Speltips för sista omgången av Grupp E i Fotbolls-EM

speltips sverige-polen

Hittills ser allt bra ut för svenskt vidkommande i Fotbolls-EM. Efter två omgångar leder Sverige gruppen på 4 poäng, en poäng före Slovakien. I den tredje och avgörande matchen är allt öppet och samtliga lag kan ännu knipa den eftertraktade förstaplatsen.

Här ger vi er förutsättningarna inför sista omgången i grupp E i Fotbolls-EM 2021.


    Hitta odds på Fotbolls-EM 2021 här

  1. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas
    18+ Spela Ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor

Speltips Sverige-Polen

Odds
Sverige2.90
Oavgjort3.40
Polen2.60
  • 100kr riskfritt spel på Sverige mot Polen hos LeoVegas. Du får tillbaka insatsen om Sverige inte vinner!

Spela riskfritt på matchen här!

T&Cs: ”Regler och villor gäller. 18+. https://www.stodlinjen.se. Spela ansvarsfullt!

Det såg stundtals lite ängsligt ut för Sveriges del i matchen mot Slovakien. Speciellt i den första halvleken hade man svårt att nå fram till målchanser.

I den andra halvleken öppnades spelet upp lite mer och bland annat Alexander Isak kom fram till några lägen. Det var sist och slutligen en straff från Emil Forsberg som skulle avgöra drabbningen efter att Robin Quaison blivit fälld i straffområdet.

Segern gav Sverige ett perfekt utgångsläge inför den tredje och avgörande gruppmatchen mot Polen. Allt är dock ännu öppet och Polen visade att de är farliga framåt i matchen mot Spanien.

Med en av världens bästa anfallare i laget kan Polen aldrig underskattas. Robert Lewandowski var också den som nickade in kvitteringen mot Spanien och hade flera kvalificerade lägen att avgöra.

För svenskt vidkommande är det oroväckande att han nu verkar ha kommit igång på allvar i turneringen.

För att kunna knäcka Polen måste Sverige ligga tätt i försvaret och undvika att ge Lewandowski utrymme rättvänd. Hittills har Sverige visat sig ytterst disciplinerade och släppt till få lägen. Det har alltid varit nyckeln till framgång för Janne Anderssons landslag och vi kan förvänta oss en liknande matchbild även mot Polen.

Trots att förväntningarna är stora på ett mer offensivt Sverige efter att ha varit tillbakapressade mot Spanien får man aldrig glömma vad det är som gör Sverige unikt i landslagssammanhang. Det har alltid handlat om lagspelet, där allt utgår från ett tätt försvarsspel i alla lagdelar.

Chanser kommer att dyka upp, men det gäller att vara mer vaksam i försvaret. Lewandowski behöver inte mer än en halvchans för att näta.

  • Vi tror på oavgjort mellan Sverige och Polen.

Speltips Slovakien-Spanien

Odds
Sverige1.85
Oavgjort3.50
Slovakien5.10

En av turneringens stora negativa överraskningar har varit Spanien. Med tanke på materialet var förväntningarna kanske orimligt höga på detta lag. I sedvanlig stil är bollinnehavet stort, men det är något som saknas på den sista tredjedelen.

Mot Polen visade också Spanien hur sårbara de är defensivt sett. Polen kom flertalet gånger igenom rätt enkelt och skapade farliga lägen.

Slovakien var blekt mot Sverige och kändes aldrig farliga. Sverige blottade rätt tydligt de brister som det finns i laget. Det är ett ålderstiget lag på flera nyckelpositioner och det gör det svårt att orka hela matcherna. Ju längre vi kommer i turneringen desto tydligare blir det.

Redan mot Sverige såg vi ett Slovakien som inte alls var lika energiskt som i öppningsmatchen mot Polen.

Efter två oavgjorda resultat är Spanien nu piskade att vinna för att nå direktkvalificering från gruppen. Det tror vi också att de lyckas göra. Spanien har en betydligt bredare trupp och kan driva upp det tempo som krävs för att besegra Slovakien.

Det är ett anmärkningsvärt högt odds online på seger för Slovakien, som inte riktigt avspeglar Spaniens kräftgång hittills i EM.

  • Vi tror på en islossning för Spanien och seger med över 2,5 mål.