Stryktipset 9/6 – Hur vi valt att satsa

Denna lördag väntar en kupong med många svårtippade matcher. De rör sig om träningsmatcher mellan landslag inför VM, ett par matcher från Superettan och även några från Division 1. Det är en spännande fotbollslördag som kan ge stora summor pengar om du har turen med dig. För att hjälpa dig fylla i din kupong berättar vi här hur vi valt att satsa och varför vi gjort de val vi gjort.

Spelstopp kl. 15.59

1. Sverige mot Peru – 2

Efter ett VM-kval med ett tufft gruppspel har det svenska landslaget visat att de klarar av den starka pressen av att möta riktigt bra lag. Frågan är om denna kämpaglöd räcker för att slå Peru i lördagens träningsmatch. När det kommer till träningsmatcher inför ett stort mästerskap som VM är chansen alltid stor att spelarna sparar något på krafterna vilket oftast gör att de inte levererar på en nivå som förväntas. Då både Sverige och Peru kliver in i det officiella VM gruppspelet i nästa vecka finns det alltså en chans att båda lagen håller tillbaka något. Vi tror dock att Peru ändå kommer att lyckas knipa åt sig denna match. Förväntningarna på Peru som fotbollsnation är relativt låga vilket också med stor sannolikhet kommer att påverka det svenska lagets inställning och därmed ge Peru möjlighet att faktiskt överglänsa. Vi sätter en relativt säker tvåa på denna match.

2. Danmark mot Mexiko – 1

Detta är en mycket spännande match. Danmark har visat på mycket högkvalitativt spel på den senaste tiden, exempelvis i 0-0 mötet mot Sverige i veckan, medan det i det mexikanska landslaget varit ett större fokus på annat. De mexikanska fotbollsspelarna har nämligen mötts av en hel del kritik för incidenter som skett utanför fotbollsplanen vilket med stor sannolikhet kommer att påverka såväl publikens reaktioner under matchen som spelarnas nivå av energi på planen. Vi sätter därför en etta på denna match då vi tror Danmark har en större chans att kamma hem en vinst.

3. Frankrike mot USA – 1

Här har vi en solklar etta! Frankrikes landslag är topptippat i årets VM och har dessutom i tidigare matcher levt upp till dessa förväntningar och visat på en mycket bra form. USA, som för första gången på nästan 30 år inte kommer att delta i VM, har däremot inget att förlora. Med det syftar vi på det vi nämnde tidigare om att spara krafter. Frankrike kliver in i gruppspel i nästa vecka och kan behöva tänka på att undvika skador och liknande. USA som är ute ur leken kan kliva in med sina bästa spelare, full energi och leverera utan att tänka på morgondagen. Å andra sidan är Frankrike ett så pass bra fotbollslag att det är mycket tveksamt att det räcker för att USA ska kunna kamma hem denna match. Vi sätter därför en etta även här.

4. Ungern mot Australien – 2

I mötet mellan Ungern och Australien ställs vi inför ett svårt val på vår kupong. Att Australien är en solklar vinnare i kvalet i Oceanien ger inga större indikationer på hur bra laget är. De lag som Ungern ställs inför vid spel inom Europa går knappt att jämföra med de Australien möter under sitt kval. Vi tycker dock att Australien visat på riktigt grym framfart i de senaste spelade matcherna och väljer därför att satsa en tvåa på matchen som går av stapeln i Budapest.

5. Brage mot Varberg – 1

Först ut från Superettan är Brage mot Varberg. Brage är nykomlingar i ligan och har gjort bra ifrån sig överlag. Dock kommer de från en något oväntad förlust mot Norrby, en match som dock spelades på bortaplan. Varberg kommer även dem från en förlust, det i derbyt mot Halmstad som blev den fjärde förlusten i rad för laget. Denna negativa trend gör valet att sätta en etta i denna match ganska självklar.

6. Halmstad mot IK Frej – 2

Här satsar vi på en skräll och sätter en tvåa på utfallet. Halmstad ska vara det bättre laget men IK Frej har definitivt imponerat under den senaste tiden medan Halmstad istället gjort tvärtemot. Trots vinsten mot Varberg som vi nämnde innan så har Halmstad haft många förluster under den senaste tiden, en trend som inte ser ut att vara på väg att vända.

7. Öster mot Norrby – 1

Här ställs vi inför en svår balansgång mellan vad lagen visat i år och hur historien mellan dessa två lag ser ut. Öster har i år visat på bra spel till och från men har också gått igenom en hel del förluster med många insläppta mål. Norrby har istället imponerat och tog senast hem en viktig match mot Brage. Öster har dock vunnit de åtta senaste mötena mellan de själva och Norrby vilket gör att vi tror att detta är vad även denna match kommer att resultera i. Vi sätter därför en etta på denna match.

