Vem blir bästa målgörare i Allsvenskan 2021?

bästa målskytt allsvenskan 2021

Nu står det klart att Sverige äntligen har ett lag i Champions Leagues gruppspel igen efter 6 års väntan! Det är utmärkta nyheter för svensk fotboll och framförallt för Malmö FF. Samtidigt kan detta få stora konsekvenser för hur resten av den Allsvenska säsongen. Här tar vi en närmare titt på en av de mest intressanta vinnarspelen varje säsong: Vem blir bästa målgörare i Allsvenskan 2021?

Bästa målskyttar i Allsvenskan 2021

Det är oerhört jämnt när vi kollar in de största favoriterna till att ta hem skytteligan i Allsvenskan 2021. Dessa spelare är i toppen av skytteligan just nu:

PlatsSpelareLagAntal målOdds
1. Samuel AdegbenroIFK Norrköping93.00
2. Antonio Čolak Malmö FF83.75
2. Victor EdvardsenDegerfors85.00
4.Alexander JeremejeffHäcken710.00
4.Christian KouakouSirius710.00
4.Veljko BirmancevicMalmö FF710.00

Förutsättningarna inför resten av säsongen

När tippar vem som har störst chans att ta hem titeln som bästa målgörare i Allsvenskan säsongen 2021 gör man klokt i att kolla in det återstående spelschemat för respektive lag.

Malmö FF tog sig alltså vidare till gruppspelet i Champions League och det kommer med stor sannolikhet att inverka på spelet i Allsvenskan. Men eftersom det ännu återstår 14 matcher av årets säsong är det lite tidigt att börja dra slutsatser utifrån återstående spelschema. Det tuffa spelschemat kommer dock säkert att kräva en hel del av både Antonio Čolak och Veljko Birmancevic.

Samuel Adegbenro har sett oerhört vass ut såhär långt in på säsongen. Nästa omgång har han också chansen att dryga ut sin skytteligaledning när Norrköping ställs mot jumbon Östersund.

Även trion Victor Edvarsen, Alexander Jeremejeff och Christian Kouakou har fördelen att helt kunna fokusera på matcherna i Allsvenskan.

Speltips – Bästa målskytt i Allsvenskan säsongen 2021

Med tanke på förutsättningarna är det aningen svårtippat vem som blir bästa målskytt i allsvenskan säsongen 2021. Dessutom är Allsvenskan känd som en serie där spelare sällan når över 20 mål per säsong.

Med tanke på återstående spelprogram och olika spelares roll i sina lag finns det dock en klar favorit. Inför Malmö FF:s Champions League-match mot Ludogorets vilades Antonio Colak och det tror vi att blir ett återkommande tema. Även Veljko Birmancevic kommer sannolikt att få vila inför Champions League matcher. Speciellt med tanke på att Malmö har en bred trupp som kan användas för rotering.

Vi förutspår att Samuel Adegbenro kommer att vinna skytteligan när säsongen är slutspelad. Redan i helgens match har han en gyllene chans att dryga ut ledningen – något vi också tror att han gör.

  • Speltips: Samuel Adegbenro tar hem skytteligan i Allsvenskan på 20+ mål säsongen 2021
Dela på