Uruguay – Peru Kvartsfinal i Copa America 29/6

Copa america går in i slutspel och sydamerika kokar. Uruguay mot Peru på Arena Fonte Nova i Salvador kan vara en av de mest intressanta matcherna rent oddsmässigt. Uruguay har en giftig offensiv med Cavani och Suarez som har skjutit flest skott per match i hela turneringen. Peru har inte riktigt fått ut vad vi är vana att se från dem och har blandat och gett i gruppspelet. Att än så länge endast besegrat Bolivia är inget som imponerar och Farfan, Guerrero och co måste höja sig nu i slutspelet om de vill vara med och slåss om en semifinalplats.

Speltips med högst odds inför Uruguay – Peru

  • En solklar favorit och det vore en jätteskräll om inte Uruguay plockar hem den här matchen. Uruguay har imponerat medan Peru har varit en besvikelse. Uruguay vinnare spelas till 1,74 på Nordicbet.
  • Suarez är alltid sugen på att sätta dit en balja och vi spelar honom som målskytt till 2,10 på William Hill.
  • Blir blir mycket mål när Uruguay vistas på en fotbollsplan. Vi spelar över 2,5 mål till 2,23 på Unibet.
  • Uruguay tar tag i taktpinnen från start och älskar att anfalla. Vi spelar på att laget vinner båda halvlekar till 5,00 på bet365.

Analys av våra speltips inför  kvartsfinalmötet mellan Uruguay och Peru

Copa America har börjat starkt, med många vackra mål och härliga kämpainsatser. Nu börjar matcherna gälla en mer då det vankas slutspel. Även om Uruguay bör ses som storfavorit så har de inte lyckats ta sig längre än kvartsfinal i de två tidigare Copa america. Peru var framme i semifinal 2015 där de förlorade mot Chile som även vann hela turneringen. Vi har dock sett hur vassa Uruguay kan vara i VM och det bör vara dags för den här generationen spelare att vinna ett mästerskap. Vi spelar Uruguay som vinnare på Nordicbet till oddset 1,74.
Uruguay har besegrat Ecuador med 4-0 och Chile med 1-0 samtidigt som de endast mäktade med 2-2 mot Japan. Laget spelar offensivt och det blir ofta mycket mål både framåt som bakåt. Perus 0-5 mot Brasilien lär dessutom ha satt sig lite på psyket inför den här matchen. Man har mötts 20 gånger i Copa America och där har Uruguay 12 vinster 2 oavgjorde och Peru har bara vunnit 6 av dem. Laget har också vunnit 4 av de 5 senaste mötena. Uruguay känns som ett mer komplett lag och vi spelar över 2,5 mål till 2,23 på Unibet. Vi fyller även på med att Uruguay vinner båda halvlekar till 5,00 på bet365.
Uruguay har en hypergiftig anfallsbesättning i Cavani och Suarez. Luis Suarez ser för tillfället allra hetast ut och skapar mycket lägen med sin riviga spelstil. I Copa america sprudlar han av spelglädje och vi blir mycket förvånade om han inte smäller dit en balja. Spelas till 2,10 på William Hill.
Uruguay har haft mycket bollinnehav än så länge i turneringen och Peru bör satsa på att utnyttja kontringar precis som japanerna gjorde. Peru har flest luftdueller vunna av alla lag och kan försöka tvinga Uruguay till att slå långt. Peru har även en hög passningsprocent när de väl sätter igång, 83% till rätt adress. Det krävs hög fokus från peruanerna men vi tror att Uruguays klass gör skillnaden till slut.
Vinnaren i matchen kommer att ställas mot Chile eller Colombia i semifinal,  vilket kan bli en häftig match. På den andra slutspelshalvan kommer det förmodligen bli en kamp mellan bjässarna Argentina och Brasilien om vem som ska ta sig hela vägen till final. Ska Peru kunna rå på Uruguay och blanda sig i leken?