Sverige vs Estland – inför träningsmatchen

Sweden-vs-Estland

Efter två raka segrar i VM-kvalet är det nu dags för Sverige att möta Estland i en träningsmatch. Janne Andersson kommer med största sannolikhet rotera väldigt mycket vilket förbundskaptenen också sagt. Mot Georgien och Kosovo användes i princip identiskt lag men nu ser de tut att bli många förändringar för det svenska landslaget i träningsmatchen mot Estland.

    Odds Sweden - Estonia

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
  2. 18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Zlatan kommer inte finnas med i startelvan

Zlatan Ibrahimovic comeback har inneburit ett betydligt större intresse för det svenska landslaget denna landslagssamling. På två matcher har det blivit tre assist för storstjärnan men nu kommer han inte att finnas med i startelvan. 39-åringen spelade nästan två hela matcher på 3 dagar och att riskera något mot Estland är inte aktuellt.

Istället kommer det bli en helt ny startelva. Sverige har många spännande spelare som säkerligen vill visa upp sig. Det blir intressant att se om vi får se nya spelare som Joakim Nilsson och Carl Starfelt i startelvan. På innermittfältet blir det spännande att se Mattias Svanberg och Jens Kajuste. Finns det plats för Jesper Karlsson i anfallet eller hur kommer det att se ut?

Sverige bör kunna avfärda Estland

Trots en reservbetonat elva lär det inte bli några problem för Sverige att vinna mot Estland. Flera av spelarna underifrån är bättre än de som finns i startelvan men har inte samma rutin och rutin är något Janne Andersson ofta prioriterar.  Estland har spelat två matcher i VM-kvalet och förlorat mot Tjeckien med 2-6 samt mot Belarus med 2-4. Det innebär tio insläppta mål på två matcher och eftersom de också spelat två matcher på kort tid kommer förbundskaptenen kommer Karel Voolaid säkerligen att rotera en del också.

Speltips Sverige – Estland

Vi tror att Sverige vinner ganska komfortabelt men oddset 1,07 har inte direkt något spelvärde vilket är oddset på svensk seger. Istället tror vi det kan bli ett gäng mål framåt av det svenska landslaget som lär ha en del spelsugna spelare. Det återstår inte allt för många chanser inför eventuell EM-trupp och även om det lär innebära en del spelare som kanske ”vill lite för mycket” tror vi ändå på en svensk komfortabel seger.

Speltips: Vi spelar Sverige som segrare till handicap -2,5