Örgryte vs Halmstads BK – Superettan 06/08

Femman mot elvan ställs mot varandra i Superettan när Örgryte och Halmstad drabbar samman i vad som av olika anledningar är en oerhört viktig match för båda lagen. Örgryte vill vinna för att ta sig upp en placering och närma sig allsvenskt kval då de vid seger endast är en poäng bakom Brage på tredje plats. En vinst och Örgryte kan på riktigt börja drömma om en återkomst i högsta serien.

För Halmstad, med mängder av allsvenska säsonger i benen, har det gått desto tyngre under första dryga halvan av serien. En elfte plats var inget klubben hade räknat med och även om serien är jämn är Halmstad betydligt närmre botten än toppen. Med endast två poäng ovanför negativt kval är varje poäng för bortalaget livsviktig för att det inte ska bli ett rejält fiasko med uttåg ur Superettan.

Speltips Örgryte vs Halmstad

  • Halmstad har haft över 5,5 hörnor i fyra av sina fem senaste matcher och vi tror historien kan upprepas. Halmstad över 5,5 hörnor spelas till oddset 2,75 hos Betsson.
  • Örgryte är i fin form och har inte förlorat på sju raka matcher där det blivit fem vinster och två oavgjorda. Med fördelen av hemmaplan mot ett Halmstad med två raka matcher utan vinster tror vi Örgryte fixar biffen och vinner matchen. Rak 1:a spelas till oddset 2,30 hos Bet365.
  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor
  • Vi tror dock att Halmstad kan smälla in en boll faktiskt även om det inte kommer räcka till poäng. Att båda lagen gör mål spelas till 1,80 hos Unibet.
  • Gustav Ludwigson har hittat nätet flera gånger under säsongen. Vi tror han återigen lyckas göra mål och spelar honom som målskytt till oddset 2,95 hos Unibet.

Oddsanalys Örgryte vs Halmstad

Med rätta är Örgryte favoriter då de verkligen lyckats hitta en vinnande väg de senaste veckorna. Dessutom har de ett övertag på Halmstad de senaste två åren. På de tre senaste interna mötena har Örgryte vunnit samtliga utan några större problem. De har också bättre form med sju raka matcher utan förlust samtidigt som Halmstad har en seger på de tre senaste matcherna. Därför tror vi att Örgryte blir för svårt för Halmstad, framförallt när göteborgarna har fördel av hemmaplan dessutom. Vi spelar därför seger för hemmalaget och hittar bra odds hos Bet365 på spelet.

En som sett otroligt fin ut är Gustav Ludwigson, den bäste interne målskytten i Örgryte. Han brukar kliva fram i de viktiga stunderna och vi tror han lyckas med detta mot Halmstad också. Därför spelar vi att Ludvigsson går av matchen som målskytt. Unibet har riktigt bra odds på honom som målskytt till nästan tre gånger insatsen.

Halmstad brukar dock plocka fram en del hörnor, ett sätt för krislag att få enkla mål. De kommer sikta på att få många hörnor och vi tror man kan lyckas med detta. I inte mindre än fyra av de fem senaste matcherna har det blivit över 5,5 hörnor för Halmstad. Upprepas detta finns det pengar att hämta och vi tror chansen finns. 2,75 i odds är bra för Halmstad över 5,5 hörnor och vi väljer att placera ett bet på det spelet.

Samtidigt som Halmstad är underdogs kan de göra mål. De snittar över ett mål per match och vi tror man stänker dit en boll även om det inte räcker till poäng. Därför spelar vi Ja på att båda lagen gör mål och än en gång är det Unibet som erbjuder oss bäst odds.