Topptipset 22/6! Tyskland i pressad situation

Dagens topptips är fullproppat med VM-matcher och är fullt med intressanta matcher. Det tillkommer också två matcher från Brasilianska Serie B.

Spelstopp 13.59

1. Brasilien – Costa Rica 1

Brasilien spelade oavgjort i första matchen mot Schweiz och är nu pressat att vinna. Costa Rica som i VM 2014 tog sig ända till kvartsfinal, inledde årets VM med en förlust mot Serbien. Efter att ha varit tveksam till spel under veckan, är nu Brasiliens största stjärna Neymar tillgänglig för spel. Brasilien ska kunna lägga i en extra växel mot Costa Rica och bör vinna utan problem. Bergsäker etta!

2. Nigeria – Island 2

Nigeria förlorade sin öppningsmatch mot Kroatien med 2-0 och mot Island väntar ännu ett tufft motstånd. Island tog en tung skalp mot Argentina i den första omgången och kan vid seger mot Nigeria koppla grepp om andraplatsen i gruppen. Nigeria måste ta poäng mot Island för att inte vara helt uträknade inför sista omgången. Känns som en jämn match på förhand, Island känns snäppet starkare och vi utgår ifrån tvåan. Gardera med kryss!

3. Serbien – Schweiz X

Serbien vann mot Costa Rica i den inledande gruppspelsmatchen och visade sig vara väldigt starka. Ett vackert frisparksmål av Romaspelaren Alexandar Kolarov avgjorde matchen. Schweiz snodde åt sig en poäng från matchen mot Brasilien och gjorde en stabil match defensivt. En väldigt jämn match på förhand där Serbien kan säkra avancemang vid seger och där Schweiz måste vinna för att ha chans på gruppsegern. Känns oerhört ovisst och det kommer bli en tuff match, helgardering är att föredra.

4. Belgien – Tunisien 1

Belgien städade av ett kämpande Panama med 3-0 i första omgången, men egentligen utan att imponera på allvar. Tunisien gjorde en stabil insats mot England i öppningsmatchen. Harry Kane frälste engelsmännen på tilläggstid och Tunisien gick tomhänta från matchen. Belgien ska vara några nummer för stort för Tunisien, men Tunisien visade mot England att de är ett defensivt starkt lag som inte tänker ge upp i första taget. Etta som kan garderas med kryss.

5. Sydkorea – Mexiko 2

Mexiko stod för en superskräll i första omgången när man besegrade världsmästarna Tyskland med 1-0. Mexiko kontrade sönder Tyskland med sina snabba offensiva spelare. Mexikos mål gjordes av PSV-spelaren Hirving Lozano, som placeras i en rad europeiska toppklubbar efter att ha gjort en stark säsong i Eredivisie. Sydkorea stod för en svag insats mot Sverige och förlorade med 1-0. Heung-Min Sons lag måste steppa upp några snäpp om inte VM-resan ska ta slut redan i andra omgången. Mexiko kopplar grepp om förstaplatsen i gruppen vid seger och är ett bättre lag än Sydkorea. Tvåa!

6. Tyskland – Sverige 1

Efter förlusten mot Mexiko i inledningsmatchen hänger Tyskland på en skör tråd. Världsmästarna måste vinna mot Sverige för att inte sätta sig i en allt för tuff situation inför sista matchen. Sverige vann sin öppningsmatch mot Sydkorea och stod för en stabil insats defensivt. Mittbacken Victor Nilsson Lindelöf missade matchen mot Sydkorea på grund av sjukdom men är åter tillgänglig för spel. Tyskland måste verkligen vinna och de kommer lägga i en extra växel. Tyskland ska vara för tuffa för Sverige, etta!

7. Coritiba – Figueirense X

Toppmöte i Brasilianska Serie B! Nykomlingarna från Serie A, Coritiba, tar emot toppkonkurrenten Figueirense. Coritiba finner vi på femte plats med 18 inspelade poäng. Figueirense återfinns på fjärde plats med 20 inspelade poäng. En mycket jämn match på förhand och vi förväntar oss en ganska tillknäppt historia. Kryss, gardera med ettan!

8. Bento – Londrina 1

Bento är det enda obesegrade laget i Serie B och har hela åtta kryss på elva omgångar. Londrina går trögt i botten och Bento ska vara några nummer större. Londrina saknar den viktiga mittbacken Silvio. Etta, gardera med kryss.

Dagens spik

Brasilien ska vinna utan problem mot ett svagt Costa Rica. Brasilien behöver tre poäng och är ett mycket bättre lag än Costa Rica.

Dagens skrällchans

Skulle väl inte kalla denna matchen någon skrällchans men höjer ett varningens finger för Serbien-Schweiz. Helt öppen match där allt kan hända, Schweiz i princip utslagna vid förlust mot ett Serbien som vid vinst kopplar grepp om förstaplatsen i gruppen.

32 rader

1. Brasilien – Costa Rica 1

2. Nigeria – Island x2

3. Serbien – Schweiz x2

4. Belgien – Tunisien 1x

5. Sydkorea – Mexiko 2

6. Tyskland – Sverige 1

7. Coritiba – Figueirense 1x

8. Bento – Londrina 1x

144 rader

1. Brasilien – Costa Rica 1

2. Nigeria – Island x2

3. Serbien – Schweiz 1×2

4. Belgien – Tunisien 1x

5. Sydkorea – Mexiko 2

6. Tyskland – Sverige 1x

7. Coritiba – Figueirense 1×2

8. Bento – Londrina 1x