Vem blir skyttekung i Premier League 2021/22?

målkung premier league 2021 2022

Det slog ner som en bomb på fredagen – Cristiano Ronaldo är klar för Manchester United! Samtidigt seglade han genast in som en av de hetaste kandidaterna att ta hemma titeln som bästa målgörare i Premier League 2021/22.

Här tar vi fram våra favoriter till att ta hem titeln som skyttekung i Premier League denna säsong.

Odds bästa målgörare Premier League 2021/22

SpelareLagOdds
Romelu LukakuChelsea4.00
Cristiano RonaldoManchester United4.00
Mohamed SalahLiverpool6.00
Harry KaneTottenham7.00
Bruno FernandesManchester United15.00
Dominic Calvert-LewinEverton17.00
Danny IngsAston Villa21.00
Raheem SterlingManchester City26.00
Diogo JotaLiverpool26.00
Jamie VardyLeicester26.00

5 största favoriter till att bli bästa målskytt i Premier League 2021/22

När vi kollar på favoriterna enligt oddsen online till att ta hem titeln som skyttekung i Premier League denna säsong hittar vi fem kandidater framför andra.

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku är den som tillsammans med Cristiano Ronaldo har lägst odds på spelbolag online. Han var i en oerhört bra form i Inter i Serie A ifjol och gjorde genast mål i sin första match i Premier League efter återkomsten. Lukaku har redan tidigare visat att han klarar sig i Premier League och är säkert revanschsugen efter sin mindre lyckade sejour i Manchester United.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har varit en succé oavsett var han spelat. Han bästa Premier League-säsong var 2007-08 då han gjorde hela 31 ligamål på 34 matcher. Sedan dess har han slagit målrekord på målrekord i Real Madrid innan det bar av till Juventus, där han blev målkung i Serie A på 29 mål ifjol. Kan han upprätthålla sin osannolika målform även som 36-åring? Förutsättningar finns. Han lär gå in som ordinarie straffskytt genast och lär också ta en stor del av frisparkarna när straffområdet.

Mohamed Salah

Mohamed Salah har redan lyckats göra två mål på sina första tre matcher i årets Premier League. Han är också straffskytt i Liverpool och bara det garanterar mängder av mål varje säsong. På fyra säsonger har det blivit hela 95 mål av egyptiern och varje år har han varit med och utmanat om att bli skyttekung. Detta år är konkurrensen kanske hårdare än någonsin, men han är definitivt med i kampen.

Harry Kane

Harry Kane missade första matchen för säsongen och efter tre spelade matcher har han ännu inte öppnat målkontot. Han vann dock skytteligan på 23 mål ifjol och är en het kandidat att ta hem det även i år. Son Heung-Min är en annan spelare från Tottenham som kan vara med och utmana i år – en spelare som oddssättarna helt verkar att ha glömt.

Dominic Calvert-Lewin

En spelare som går från klarhet till klarhet är Evertons Dominic Calvert-Lewin. Ett tag såg det ut som att han skulle bli den eviga talangen som aldrig blommade ut. Under de senaste säsongerna har han dock slagit igenom på allvar. Senaste säsong blev det 16 mål och denna säsong har det redan blivit tre mål på tre matcher. Numera är Calvert-Lewin även ordinarie straffskytt. Med det självförtroende han uppvisar för tillfället lär han återfinnas i toppen av skytteligan när säsongen summeras.

Övriga kandidater

Bland övriga kandidater att ta hem skyttligan i Premier League 2021/22 vill vi speciellt lyfta fram Danny Ings, Jamie Vardy och Ivan Toney. Även Manchester United Mason Greenwood har börjat säsongen riktigt starkt.

Han lär dock hamna i ett rotationssystem ju längre säsongen lider. I United finns ju som bekant även Ronaldo och Edinson Cavani.

De flesta säsonger brukar åtminstone en spelare som spelat i Championship säsongen innan hålla sig framme. Ifjol var det Patrick Bamford och denna säsong är Brentfords Ivan Toney sannolikt den spelare med störst chanser att nå tvåsiffrigt antal mål bland de spelare som återfanns i ett Championship-lag ifjol.

Speltips – skyttekung i Premier League 2021/22

Vi tippar Romelu Lukaku som skyttekung i Premier League säsongen 2021/22. Det finns flera orsaker till detta. Chelsea ser starka ut denna säsong. De var framförallt bra defensivt under fjolåret, men med en utpräglad målskytt i laget är de mer kompletta än tidigare. Lukaku är ett klart förstahandsval som anfallare och kan också förlita sig på försklassig service från spelare som Kai Havertz. Enda potentiella nackdel vi kan se med att tippa Lukaku som bästa målskytt är att Jorginho sannolikt ännu är förstahandsvalet som straffskytt.