Topptipset 25/6 Uruguay går för gruppsegern?

Topptipset

Dags för sista gruppspelsomgången i VM, vilka går vidare från respektive grupp? Kniper Uruguay segern i grupp A mot värdnationen Ryssland? Lyckas Iran knäcka Ronaldos Portugal i grupp B?

Spelstopp: 15:59

1. Saudiarabien – Egypten 2

Både Saudiarabien och Egypten är redan utslagna. Båda lagen står poänglösa efter de två inledande matcherna. Sett till insatserna i de två första matcherna får Egypten stå som favoriter, men inte med mycket. Efter utklassningen i första matchen mot Ryssland, ryckte Saudiarabien upp sig och stod för en stabil insats mot Uruguay. Egypten små favoriter, utgå från tvåan men gardera gärna.

2. Uruguay – Ryssland 1

Ryssland leder gruppen på målskillnad efter att ha gjort hela åtta mål i de två inledande gruppspelsomgångarna. För Ryssland räcker ett oavgjort resultat för att vinna gruppen, Uruguay måste vinna. Uruguay kommer från två 1-0 segrar mot Egypten och Saudiarabien och har som vanligt visat upp ett väldigt starkt försvar. Offensivt har det sett lite trögt ut, känslan är att Uruguay har mycket mer att ge på den offensiva planhalvan. Cavani är hittils mållös men har varit otroligt nära på att göra mål, inte minst momt Egypten då han hade en stenhård frispark i stolpen. Lossnar det för Uruguay idag mot Ryssland? Känslan är att Uruguay kommer vara stabila bakåt och inte släppa till någonting, samtidigt är Ryssland väldigt nöjda med ett oavgjort resultat. Uruguay är ett bättre lag och måste vinna för att vinna gruppen. Etta, gardera med kryss.

3. Iran – Portugal 2

Iran visade sig vara väldigt starka defensivt mot Spanien och den spanska uddamålssegern satt otroligt långt inne. Iran står på tre poäng efter seger mot Marocko och seger mot Portugal krävs för att vara helt säkra på avancemang. Portugal har hittils inte imponerat speciellt mycket spelmässigt, man har förlitat sig på sin stora stjärna Cristiano Ronaldo. Ronaldo har hittils gjort alla Portugals fyra mål i turneringen. För Portugal räcker ett oavgjort resultat för avancemang, men för att vinna gruppen måste man minst matcha Spaniens resultat mot Marocko. Portugal får ses som favoriter, men gardera gärna med kryss.

4. Spanien – Marocko 1

Marocko står efter dubbla uddamålsförluster mot Iran och Portugal på noll poäng och är utslagna. Spanien behöver troligtvis seger mot Marocko för att vinna gruppen. Oavgjort räcker för att säkra avancemang, men man kommer givetvis gå för seger. Spanjorerna står just nu på exakt samma poäng och målskillnad som Portugal och behöver därför minst matcha Portugals resultat mot Iran för att gå kunna vinna gruppen. Marocko har inget att spela för och Spanien är motiverade och har ett mycket bättre lag. Bergetta.

5. Brage – Halmstad 2

Halmstad reser till Borlänge för möte med nykomlingarna Brage. Halmstad ligger just nu på tredje plats och kan vid seger klättra förbi tvåan Helsingborg. Halmstad är väldigt formstarka och har 10 raka matcher utan förlust. Halmstad har under de två senaste omgångarna stått för stabila insatser då toppkonkurrenterna Helsingborg och AFC besegrats. Brage är väldigt stabila på hemmaplan och har endast e förlust hemma på Domnarsvallen denna säsongen, förlusten kom mot serieledande Falkenberg efter att ha tappat en 2-0 ledning. Brage återfinns på en sjätteplats i tabellen och behöver tre poäng för att kunna hänga på topplagen i kampen om uppflyttning. Utgå ifrån en tvåa, men gardera med kryss.

6. Degerfors – Falkenberg 2

Serieledande Falkenberg kan utöka sin serieledning vid seger mot Degerfors idag. Falkenberg har sju raka matcher utan förlust och har siktet inställt på seriesegern. Degerfors ligger på sjunde plats och spelade i senaste omgången oavgjort mot GAIS. Degerfors har varit formstarka på sistone och har endast en förlust på senaste sju omgångarna. Falkenberg stora favoriter, tvåa.

7. Rosengård – Linköping 1

Topplaget Rosengård gästas av Linköping och går vid seger upp i serieledning. Rosengård är formstarka och har endast en förlust hittils i årets Damallsvenska. Linköping har det trögt och har endast en seger på de senaste fem omgångarna. Rosengård kom tvåa förra året och har ett mycket rutinerat lag. Rosengård vann senast borta mot serieledande Piteå och ska inte ha några problem med ett formsvagt Linköping, bergetta!

8. FC Lahti – KuPS x

Toppmöte i finska Veikkausliiga avslutar dagens kupong och det är en mycket jämn match på förhand. Lahti har endast en förlust hittils i ligan och ligger på en fjärde plats. Lahtis fem senaste matcher har slutat oavgjort och man har haft problem med målskyttet. KuPS återfinns på en tredjeplats men är inne i en rejäl formsvacka, endast en seger på de senaste fem omgångarna. KuPS har bland annat spelat 0-0 mot tabelljumbon TPS och förlorat hemma mot nästjumbon PS Kemi. Lahti är hemmastarka och är obesegrade hemma denna säsongen. Utgå ifrån x, men gardera gärna en hemmaseger.

Dagens spik: Spanien

Spanien möter ett omotiverat Marocko och behöver tre poäng. Spanien med bland annat en formstark Diego Costa ska inte ha några som helst problem med att städa av Marocko som redan är utslagna.

Dagens varning: Brage

Brage är väldigt svårslagna hemma på Domnarsvallen så jag höjer ett varningens finger för dem. Halmstad spelar vanligtvis på naturgräs och kan få problem på Domnarsvallens konstgräs.

72 rader

1. Saudiarabien – Egypten 2

2. Uruguay – Ryssland 1x

3. Iran – Portugal 1×2

4. Spanien – Marocko 1

5. Brage – Halmstad 1×2

6. Degerfors – Falkenberg x2

7. Rosengård – Linköping 1

8. FC Lahti – KuPS 1x

324 rader

1. Saudiarabien – Egypten 1×2

2. Uruguay – Ryssland 1x

3. Iran – Portugal 1×2

4. Spanien – Marocko 1

5. Brage – Halmstad 1×2

6. Degerfors – Falkenberg x2

7. Rosengård – Linköping 1

8. FC Lahti – KuPS 1×2