8. AFC Eskilstuna mot Landskrona – 1

AFC Eskilstuna har gång på gång visat att de gör allt för att ta sig vidare upp till Allsvenskan. Med endast en förlust efter de 11 omgångarna som de spelats blir detta tydligt. De skånska Landskrona som är nya i Superettan har imponerat väldigt de med. Men, det finns en så pass stor skillnad i dessa lag och dess sätt att spela att vi med en ganska hög säkerhet sätter en etta på denna match.

9. Nyköping mot Sandviken – 1

Vi tar oss nu vidare till Division 1. Först ut är Nyköping som möter Sandviken. Med en riktigt bra placering i ligan förra året såg det hoppfullt ut för Nyköping även i år men tyvärr har de inte lyckats leverera samma imponerande fotboll i år. Istället står de nu med tre raka förluster bakom sig. Sandviken kan trots detta få svårt att slå Nyköping då de generellt sätt spelar fotboll på en något högre nivå. Vi sätter därför en etta här men ser den inte alls som säker.

10. Rynninge mot Forward – 1

Rynninge har under säsongen visat att äkta kämpaglöd ger avkastning då de med hög framfart har och fortsätter att klättra på poängtavlan. Vi ser ingen anledning till att detta kommer att stanna av. Tvärtom tror vi att mötet mot Forward kommer att fortsätta ge Rynninge poäng. Forward ligger dock i topp tre och det ser ljust ut för detta lag. Trots det tror vi att det spel som Rynninge visat under den senaste tiden kommer att ge dem en vinst. Därför blir det även en etta i denna match.

11. Grebbestad mot Åtvidaberg – 1

Denna match är en ångestladdad sådan då det är två lag som verkligen behöver en vinst som kliver in på planen. De båda ligger i botten av poängtavlan och att samla på sig poäng nu är nästintill avgörande för att täppa igen det gap som börjat bildas mellan dessa lag och de som sitter på positionerna högre upp. Då Grebbestad har fördelen av att spela med hemmapublik sätter vi en etta i utgångsläget för denna match men det är helt klart av värde att satsa på även X och 2 i denna match som egentligen kan komma att sluta åt vilket håll som helst.

12. Ljungskile mot Ängelholm – 2

I denna match tror vi att skåningarna kammar hem det hela. Ljungskile står med tre raka matcher utan poäng bakom sig medan Ängelholm istället har imponerat stort med vinster mot bland andra Mjällby. Trots hemmaplan för Ljungskile tror vi att Ängelholm kammar hem denna match och satsar därför en tvåa.

13. Torns IF mot Tvååker – 1

Här har vi ett möte mellan ett lag från Halland och ett från Skåne. Ett landskapsderby hade man alltså kunnat kalla det. Båda lagen står med 20 poäng vardera när de kliver in i den 11e omgången och har därmed en fjärde respektive tredje plats på poängtavlan. Efter Torns IF levererade succé i matchen mot Oskarshamn tror vi ändå på en vinst för Lundagänget! En sista etta blir det här.

Kupongens starkaste

Den satsning vi känner oss absolut säkrast på är helt klart Frankrike – USA. Som nämnt är Frankrike topptippade i VM medan USA oväntat åkte ut i kvalet vilket visar på skillnaden i spel. För oss krävs det mycket för ett annat resultat än vinst för Frankrike.

Kupongens svagaste

Veckans kupong sitter på ett gäng svaga kort då det denna lördag spelas många svårtippade matcher. Den mest osäkra måste vi dock säga är matchen mellan Grebbestad och Åtvidaberg. En match där båda lagen med största sannolikhet kommer att ge sitt absolut yttersta. Det betyder att utfallet egentligen kan bli vad som helst.

72 rader

1. Sverige – Peru 2

2. Danmark – Mexiko 1

3. Frankrike – USA 1

4. Ungern – Australien 2

5. Brage – Varberg 1

6. Halmstad – Frej 1X2

7. Öster – Norrby 1

8. AFC Eskils. – Landskrona 1

9. Nyköping – Sandviken 1X

10. Rynninge – Forward 1

11. Grebbestad – Åtvidaberg 1X2

12. Ljungskile – Ängelholm X2

13. Torns – Tvååker 1X

432 rader

1. Sverige – Peru X2

2. Danmark – Mexiko 1X

3. Frankrike – USA 1

4. Ungern – Australien 2

5. Brage – Varberg 1

6. Halmstad – Frej 1X2

7. Öster – Norrby 1

8. AFC Eskils. – Landskrona 1

9. Nyköping – Sandviken 1X2

10. Rynninge – Forward 1

11. Grebbestad – Åtvidaberg 1X2

12. Ljungskile – Ängelholm X2

13. Torns – Tvååker 1X