Var spelar Messi nästa säsong? Här är de mest sannolika klubbarna enligt oddsen

odds speltips messi nästa klubb

Efter att Barcelona meddelade att Lionel Messi lämnar klubben har det spekulerats vilt om var han kommer att spela nästa säsong. Så sent som för några veckor sedan kom Barcelona överens med Messi om det personliga kontraktet. På grund av La Ligas lönetak och reglerna kring Financial Fair Play kunde dock kontraktet inte realiseras.

Här går vi igenom den mest sannolika klubbadressen för Messi säsongen 2021/22.

Odds – Vilken klubb spelar Lionel Messi säsongen 2021/22

KlubblagOdds Spelbolag
Paris SG 1.30 betsson logo
Barcelona 2.75 betsson logo
Manchester City 7.00 betsson logo
Någon MLS-klubb 15.00 betsson logo
Inter 20.00 betsson logo
Manchester United 20.00 betsson logo

Nästa klubb för Messi enligt oddsen

Många tog det som en självklarhet att Messi skulle fortsätta i Barcelona kommande säsong. Speciellt efter att det rapporterades om att båda parter kommit överens om detaljerna gällande ett nytt kontraktsförslag.

Därför kom det som en smärre chock när Barcelona på kvällen den 5 augusti gick ut och bekräftade att det inte blir någon fortsättning för Messi i klubben.

Paris Saint-Germain – det mest sannolika alternativet

När spelbolag sammanställt listan över Messis nästa klubb är Paris Saint-Germain den klara favoriten. Även om PSG varit flitig i årets transferfönster finns det pengar att matcha Messis lönekrav. Även spelarmaterialet är lockande för en spelare som vill ha det bästa. På minussidan hittar vi den franska ligan som inte är den starkaste bland de europiska ligorna. Det är en faktor som vi inte kan bortse ifrån inför kommande VM-slutspel i Quatar.

FC Barcelona – finns ännu möjligheten att han stannar?

Nästlägsta odds för Messis nästa klubb finns på FC Barcelona. Som nämnt var det La Ligas lönetak som gjorde att Messi inte kunde stanna. Finns möjligheter att dessa kan ändras för att Messi få möjlighet att stanna kvar i La Liga? Inget talar för det, men det faktum att oddsen ännu är såpass låga för Messi i Barcelona säsongen 2021/22 talar för att förhoppningar finns om detta tillsynes omöjliga scenario.

Manchester City – klarar spelarbudgeten Messis lönekrav?

Även Manchester City har kapacitet att matcha en lön av Messis kaliber. Här är dock frågan hur mycket utrymme det finns i budgeten efter att laget nyss gjort klart med transfern av Jack Grealish för 100 miljoner pund. Det har även ryktats att Harry Kane är på väg till klubben. Messi lär dock vara sugen på att återförenas med Pep Guardiola, något som talar för en flytt till Manchester. Guardiola har med jämna mellanrum påtalat att Messi är den bästa spelare han tränat. Han skulle definitivt inte tacka nej till Messi i sitt lag.

Chelsea – resurser finns

Ett lag som har överraskande högt fotbollsodds hos spelbolagen är Chelsea. Ytterligare en av de klubbar som förlitar sig på oljemiljardärer. Det som talar för Chelsea är att de varit ytterst försiktiga hittills på transfermarknaden. Diskussionerna har handlat om huruvida Chelsea kan lägga beslag på Erling Braut Håland eller Romelu Lukaku. Med andra ord är Chelsea ute efter en striker till sina led och för detta ändamål finns ingen bättre än Messi. Den engelska ligan är också känd som världens bästa och en plats där Messi säkert gärna skulle mäta sina krafter i.

Speltips Messis nästa klubb

När man tippar Messis nästa klubbadress bör man både ta i beaktande budgeten hos klubbarna ifråga och kvaliteten på truppen. Det finns få klubbar som realistiskt sett har råd med den lön som en spelare av Messis kaliber har. Han har nämligen prenumerat på den bästa lönen i världen de senaste åren.

Om man beaktar resurser för löneutbetalningar är det egentligen endast Paris Saint-Germain, Manchester City och Chelsea som finns kvar bland alternativen. Även Manchester United, Liverpool och Real Madrid har realistiskt sett möjlighet att matcha lönekraven.

De tre sistnämnda är dock knappast aktuella. Manchester United har i princip redan använt upp sin budget för spelarköp, medan en flytt till Real Madrid aldrig kommer att ske av förståeliga skäl.

En svart häst i sammanhanget är en flytt tillbaka där allt började – Newell’s Old Boys. Detta är dock knappaste heller ett realistiskt alternativ med tanke på kommande VM-slutspel. Han vill fortfarande vara med och spela på högsta möjliga nivå för att vara i bästa möjliga form under VM.

Det mest sannolika bland alternativen är Paris Saint-Germain. Här finns både resurserna och spelarmaterialet för att matcha Messis krav. I PSG finns landsmannen Angel di Maria samt gamla lagkamraten från Barcelona Neymar. En drömtrio bestående av Kylian Mbappé, Neymar och Messi är något som säkert tilltalar honom.

  • Vi tror att Messis nästa klubb blir Paris Saint-Germain.
  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
Dela på