Japan visade Colombia sitt rätta jag mot Polen. Colombia vann enkelt med 3-0 mot ett mycket svagt Polen. Senegal har inlett starkt och står på fyra poäng inför sista omgången. Senegal behöver endast oavgjort för avancemang medan Colombia troligtvis behöver seger, oavgjort kan räcka men isåfall måste Colombia få hjälp av Polen. Både Senegal och Colombia har imponerat och detta blir troligtvis en mycket sevärd tillställning. Colombia får ses som små favoriter, tvåa! Gardering rekommenderas!

7. Japan – Polen 1

Ett avsågat Polen som har underpresterat mot ett Japan som går för gruppsegern. Japan har inlett starkt och leder grupp G tillsammans med Senegal inför sista gruppspelsmatchen, Japan säkrar avancemang vid oavgjort, men behöver troligtvis seger för att vinna gruppen. Polen står på noll poäng efter de två inledande matcherna och har redan blivit utslagna. Polen gjorde ett starkt kval och sågs som ett av lagen med skrällpotential, men med en underpresterande Robert Lewandowski har det inte gått bra. Japan stora favoriter, etta!

8. England – Belgien 2

Gruppsegern står på spel mellan Belgien och England. Båda lagen står på full pott och exakt samma målskillnad, 8-2. Detta innebär att gruppsegraren avgörs med hjälp av Fair Play poäng om matchen slutar oavgjort. Belgien sågs på förhand som en av kandidaterna till att konkurrera om VM-guldet och de har verkligen inte underpresterat. Belgien har ett fantastiskt lag som kan gå hur långt som helst. England har spelat riktigt bra och fått igång Harry Kane som just nu leder skytteligan. En mycket tuff match att tippa på förhand men vi håller Belgien som små favoriter. Tvåa, gardera!

9. Panama – Tunisien x

Både Panama och Tunisien är redan utslagna och båda lagen står på noll poäng inför matchen. Panama som gör sitt första VM genom tiderna kommer vara rejält taggade trots att endaste hedern står på spel. Tunisien har känts starkare än Panama hittils och är ett bättre lag sett till helheten. Oviss match där allt kan hända, utgå från kryss men helgardera gärna!

10. Gottne IF – Piteå IF 2

Kupongen avslutas med inslag från svenska Division 2. Nykomlingen Gottne tar emot topptippade Piteå och bortalaget kan vid seger klättra till tredje plats. Hemmalaget som förra året spelade Division 3 ligger stabilt på en sjundeplats i tabellen med 18 inspelade poäng på 12 omgångar, klart godkänt för en nykomling. Piteå som ligger femma har endast en förlust på sina senaste sju matcher i division 2. Den senaste förlusten kom mot IFK Luleå som leder serien. Piteå är pressat att vinna om man vill hänga på i kampen om uppflyttning. Tvåa!

11. IK Gauthiod – Nordvärmland FF 1

Gauthiod tar emot Nordvärmland hemma i Grästorp där man är otroligt starka. På hemmaplan har Gauthiod vunnit 11 av sina senaste 12 hemmamatcher i Division 2. Nordvärmland inledde säsongen riktigt svagt men har hittat formen och har sju raka matcher utan förlust. Gauthiod ligger trea i tabellen och måste vinna för att hänga på Karlstad och Trollhättan i toppen. Senast lagen möttes vann Gauthiod övertygande med 3-1 och får ses som favoriter. Etta!

12. Nora BK – AFK Linköping 1

Nora BK är ett väldigt starkt hemmalag och leder hemmatabellen med ett facit på 5-1-0 och 11+ i målskillnad. Nora som är nykomlingar har verkligen imponerat på hemmaplan och ligger stailt i mitten med 19 inspelade poäng på 12 spelade matcher. AFK Linköping ligger på 10:e plats men har varit stabila senaste månaden och har endast en förlust på sina senaste fem matcher i Division 2. Med tanke på hemmafacit och ligaposition hålls Nora som favoriter, etta!

13. Bromölla IF – IFK Hässleholm 1

Kupongens sista match är ett Skånederby där det är toppen mot botten. Bromölla ligger på en stabil andraplats, endast en poäng efter serieledande Assyriska Turabdin. Bromölla har varit riktigt stabila och har endast en förlust på de senaste 11 matcherna. Senast förlorade man borta mott mittenlaget Asarum och det är ett rejält revanschsuget Bromölla som kommer till denna matchen. IFK Hässleholm ligger på 11:e plats, precis över strecket o har endast en seger på de senaste sju matcherna. Bromölla stora favoriter, bergetta!

Dagens spik: Tyskland

Tyskland möter ett avsågat Sydkorea och matchen kan bara sluta på ett sätt. Tyskland måste vinna för att kunna vinna gruppen och de kommer från en stark seger mot Sverige.

Dagens varning: Panama

Tunisien streckas riktigt hårt i en helt öppen match, varken Panama eller Tunisien har något att spela för. Panama kommer vara riktigt spelsugna och allt kan hända.

144 rader

1. Island – Kroatien 1×2

2. Mexiko – Sverige x2

3. Sydkorea – Tyskland 2

4. Serbien – Brasilien 2

5. Schweiz – Costa Rica 1x

6. Senegal – Colombia 2

7. Japan – Polen 1

8. England – Belgien x2

9. Panama – Tunisien 1×2

10. Gottne – Piteå x2

11. Gauthiod – Nordvärm. 1

12. Nora – AFK Linköping 1

13. Bromölla – IFK Hässle. 1

1296 rader

1. Island – Kroatien 1×2

2. Mexiko – Sverige x2

3. Sydkorea – Tyskland 2

4. Serbien – Brasilien 1×2

5. Schweiz – Costa Rica 1x

6. Senegal – Colombia 2

7. Japan – Polen 1x

8. England – Belgien x2

9. Panama – Tunisien 1×2

10. Gottne – Piteå 1×2

11. Gauthiod – Nordvärm. 1

12. Nora – AFK Linköping 1

13. Bromölla – IFK Hässle. 1