Speltips grupp D och E i Fotbolls-EM 2021: Sverige-Slovakien och England-Skottland

speltips fotbolls-em 2021 sverige-slovakien england-skottland

Det har blivit dags för andra spelomgången i grupperna D och E. Där är det framförallt två matcher där det största intresset finns bland oss svenskar. Det är såklart matchen mellan Sverige och Slovakien, men också kampen om Storbritannien – det efterlängtade mötet mellan England och Skottland.


    Hitta odds på Fotbolls-EM 2021 här

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Speltips Sverige-Slovakien

Odds
Sverige1.85
Oavgjort3.50
Slovakien5.10

100kr försäkrat spel på Sverige Vs Slovakien hos Unibet!

T&Cs: ”Regler och villor gäller. 18+. https://www.stodlinjen.se. Spela ansvarsfullt

Sverige fick något oväntat med sig en poäng från mötet med Spanien i grupp E av Fotbolls-EM 2021 på måndagskvällen. Detta var en match som delade åsikterna på svenskt håll. Dels var det många som var glada över en poäng mot ett av världens bästa lag. Å andra sidan fick Sverige också en del kritik för sin oerhört defensiva taktik där bollinnehavet var hela 86-14 till Spaniens fördel.

Det var framförallt två spelare som hamnade i fokus på svenskt håll. Robin Olsen stod för en rad snygga räddningar, medan Alexander Isak skapade flera chanser framåt. Även Marcus Danielson och Victor Lindelöf stod för stabila insatser i mittförsvaret.

Nu kan vi förvänta oss en helt annan matchbild när Sverige måste satsa på att vinna för att ha förutsättningar att ta sig vidare från gruppen. Det är en annan typ av utmaning eftersom Sverige är erkänt duktiga på att organisera sig i försvarsspelet.

Men med både Alexander Isak och Emil Forsberg i laget finns ändå tillräckligt med teknisk finess för att även kunna vara det bollförande laget. I tidigare matcher under detta år och fjolåret har Sverige också visat sig vara stabila mot på förhand sett svagare motstånd. Det inger förhoppningar om att Sverige har ett grundspel som även fungerar när det gäller att flytta upp positionerna.

Vad kan vi säga om motståndaren Slovakien då? Det var inte många som förväntade att laget skulle lyckas slå Polen i öppningsmatchen. Nu fick man även hjälp av det röda kortet på Grzegorz Krychowiak i den 62:a matchminuten, men det tar inte bort något från Slovakiens prestation.

Det är ett lag som likt Sverige satsar hårt på tätt försvar och bra lagspel. Största stjärnan i laget är Sverige-bekantingen Marek Hamšík, som trots sin ålder visar att han ännu håller måttet. Mot Polen visade han att han hittat formen lagom till EM.

Vi tror att det blir en tät match med mycket kamp, men där Sverige tack vare bättre individuella spelare lyckas knipa vinsten med uddamålet. Alexander Isak visade mot Spanien att han har utvecklats enormt under det senaste året. Nu kan han inte utnyttja sina styrkor i djupledsspelet då Slovakien kommer att ligga lågt i försvaret. Han är dock en mer mångsidig målskytt än tidigare, något som han visade med Real Sociedad under denna säsong – något som lovar gott inför mötet mot Slovakien.

Vi lär knappast få se några förväntningar i startelvan nu när inte Dejan Kulusevski är tillgänglig för spel. Robin Quaison kunde vara en möjlig ersättare till Markus Berg, men Janne Andersson har varit förutsägbar i dessa sammanhang och lär satsa på sin trotjänare ännu en gång.

De fotboll odds som finns tillgängliga visar på ett klart favoritskap för Sveriges del. Vi tror också att Sverige motsvarar förväntningarna.

  • Vi tippar på en svensk vinst med 2-1

Speltips England-Skottland

Odds
England1.35
Oavgjort5.20
Skottland11.00

Det är två lag med vitt skilda förutsättningar som möts när England tar emot Skottland på fredag kväll i grupp D. England stod för en stabil insats mot Kroatien och var aldrig riktigt hotat. Nu blev det en 1-0 vinst, men det kunde lika gärna ha blivit en mycket större vinst.

Skottland var en stor besvikelse i öppningsmatchen. Det var Tjeckiens effektivitet som fällde avgörande i en för övrigt jämn match. Det finns helt enkelt inte spelare av tilräcklig kvalitet i anfallsväg hos skottarna för att på allvar kunna hota i ett stort mästerskap.

Då det gäller England kan det rakt motsatta konstateras. Här finns kvalitet så det räcker och blir över i anfallsväg. Harry Kane lyckades inte spräcka nollan i sin första match för turneringen. Men det är inte någon vild gissning att det kommer att ske i den andra matchen.

Nu var det Raheem Sterling som visade vägen med sitt vinstmål. Trots en något motig vårsäsong med Manchester City verkar han nu vara i toppform lagom till EM. Ett bevis på att det finns alternativ i den engelska truppen är att spelare som Marcus Rashford och Dominic Calvert-Lewin började matchen på bänken.

Det kommer att bli en het match där Skottland kommer att överlåta bollinnehavet till England och satsa på kontringar och fasta situationer. Vi förväntar oss dock att skillnaden i kvalitet visar sig ju längre matchen lider. Odds online visar på en stor klasskillnad, vilket det också är.

  • Vi tippar på vinst till England med över 2.5 mål.