Topptips med matcher från VM, Brasilien och Island!

polen

Här har vi en blandad matchmix med lite allt möjligt för er läsare att njuta av! Kupongen börjar såklart med lite VM, Grupp H står på tur. Åtföljande kommer svensk, isländsk och brasiliansk fotboll.

Spelstopp: 13.59

1. Colombia – Japan 1

På förhand tycker vi Grupp H verkar vara en av de mer osäkra grupperna i detta VM. Colombia sticker dock ut med sin imponerande prestation till kvarten 2014, där de föll mot Brasilien. Även årets colombianer är bra, Radamel Falcao tar plats, han var inte med 2014 då han var skadad. Japan har ett par spelare som varit med i de europeiska matcherna, men vi tror ändå det är gruppens sämsta lag. Före detta förbundskaptenen fick sparken tätt inpå VM, och förlorade dessutom 2014 mot Colombia 1-4. Ettan streckas som väntat hårt, gardera snabbt!

2. Polen – Senegal 2

Flera senegalesiska spelare har gjort avtryck inom den europeiska fotbollen, namn som Keita Baldé står ut. Man vann dessutom sitt kval, men har spelat ganska sådär i genrepet. Senast blev det dock vinst mot Sydkorea med 2-0. Polen har ju som bekant en riktigt bra generation på gång, inte minst Lewandowski, och de är ute efter en chans att bevisa vad de går för. De har imponerat i kvalet och man borde egentligen kunna sätta favoriten på polackerna, dock streckas ettan oerhört kraftigt, utgå från tvåan!

3. Ryssland – Egypten X

Vinsten i premiären för Ryssland med 5-0 mot ett riktigt dåligt Saudiarabien säger inte mycket vad gäller kvaliteten på det ryska landslaget. Alan Dzagoev skadades under matchen och missar förmodligen resten av mästerskapet. Egypten förlorade dock sin match mot Uruguay, Giménez lyckades sätta en hörna i näst sista minuten. Vi tycker dock spelmässigt att egypterna lyckades bra, Salah borde vara tillbaka på planen och Egypten kan nog klara sig helt okej! Ettan streckas hårt, utgå från krysset.

4. Varberg – Helsingborg 2

Superettan hägrar, och på Påskbergsvallen gästas Varberg av Helsingborg. Det går inte speciellt bra för hemmalaget ska sägas, fem raka förluster senast och de tre senaste hemmamatcherna har likaså slutat med torsk. Helsingborg är en annan historia, topplag som varit riktigt stabilt senaste säsongen. Dock förlorade man senast borta mot Halmstad, men formen har varit bra innan dess och bör nog inte ha påverkats nämnbart. Gästerna är favoriter och tvåan under 60% är en spik!

5. Kalmar FF – IFK Norrköping 2

Träningsmatch under VM-uppehållet kan ge fotbollsfans någonting att glädjas över även när storturneringen inte går på TV! Kalmar FF spelar mot IFK Norrköping, på Öland av alla ställen. Senast möttes lagen i Allsvenskan och då vann Norrköping på Östgötaporten. Kalmar har haft en bra vår, men Norrköping hade långt mycket bättre form innan uppehållet. Vi tror på tvåans värde, man bör dock gardera, särskilt med tanke på vänskapsmatch-settingen.

6. Stjarnan – IBV Vestmannaeyjar 1

På Island gästas Stjarnan, i toppform, av Vestmannaeyjar i den isländska högstaligan Urvalsdeild. Hemmalaget kommer in med fyra raka segrar och åtta raka utan förlust i ryggen, och en fjärdeplacering i tabellen. Vestmannaeyjar är nästjumbo och har förlorat sina två senaste, de har dessutom förlorat fyra av deras fem bortamatcher så vi tror på hemmaseger i denna! Ettan sitter hårt!

7. Avaí – Guarani 1

Över till Brasilien! Avaí spelar mot Guarani på Aderbal Ramos da Silva-stadion, det är därmed hemmamatch för Avaí. Man har två raka segrar i ryggen och har under de matcherna dessutom hållit tätt i försvaret. Guarani ligger och skvalpar i mitten av tabellen men trendar uppåt. Laget har vunnit tre raka nu, men det går inte så bra när de är ute på vägarna. Vi ser Avaí som befogade favoriter och ettan erbjuder dessutom gott värde så det blir den.

8. Ponte Preta – CSA 1

Ponte Preta från Sao Paulo åkte ur Serie A i fjol och det gick tyvärr söderut mot bottenlaget CRB senaste också. Man hade dock två raka i ryggen innan detta. CSA har inte heller de någon speciell dunderform, då man endast tagit två poäng de tre senaste matcherna. De två senaste har man inte ens lyckats få in nåt mål! Ettan ser dock inte ut att bli streckad knappt alls så vi får helt enkelt utgå från den vilket ger oss ett riktigt klipp här.

Kassaskåpet! – Stjarnan

Stjarnan har fantastisk form – fyra raka segrar och 14-3 i målskillnad på dessa matcher! Nästjumbon IBV med två raka förluster i ryggen har ingenting att sätta emot här. Dagens bästa spik!

Man har grym form i Stjarnan med 14-3 i målskillnad de senaste matcherna. IBV har inget att sätta emot. Enkel spik.

Varningen! – Senegal

Vi tror, som sagt, att detta mötet kan gå åt både ett och tre håll. Favoritskapet är riktigt högt på Polen, för högt, och med Senegals stjärnspäckade trupp kan det definitivt bli en skräll här!

32 rader

1. Colombia – Japan 1x

2. Polen – Senegal x2

3. Ryssland – Egypten x2

4. Varberg – Helsingborg 2

5. Kalmar – Norrköping x2

6. Stjarnan – IBV Vestm. 1

7. Avaí – Guarani 1

8. Ponte Preta – CSA 1x

144 rader

1. Colombia – Japan 1x

2. Polen – Senegal 1×2

3. Ryssland – Egypten x2

4. Varberg – Helsingborg 2

5. Kalmar – Norrköping 1×2

6. Stjarnan – IBV Vestm. 1

7. Avaí – Guarani 1x

8. Ponte Preta – CSA 1x